cecob Отговорено Декември 21, 2011 Отговорено Декември 21, 2011 (Редактирано) Според мен ( базирано на горното и на личен опит ): Aero - Precision Bass type-I Stanrdard - никога не го бях чувал и съм много приятно изненадан DiMarzio DP122 Model P - бях сложил такъв на една Aria и звучеше адски подобно на семплите, имам чувството, че този модел има нещо като дилей (колкото и тъпо да звучи бави звука с 1/10000 от секундата, но мен ме дразни) Seymour Duncan - Quarter Pounder SPB3 - продвахме го на един Fullerton '62 reissue - много готин аутпут, много плътен, но убива динамиката Nordstrand NP4 - колкото и да ги хвалят, малко ми тънее, в ценовия клас предпочитам Lollar и Lindy Fralin Fender Vintage P - най-доброто от горната извадка, а и което съм чувал по принцип (е, може да се поспори визирайки Lollar) Sadowsky P-Bass - много модерен саунд, не ме грабва Seymour Duncan Antiquity - не съм го чувал на живо, но тук звучи страхотно, много близо до Fender Vintage P Редактирано Декември 21, 2011 от cecob Цитирай
разбойник Отговорено Декември 21, 2011 Отговорено Декември 21, 2011 Имал съм Antiquity II, Quarter Pounder и EMG, пробвал съм басове с Lace, Nordstrand, DiMarzio и Fender. Като цяло съм съгласен с фаворитите на Цецо, но с уточнението, че комбинацията DiMarzio 122 & 123 ми харесва много. Цитирай
serengeti Отговорено Декември 21, 2011 Автор Отговорено Декември 21, 2011 (Редактирано) Благодаря ви,всяко едно мнение от собственици на такъв тип басове е добре,понеже както и да го въртя и суча си ме влече Fender P bass.Според мен както един китарист трябва да има Fender и Les Paul,така и един басист трябва да има бас Фендер. Редактирано Декември 21, 2011 от serengeti Цитирай
MDB-1 Отговорено Декември 21, 2011 Отговорено Декември 21, 2011 Абе...аз имам Fender jazz bass ,made in Mexico,и чесно казано не съм очарован,имах по-големи очаквания които не се оправдаха и се замислям за едни EMG-та.За метъл определено не върши работа,за всичко друго е супер Цитирай
blr Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 От гореспоменатите имам само Fender Vintage P и SPB-3. Fender си звучи, като... Fender. Много плътен и балансиран звук. В сравнение с него SPB-3 е по-силен и звучи по-агресивно, според мен с поорязани среди. Цитирай
разбойник Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 MDB-1, според мен зависи страшно много от това какъв усилвател използваш. Пробвай различни марки и модели и е много вероятно да намериш добър звук и без да сменяш адаптери. Цитирай
cecob Отговорено Декември 22, 2011 Отговорено Декември 22, 2011 Трудно, имах 2 мексикански джаз-а, материалите в по-голямата си част са скапани и каквато и електроника да сложиш не звучи. В общи линии във фабриката в Ensenada добрият дървен материал се подбира за reissue и special run сериите, а за starndard - каквото остане (изработката е по-добра от Squire, но материлите са също толкова скапани - hence the sound). Най-накрая се усетиха и напоследък пооправиха производството- 2011 с maple fingerboard горе долу звучат. А за уточнение горе говорихме за Fender Vintage Precision Pickup, не за Fender Mexican Jazz Bass Set. Цитирай
martin_nestorov Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Тестът на qaterpound spb3 Basslines(DUNCAN), не е много дале4 от това което аз 4увам с моят SPB3 във Фендер mexico standart от на4алото на 90те, естествено има разлики, но и басът е разли4ен. Като цяло става ясно 4е ако имате нещо като фендер п-басс и си сложите такъв адаптер ще полу4ите тон близък до контрабас, мътно и ниско зву4ене. Bright тон само с тънко перо и то не винаги - зависи от настройките на ампа и задължитено тънки струни! поне това е моето мнение! Пазя си и Фендерските адаптри и те са определено по-bright,но и по-thin, освен това имат пове4е шум. Грифът ми e палисандър и ползвам баса предимно да свиря "у4ени4ески" етюди, с basslines-a e super за класи4ески здрав p-bass sound ot 50те например!Мисля 4е ако някой иска да свири слап по добре, да се придържа към фендерските или някои други. 4ув"а"л съм преди доста време ЕМG в друг бас, хареса ми( за рок, с перо), но аз съм пристрастен не мога да кажа 4е нещо на EMG не ми харесва! Според мен ЕMG са с малко по компресиран звук и това кара съфорумника ни да ги смята за глухи, всъщност п-басовете като цяло са си леко гумени и глухи-такава е целта, имитира контрабас, за bright звук си трябва друг бас или поне от тези семпли sadowsky adaptera май e po-bright!ОТ тези семпли на мен ми харесват вси4ки но за разли4ни стилове. SPB3 зву4и добре и при свирене с перо - доста среди4ки има (Low mids)Вси4ко което казвам тук си е мое мнение, не искам да засягам, карам с някого или да твърдя 4е адски много разбирам и съм велик басист! успех с избора! Цитирай
martin_nestorov Отговорено Декември 29, 2011 Отговорено Декември 29, 2011 Basslines (Duncan)spb3 D.C. Resistance: 12.5k Цитирай
serengeti Отговорено Декември 30, 2011 Автор Отговорено Декември 30, 2011 Евалата Марто,,аз имам един сет ЕМГ на който търся бас-малко като с копчето и балтона.Може би ми беше малко прибързано мнението защото чух записите по 1 път.Продължавам с размислите. Цитирай
martin_nestorov Отговорено Декември 30, 2011 Отговорено Декември 30, 2011 късмет с окомплектоването, поиграй си после с настройките на ефектите и ампа които ползваш, п-баса според мен хи4 не е универсален инструмент и си трябва малко игра4ка докато напипаш "sweet spots" на твоят инструмент! не бързай веднага да сменяш EMG-tata , в слу4ай 4е си бил изненадан от резултата, може да откриеш нещо интересно на друг "фронт" ........ Цитирай
Recommended Posts