bustard Публикувано Октомври 30, 2011 Публикувано Октомври 30, 2011 От около 3 месеца свиря основно в Drop D.Настройката е много удобна за всичко и т.н., но имам проблем, струните губят напрежението по време на свирене. В следствие на това е много неудобно да правя Alternate picking и галопиране. И се питах ,някой може ли да ми каже някакъв сет струни ,които да стават да Drop D или за New Standard Tuning (друга настройка на която струните губят напрежение)? Цитирай
Joel Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 Привет! Аз по принцип свиря основно в дроп тунинг и обичам струните да са ми много обтегнати. За Drop D ти препоръчвам да пробваш 10-52 (Dunlop ми харесаха много), които смятам че ще ти свършат работа, въпреки че аз съм пробвал и с 12-56 и ми беше супер, но мисля че е по-добре да опиташ с 10-52 ,пък ако не ти хареса винаги има по-дебели (нищо че малко трудно се намират в магазините)! 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 комплект .10-.46 с добавена .52 струна за дропване. 3 Цитирай
goshi Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 ^ Колегата ме изпревари с няколко минути +1 за Кери Кинг струните Цитирай
Ground Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 Аз ползвам тези и са ми много удобни. Имат чудесен звук. Можеш да дропнеш до Ла и пак имат тяга. Най добрата цена, която съм намирал беше в eBay. Даже спечелих награда един комплект струни от томбола със серийните номера, нещо с Ерик Клептън там... Цитирай
dickens Отговорено Октомври 30, 2011 Отговорено Октомври 30, 2011 (Редактирано) Едно малко уточнение за Kerry King струните, цитирам: "He uses 0.09-0.42's in Eb, 0.10-0.46 in C#, + a 0.52 for a dropped B." Има една мааалка подробност, тези размери в случая са за неговата китара, която както знаем е с Kahler тремоло... При Floyd-a нещата ще стоят доста по-различно... Аз например се чувствам доста комфортно с 9-42 на Drop D, също с Kahler... Разбира се става въпрос за Dunlop Редактирано Октомври 30, 2011 от dickens 1 Цитирай
bustard Отговорено Октомври 31, 2011 Автор Отговорено Октомври 31, 2011 Благодаря, само да попитам, някой да е виждал KFK струни в наличност в София или ще трябва да поръчвам? Цитирай
delmaro Отговорено Октомври 31, 2011 Отговорено Октомври 31, 2011 има ги тук http://rockshock.eu/...emid=53&lang=bg Цитирай
bustard Отговорено Ноември 1, 2011 Автор Отговорено Ноември 1, 2011 (Редактирано) ОК, благодаря на всички за отговорите, ще пробвам струните пък може и да съживя темата с мнение за резултата Редактирано Ноември 1, 2011 от bustard Цитирай
Recommended Posts