Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно ефектче и от мен


Recommended Posts

Здравейте всички!

Лятото поради липса на каквито и да е занимания в свободното време реших да си направя едно драйвче. Рових доста схеми, издърпах си някои, които да си направя по - нататък, но се спрях на G2D Morpheus - приятен мек драйв, които се опитва да звучи малко по - сърдито :) . Издърпах си схемата, начертах си платка в Multisim, като добавих втори бутон, който да ми изключва вградения нойз гейт. Тук трябва да благодаря на NIkiFena, който ми отдели внимание и ме насочи към по - правилен вариант за тази опция. За съжаление обаче не ми се правеше нова платка, а ако бях тръгнал да преправям тази по указанят от него начин щеше да се получи голяма плетеница от кабели - нещо, което упорито се опитвах да избегна. Все пак благодаря, Ники, ако има следваща версия на ефекта ще спазя това, което ми каза. Все пак обаче замасих входа на гейта, когато е изключен, благодаря и за този съвет! :)

Ефекта все още не е на сто процента завършен - трябва да добавя щипка за батерията за да не се разхожда свободно, да сменя клемата за нея, че с тази при всяка смяна трябва да имам под ръка изолирбанд, да не забравяме и боядисването. Нещата около мен обаче се развиват кофти, така че едва ли ще успея да го завърша скоро във вида, в който ми се иска да е. Та ето малко снимки на това, което съм направил до тук:

Ефекта отвън:

http://www.picvalley...tl3VBlUwUJD.JPG

 

http://www.picvalley...QjDKQpMFofE.JPG

 

И отвътре:

http://www.picvalley...ltsDw6gTNKa.JPG

 

Семпли за съжаление не мога да запиша, но като ориентир може да напишете името на ефекта в ТвойтаТуба.цом и да чуете каквото има качено там. Има клипчета както с оригиналния ефект, така и с клонинги.

Приятен ден на всички!

 

П.П. Сори за качеството на снимките, от телефон са. Нямам фотоапарат да направя по квалитетна фотосесия.

Редактирано от Mefistofel82
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ичо, тук е темата, в която официално, пред целия форум да ти благодаря за ключетата. Ако не беше ти този ефект все още щеше да е в обемен монтаж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не разбирам съвсем точно въпроса ти, но платката си я чертах в Multisim, двустранна е, защото някои елементи са разположени много кофти. Що се отнася до самата и изработка - дадох си изображение на платката от двете страни като PDF файл в университета в Габрово, там един от катедрените техници ги прави почти за без пари чрез фотометод доколкото зная, то и качеството им е такова де. Двете страни бяха разминати с около половин милиметър (не повече, но все пак беше видимо), а и платката си я получаваш без солдер маска и отвори. Както и да е, като за един лев резултата беше повече от задоволителен. Отворите съответно съм си ги разпробивал сам на настолна бормашина. Това е в общи линии, ако те интересува още нещо - питай! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.