Jump to content
Българският форум за музиканти

martin_nestorov

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от martin_nestorov

  1. аз имам Шектер 5струнен с 35" BEADGи си мисля 4е струните с които съм в момента са " LONG SCALE"(не съм сигурен , отдавна изхвълих опаковката- Rotosound swingbass40-125или45-130) . ИСтина е 4е 4ервената копринена оплетка запо4ва не пове4е от 5mm след магарето , но е след него и вършат работа. При басове с опция за монтиране на струните през тялото оба4е тези струни със сигурност няма да станат! HEllraisera има опция за strings through body и наистина си трябват суперлонг или както се водят при roto XTRA long!Хубавото е 4е всеки производител - на site-a си има инфо колко всъщност е "лонг" Поздрави!
  2. Харесва ми китарата, Мисля 4е bigsby е задължително - истински, "натурален" Франкенщайн ! поздрави!
  3. моят съвет е, Купи сеи едно , виж какво не ти харесва и как е направено и после ако можеш се пробвай да си направиш свое! И да Mosfet са използвани в някои усилватели. За същаление отдавна не се занимавам с електроника- никога не ме е грабвала и по конкретно инфо не мога да дам. Имай предвид 4е схемите из нета са непълни , 4ети форуми на английски и евентуално, някой да ти прати оригинални docs ина4е не мисля 4е ще стане, освен ако някой от по-разбиращите тук не удари едно рамо! Според мен да си направиш усилвател ще ти излезе по-скъпо от това да си купиш нов! Трябва и да решиш за какво ще го ползваш, ако е само за вкъщи 10W или 25W мощност е достатъ4но, но ако има барабанист дето да "треска" яко 50W мисля 4е е минимумът. трябва да видиш какви говорители ще ползваш и да си сметнеш съпротивлението и съответно да си направиш и ампа да работи с тях! Май това е на4алото и нататъка ве4е по-техни4ески стават нещата - успех!
  4. късмет с окомплектоването, поиграй си после с настройките на ефектите и ампа които ползваш, п-баса според мен хи4 не е универсален инструмент и си трябва малко игра4ка докато напипаш "sweet spots" на твоят инструмент! не бързай веднага да сменяш EMG-tata , в слу4ай 4е си бил изненадан от резултата, може да откриеш нещо интересно на друг "фронт" ........
  5. martin_nestorov

    Phil X

    фил е велик!
  6. Basslines (Duncan)spb3 D.C. Resistance: 12.5k
  7. Тестът на qaterpound spb3 Basslines(DUNCAN), не е много дале4 от това което аз 4увам с моят SPB3 във Фендер mexico standart от на4алото на 90те, естествено има разлики, но и басът е разли4ен. Като цяло става ясно 4е ако имате нещо като фендер п-басс и си сложите такъв адаптер ще полу4ите тон близък до контрабас, мътно и ниско зву4ене. Bright тон само с тънко перо и то не винаги - зависи от настройките на ампа и задължитено тънки струни! поне това е моето мнение! Пазя си и Фендерските адаптри и те са определено по-bright,но и по-thin, освен това имат пове4е шум. Грифът ми e палисандър и ползвам баса предимно да свиря "у4ени4ески" етюди, с basslines-a e super за класи4ески здрав p-bass sound ot 50те например!Мисля 4е ако някой иска да свири слап по добре, да се придържа към фендерските или някои други. 4ув"а"л съм преди доста време ЕМG в друг бас, хареса ми( за рок, с перо), но аз съм пристрастен не мога да кажа 4е нещо на EMG не ми харесва! Според мен ЕMG са с малко по компресиран звук и това кара съфорумника ни да ги смята за глухи, всъщност п-басовете като цяло са си леко гумени и глухи-такава е целта, имитира контрабас, за bright звук си трябва друг бас или поне от тези семпли sadowsky adaptera май e po-bright!ОТ тези семпли на мен ми харесват вси4ки но за разли4ни стилове. SPB3 зву4и добре и при свирене с перо - доста среди4ки има (Low mids)Вси4ко което казвам тук си е мое мнение, не искам да засягам, карам с някого или да твърдя 4е адски много разбирам и съм велик басист! успех с избора!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.