Mefistofel82 Публикувано Ноември 19, 2011 Share Публикувано Ноември 19, 2011 (Редактирано) Здравейте всички! Лятото поради липса на каквито и да е занимания в свободното време реших да си направя едно драйвче. Рових доста схеми, издърпах си някои, които да си направя по - нататък, но се спрях на G2D Morpheus - приятен мек драйв, които се опитва да звучи малко по - сърдито . Издърпах си схемата, начертах си платка в Multisim, като добавих втори бутон, който да ми изключва вградения нойз гейт. Тук трябва да благодаря на NIkiFena, който ми отдели внимание и ме насочи към по - правилен вариант за тази опция. За съжаление обаче не ми се правеше нова платка, а ако бях тръгнал да преправям тази по указанят от него начин щеше да се получи голяма плетеница от кабели - нещо, което упорито се опитвах да избегна. Все пак благодаря, Ники, ако има следваща версия на ефекта ще спазя това, което ми каза. Все пак обаче замасих входа на гейта, когато е изключен, благодаря и за този съвет! Ефекта все още не е на сто процента завършен - трябва да добавя щипка за батерията за да не се разхожда свободно, да сменя клемата за нея, че с тази при всяка смяна трябва да имам под ръка изолирбанд, да не забравяме и боядисването. Нещата около мен обаче се развиват кофти, така че едва ли ще успея да го завърша скоро във вида, в който ми се иска да е. Та ето малко снимки на това, което съм направил до тук: Ефекта отвън: http://www.picvalley...tl3VBlUwUJD.JPG http://www.picvalley...QjDKQpMFofE.JPG И отвътре: http://www.picvalley...ltsDw6gTNKa.JPG Семпли за съжаление не мога да запиша, но като ориентир може да напишете името на ефекта в ТвойтаТуба.цом и да чуете каквото има качено там. Има клипчета както с оригиналния ефект, така и с клонинги. Приятен ден на всички! П.П. Сори за качеството на снимките, от телефон са. Нямам фотоапарат да направя по квалитетна фотосесия. Редактирано Ноември 19, 2011 от Mefistofel82 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HRS Отговорено Ноември 20, 2011 Share Отговорено Ноември 20, 2011 Браво, Митак Поздравления за положения труд и се надявам, че нещата няма да спрат до тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Ноември 20, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2011 Ичо, тук е темата, в която официално, пред целия форум да ти благодаря за ключетата. Ако не беше ти този ефект все още щеше да е в обемен монтаж. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BassTraffic Отговорено Ноември 20, 2011 Share Отговорено Ноември 20, 2011 'ми то супер изглежда бре, Митак! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Ноември 20, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2011 Благодаря много, Коце! Като дойдеш насам може да уредим тестове някъде! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TubeFan Отговорено Ноември 20, 2011 Share Отговорено Ноември 20, 2011 А по каква технология направи платката, би ли разказал? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mefistofel82 Отговорено Ноември 21, 2011 Автор Share Отговорено Ноември 21, 2011 ^Не разбирам съвсем точно въпроса ти, но платката си я чертах в Multisim, двустранна е, защото някои елементи са разположени много кофти. Що се отнася до самата и изработка - дадох си изображение на платката от двете страни като PDF файл в университета в Габрово, там един от катедрените техници ги прави почти за без пари чрез фотометод доколкото зная, то и качеството им е такова де. Двете страни бяха разминати с около половин милиметър (не повече, но все пак беше видимо), а и платката си я получаваш без солдер маска и отвори. Както и да е, като за един лев резултата беше повече от задоволителен. Отворите съответно съм си ги разпробивал сам на настолна бормашина. Това е в общи линии, ако те интересува още нещо - питай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts