Jump to content
Българският форум за музиканти

Сравнение на 14 вида P-pickups


serengeti

Recommended Posts

Доста интересна темичка, и семплите са добри.EMG които ми бяха фаворити,ми звучат доста "кухо"

http://www.ozbassforum.com/viewtopic.php?f=5&t=3672&st=0&sk=t&sd=a

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина доста интересно. :thumbs_up: Питанката е дали са сменяни само пикъпите...

(All recorded using a Fender vintage 70s P-Bass into Avalon U5 DI)бъбреци баткоооо бъбреци....

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готино сравнение, :thumbup: за serengeti.

 

Да добавя и аз нещо, което ми беше интересно и което малко производители правят - семпли на голяма част от моделите на Lakland : http://www.lakland.com/audio.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не отварям нова тема пиша тук и питам :

 

Какво съпротивление имат P - адаптерите по принцип? Гледах преди малко на SD Р-тата имат по 10,56 кОhm (става въпрос за пасивните)

На други производители не съм гледал стойностите.

 

 

Въпроса ми идва от това ,че на единия ми бас Р-адаптера има съпротивление 13kOhm, а на другия ще го проверя в неделя, че тогава съм планувал да го почистя основно :)

Редактирано от agrogrind
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали някой от вас наистина мисли, че чува истинския звук? При тия смачкани формати е смешно да се сравняват семпли. Докато не чуеш саунда през истински бас усилвател и дума не може да става за подобно нещо. Компютърът не е средство за възпроизвеждане на музика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тия смачкани формати е смешно да се сравняват семпли.

 

Зависи как, колко и с какво са мачкани. Ако се направи както трябва, спокойно би могъл да служи за ориентир (което е и целта на занятието). По-важно при такива сравнения е, освен това, което се тества, всичко останало да се поддържа максимално константо. Ако тестваш адаптери, например, всичко от струни до начин на запис и нивата му трябва да е колкото се може по-изравнено. В 90% от случаите, това не е така и това е много по-кофти от факта, че слушаш мр3.

 

Компютърът не е средство за възпроизвеждане на музика.

 

"Компютър" е мнооооого общо понятие. След като, повечето от съвременната музика се записва на (нещо като) компютър, не виждам защо не би могла да се възпроизвежда и на подобни машини. Всичко е въпрос на конфигурация. Съгласен съм, че средностатистическият, домашен компютър не е удачно средство, но в общия случай не е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм, че средностатистическият, домашен компютър не е удачно средство, но в общия случай не е така.

 

Точно в общия случай е така, колкото и скъпо да е дисковото устройство на компютъра (качествата на самия компютър в случая нямат особено значение), то не е предназначено за качествено възпроизвеждане на музика. Пък и колко от пишещите тук имат в къщи суперкомпютри? Това, че музиката се записва на "нещо като компютър", не значи, че се възпроизвежда с него. Хайде да не се отклоняваме с приказки колко струва един наистина добър CD плеър.

Като прибавим и това, което съвсем правилно отбелязваш за невъзможните константи, стигаме до закономерния извод, че подобни сравнения са най-малкото безпредметни. Още повече в нашите условия, когато възможността за провеждане на реален тест остава единствено в сферата на мечтанията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fats, четейки последния абзац се чудя дали специално се жабуркаш с олио преди да пишеш във форума или настроението ти се колебае около точката на замръзване през цялото време? Не знам какви са "нашите условия", но преди почти 10 години аз съм правил тест с 8 различни комплекта адаптери за Jazz bass.

 

Нека оставим всеки музикант сам да прецени дали подобни сравнения имат смисъл. Според мен сравнението е полезно и аз бих го използвал ако трябва да избирам адаптер. Бих могъл поне да разбера от кой модел е най-добре да започна прослушването "на живо", както и кои са адаптерите, които е малко вероятно да харесам.

 

Коментарът ти засягащ качествата на компютрите, CD плейърите и т.н. издава техническа некомпетентност и е заблуждаващ. Мога да ти опиша какви са разликите между плейър от среден клас някой от "върховите" модели, но те уверявам, че това няма пряка връзка с настоящия разговор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно в общия случай е така, колкото и скъпо да е дисковото устройство на компютъра (качествата на самия компютър в случая нямат особено значение), то не е предназначено за качествено възпроизвеждане на музика.

 

И защо си мислиш, че музиката в една такава ситуация ще се възпроизвежда от дисковото устройство? Доста отдавна има решения на този проблем, а цените на съхранение на данни вече са толкова ниски, че и този проблем отпада. Май отдавна не си се интересувал от тази тема.

 

Хайде да не се отклоняваме с приказки колко струва един наистина добър CD плеър.

 

Колко? Как ще дефинираш "наистина добър" и дали това е строго обвързано с ценова категория, да речем над 1000 Евра... или 5000? Ако решиш да снобарееш, спокойно би могъл и неоправдано скъп компютър да си сглобиш.

 

 

Като прибавим и това, което съвсем правилно отбелязваш за невъзможните константи...

 

Не съм писал нищо за невъзможност. Това, че в повечето случаи не се обръща достатъчно внимание на методологията на подобни тестове, въобще не означава, че е невъзможно. Дори не е и чак толкова трудно.

 

 

Това, което прави подобни тестове и сравнения не дотам релевантни не е във формата на файловете и дори не в методиката. Проблемът е, че тези тестове не ти казват нищо относно това, как ще звучи електрониката в твоите ръце, с твоето тоноизвличане, инструмент, ефекти, усилвател... Това е главният проблем. Когато са направени добре обаче, такива тестове могат сравнително обективно да ти покажат разлики в звученето при еднакви други условия. Оттам нататък, винаги има гадаене относно това как ще си паснете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми обясни ,защо всяка тема в този форум завършва с някакво тънко заяждане и противоречие водещо до противопоставяне ,а не до диалог?Или аз си правя грешни заключения?наистина не мога да разбера...и вместо да си помагаме и споделяме опит и мнения ,се получава нещо съвсем различно.....е да има и изключения ,макар и не често....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятелю - причините за това са много и комплексни,но в случая най-подхожда мисълта на Константин Иречек.

"За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. - 13.12.1881"

За съжаление изтребването на интелигенцията от народната власт в годините след 1945,остави голяма празнина,която като гледам днешното ниво на образование и възпитание е невъзможно да бъде запълнена.Опитвал да създавам позитивен дух в форума,но рядко се получава.Трудно ми е да пиша такива постове,защото обикновено имат обратен ефект.Например темата можеше да се развие така:

1 пост:Ей пичове вижте какви семпли..

2 пост:Да вярно харесва ми N2

3.Имам еди какви си..... за продан.

и т.н

Въпреки това не трябва да спираме да опитваме.Поздравления за този пост MDB-1 сега сме с един повече тук.Евала

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно наистина.На мен най-ми допадна звука на Rio Grande,Sadowsky i Fender.EMG-то за разлика от всички адаптери звучи някак си много различно но също ми допада .Въпрос на вкус ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.