Fallenblood Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 в сайта, който посочи евтим, има една схема - condor. предлагам да започнеш от нея. драсни ми едно лично съобщение да ти пратя layout за платката, ако ти трябва... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Темата придобива вида на латино сериал.... За да внеса още повече неразбория, ще покажа една главоблъсканица, която ще окрехне съвсем малко въпроса за "щрайх" звученето . Естествено няма да дам какво има във всеки един блок, но трябва да се знае, че има по цял модул с доста електроника. Е те това е система за "Strings". А когато успее някой да докара такова звучене с настъпикутийка, да го публикува pro bono , за всички . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Ако някой се трогне да даде схеми на електрониката, съдържаща се във всеки от блоковете на тази блок-схема, не виждам проблем да се направи . Факт е, че човекът ви попита за схема, а вие почнахте да му вадите от 9 дола вода. Направо бих се учудил, ако някой път има нужда от помощ и пише пак тук... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Вместо да недоволстваш, просто му дай схемата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tzolov Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Винаги има начин Например малко електроника (2-3 чипа с повече от 8 краченца) а кутишките заменяме с КОД. Главоблъсканицата ми прилича на блок схемка от модули в аналогов синт , примерно горните леви да са две ЛФО-та , следващите са същинските звукови осцилатори , най-долните три да речем са фиксирани филтри ... ако изброявам още все ще оцеля нещо. А и не мисля че е проблем да се получи подобие на цигулков звук с нещо като фъз + параметрични екю-та и вибрато (или пъргави пръсти). Определено е интересна блок схемичката, както и описанието към нея , както и всичко свъразно с аналогов синтез на звук. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 (Редактирано) Така е, но ми омръзва от хора които само искат, а нищо не дават. Поне за форума! Иначе са с престижни професии, не са им проблем средствата, ама какво удоволствие е болен здрав да носи , нали! А други обичат да чешат клавиатурата без значение какво излиза от нея. Е, то се търпи, ама до някъде... На митницата служителят спира автомобил за проверка на документите. Всичко е напълно изрядно и шофьорът пита: - Мога ли да тръгвам вече? - Тръгвай, щом нямаш сърце! Редактирано Октомври 15, 2011 от Parni_Valjak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hand_of_doom Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Вместо да недоволстваш, просто му дай схемата. Ако имах какво да му дам на човека, определено нямаше да се правя на п*тка (ако някой се е засегнал, тези думи са точно за него). Писна ми шепа поплювковци да се правите на много велики и да вгорчавате живота на нормалните хора. Човекът иска схема. Ако имаш схема и желание да я дадеш - дай я. Ако нямаш - поне не се бъркай. Най-малкото е това, че не ви прави чест (мили Боже, чест )... P.S.: От добри чувства към модераторите и обикновените посетители на този форум ще спестя един куп нецензурни думички. Ако тези, за които се отнасят, се сетят за каквато и да била нецензурна думичка, да знаят, че съм си я помислил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Наистина полезна тема се получи, а човекът просто искаше да звучи като Ингве през системата си за домашно кино, какво по-естествено от това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 (Редактирано) ^^Правилно съм написал... И като не получат каквото искат се вбесяват... Давай, кажи си думичките, пък модераторите ще преценят как да реагират. Редактирано Октомври 15, 2011 от Parni_Valjak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 (Редактирано) само не разбирам в кой момент се появи цигулката. малмстийн верно свири много легати на стратокастер и в тембъра му има едни такива ЦИГУЛОИДНИ нотки, ама вие пък съвсем се хванахте за думите... човекът си има бустер, нека си направи преамп и каб сим, с хай-фи уредбата - толкоз! после да му мисли накъде иска да тръгне. останах с впечатлението, че авторът на темата не е зле с кинтите - сам ще си прецени вече ще се занимава ли с електроника ей тъй зарад кефа, или ще си купи кубе, фул стак, педалчета, зум пицотпятый, хай-енд рак процесор или пък аудио интерфейс за компа - на guitar rig петата или шестата бленда е 80's solo, много е яка, маха глави, абе готина е, става. още в първите постове обяснихте на човека - звукът на ингви не идва от едното педалче, а от веригата (глава->)ръце->инструмент->оборудване->тонрежисура, ми добре, окей, стана му ясно на човека - но му се занимава и пита за насоки. никой не е искал да прави устройство, което да превръща стаг за 200 кинта в бас-флигорна, още по-малко - да му го проектирате безплатно и да му го занесете до тях - никой! къв е проблемът? и изобщо не разбирам кво му се кефят толкоз много на тоя ингви, педерас някъв шведски... Редактирано Октомври 15, 2011 от Fallenblood 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Искам да помоля само за едно преди да избухна и аз. Запазете нормалния тон и спрете да се пъчите с познания, бе хора. Ако нямате какво да кажете, не го казвайте, ако ви пречи темата, подминете я, ако има с какво да помогнете, направете го. Егото не е верен приятел на правилното мислене и действия в едно общество. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Съгласен за шведския Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 IgniteAll, Абсолютно съм съгласен по принцип. В случая обаче, става въпрос за качеството на форума, а такива теми (т.е. с каква кутийка да звуча като...) не допринсят с нищо за качеството му, напротив, правят го смешен. На питащия, беше отговорено нееднократно и в съвсем доброжелателен тон, но явно не поема. Личното ми мнение е, че темата е напълно безмислена и безполезна и би трябвало да се заключи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Октомври 15, 2011 Share Отговорено Октомври 15, 2011 Това е така, но има много различни начини това да се каже с друг тон и темата да бъде затворена и да не се нищи на 3 страници. Лицето на това форумно общество ако е крайното поведение на хората, то да захващам тежката модераторска секира и да тръгвам по темите, за да направя muzikant.org най-красивия форум на планетата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts