Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Днес поради липса на оборудване свирих на усилвател за бас китара (Cort GE30B) и бях включил Marshal Jackhammer заедно с електрическата си китара. Тонът просто беше смразяващ и не бях постигал такъв тон, на който и да е усилвател за електрическа китара на който съм свирил. Исках да попитам дали някой от китаристите тук е пробвал това и с какви впечатления е останал. Също така дали би било добра идея да си свиря на бас кубе и за в бъдеще?

Отговорено

Щом ти харесва, защо не. Аз съм басист и вкъщи имам два по-малки комбо усилвателя. Случвало се е китаристи да ми дойдат на гости и да се включат в тях. И на тях и на мен, звукът им е допадал.

Отговорено (Редактирано)

Една от групите, с които делихме репетиционна преди време бяха метъл дуо - китарист и барабанист.

Китаристът имаше глава и кабинет Marshall( нямам идея за моделите), които свързваше с Ashdown глава + Ampeg кабинет, с които свирех аз. Резултатът беше впечатляващ ( но и той си беше впечатляващ китарист, де :) )

Предполагам въпросът ти е по-скоро в смисъл да не му стане нещо на бас усилвателя ако свириш с него, или?

Редактирано от Viara Ivanova
Отговорено

Една от групите, с които делихме репетиционна преди време бяха метъл дуо - китарист и барабанист.

Китаристът имаше глава и кабинет Marshall( нямам идея за моделите), които свързваше с Ashdown глава + Ampeg кабинет, с които свирех аз. Резултатът беше впечатляващ ( но и той си беше впечатляващ китарист, де :) )

Предполагам въпросът ти е по-скоро в смисъл да не му стане нещо на бас усилвателя ако свириш с него, или?

Ами притеснявам се малко дали може да му стане нещо а и ми беше интересно дали е имало нещо в усилвателя, с който аз свирих, което да прави звука толкова хубав, но явно е така при всеки. Може ли все пак да се повреди усилвателя по този начин?

Отговорено

Не, нищо няма да му стане на усилвателя или на говорителя. Спокойно можеш да си свириш. Обратното обаче не е вярно, т.е. можеш да повредиш китарни говорители с бас.

Отговорено

И на мен ми направи впечатление, че китарата ми звучи добре в бас-комбо (а то беше Behringer не е нещо особено). Звукът беше чист и приятен. Може би е нормално - усилвателя за бас е конструиран по-скоро да изкара чист и неизкривен сигнал, дори и да подадеш силно ниво (от активна електроника напр.). Това са някакви разсъждения мои - може и да не съм прав.