Demiurg Публикувано Октомври 25, 2011 Share Публикувано Октомври 25, 2011 Здравейте, От доста време имам проблеми с намирането на струни за 35 инчов бас, та нека в тая тема да съберем информацията за такива струни, продаващи се в БГ. Доста производители не показват на опаковката дължината на струните, и ми се е случвало да купя струни, декларирани като Long Scale, и навивките на дебелите струни да не стигат до мостчето на главата ! Дане говорим, ако инструмента е "Strings through body" - това са още 4-5 см дължина! Аз лично свиря с такива: от Динакорд: (http://www.musicworld.bg/bg/c_514/i_19267/D_Addario_EPS170_6SL.html), но с това се изчерпва всичко - нямам голям избор. Някой друг да сподели опит ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 (Редактирано) Тази тема съм я пропуснал но...струни които стават за 35" мензура и съм пробвал са на EBS и Dunlop.Ако бриджът ти е "нормален" и не ползваш strings through body ,тези марки са с достатъчна дължина.Лошото (поне за мен) ,че за сега се предлагат само никел,никел/титаниум а аз предпочитам (за някои инструменти) стоманени струни. PS:Тези марки ги има в БГ. Редактирано Януари 23, 2012 от chobbi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 Във всеки случай, не експериментирай с червени Warwick - къси са; навивам ги на Sterling-а (34" и не е string-through) без да ги режа въобще... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 Аз не говоря за експериментиране,а за струни които стават за 35" мензура. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordaniy Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 Аз говорех на Demiurg; в случай, че реши в един момент да пробва такива струни. ;-) Забравих да ударя едно ^^, сори! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Януари 23, 2012 Share Отговорено Януари 23, 2012 А въпросните струни Warwick как са като издръжливост? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Януари 24, 2012 Share Отговорено Януари 24, 2012 При мен, прекарване на струните през тялото означава около 3 см (1.2 ") допълнителна дължина. Ако приемем, че това ще е достатъчно за 35" мензура, при обикновен бридж, следните струни са достатъчно дълги: Dunlop S.I.T. Fender Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Януари 24, 2012 Автор Share Отговорено Януари 24, 2012 Благодаря за отговорите. Не съм пробвал на Дънлоп струните, защото никъде не видях по етикета размер, а всяка проба ми е 40-тина лева. Засега залагам на сигурното, но на заплата ще тествам някой модел на Дънлоп. Да препоръчате нещо, като за тежка жица ? На EBS струни къде се продават ? И изобщо, що шибаните производители не си дадат труда да си напишат на етикетите размери, че тия понятия Лонг и бля-бля съвсем се обезцениха ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Януари 24, 2012 Share Отговорено Януари 24, 2012 (Редактирано) EBS тук: http://www.musicdivision.bg/ ПП: Единият от басовете ми в момента е с Дънлоп. Ако не го продам с тях, когато дойде време за смяна мога да ти ги дам само да си погледнеш дължината. Редактирано Януари 24, 2012 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kulov Отговорено Октомври 17, 2013 Share Отговорено Октомври 17, 2013 малко ще повдигна темата, че се каня да взема някакъв 5 струнен сет за дълга мензура. @ деми, пробва ли EBS и евентуално някакви други модели? някакви отзиви за дължина / качество в сравнение с д'аддарио от 1вия ти пост в темата? стилът и звукоизвличането ми са подобни на твоите, а както казваш, всяко пробване си е 50 кинта. аз съм привърженик на ротосаунд, но винаги съм вземал за 34", а сега случаят е друг. някой от другите колеги с нова информация по темата? благодаря ви и хубав ден на всички! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Октомври 17, 2013 Share Отговорено Октомври 17, 2013 (Редактирано) DR ,всички модели(не съм сигурен за сигничър моделите).Стават дори и за 36" мензура.Има ги в Мюзик дивижън.За мен са най-добрите от всички изброени,но и цената също е "добра". Редактирано Октомври 17, 2013 от chobbi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evernas Отговорено Октомври 18, 2013 Share Отговорено Октомври 18, 2013 (Редактирано) Слагал съм Dunlop доста пъти на 35 инчов Spector Legend 5 и не съм имал никакъв проблем,даже доста се налагаше да режа и оставаше около инч-инч и половина за навиване.Бяха SS - доста приличен звук според мен.Успех. Редактирано Октомври 18, 2013 от evernas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts