Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за малко помощ от електрончиците


Recommended Posts

в сайта, който посочи евтим, има една схема - condor. предлагам да започнеш от нея. драсни ми едно лично съобщение да ти пратя layout за платката, ако ти трябва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата придобива вида на латино сериал....

За да внеса още повече неразбория, ще покажа една главоблъсканица, която ще окрехне съвсем малко въпроса за "щрайх" звученето :secret: .

SOLINAblockstrings.jpg

Естествено няма да дам какво има във всеки един блок, но трябва да се знае, че има по цял модул с доста електроника. Е те това е система за "Strings".

А когато успее някой да докара такова звучене с настъпикутийка, да го публикува pro bono , за всички ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой се трогне да даде схеми на електрониката, съдържаща се във всеки от блоковете на тази блок-схема, не виждам проблем да се направи <_<. Факт е, че човекът ви попита за схема, а вие почнахте да му вадите от 9 дола вода. Направо бих се учудил, ако някой път има нужда от помощ и пише пак тук...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги има начин ;) Например малко електроника (2-3 чипа с повече от 8 краченца) а кутишките заменяме с КОД.

Главоблъсканицата ми прилича на блок схемка от модули в аналогов синт , примерно горните леви да са две ЛФО-та , следващите са същинските звукови осцилатори , най-долните три да речем са фиксирани филтри ... ако изброявам още все ще оцеля нещо.

А и не мисля че е проблем да се получи подобие на цигулков звук с нещо като фъз + параметрични екю-та и вибрато (или пъргави пръсти).

Определено е интересна блок схемичката, както и описанието към нея , както и всичко свъразно с аналогов синтез на звук.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, но ми омръзва от хора които само искат, а нищо не дават. Поне за форума! Иначе са с престижни професии, не са им проблем средствата, ама какво удоволствие е болен здрав да носи , нали!

А други обичат да чешат клавиатурата без значение какво излиза от нея.

Е, то се търпи, ама до някъде...

На митницата служителят спира автомобил за проверка на документите. Всичко е напълно изрядно и шофьорът пита:

- Мога ли да тръгвам вече?

- Тръгвай, щом нямаш сърце!

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да недоволстваш, просто му дай схемата.

 

Ако имах какво да му дам на човека, определено нямаше да се правя на п*тка <_< (ако някой се е засегнал, тези думи са точно за него). Писна ми шепа поплювковци да се правите на много велики и да вгорчавате живота на нормалните хора. Човекът иска схема. Ако имаш схема и желание да я дадеш - дай я. Ако нямаш - поне не се бъркай. Най-малкото е това, че не ви прави чест (мили Боже, чест :blink:)...

 

P.S.: От добри чувства към модераторите и обикновените посетители на този форум ще спестя един куп нецензурни думички. Ако тези, за които се отнасят, се сетят за каквато и да била нецензурна думичка, да знаят, че съм си я помислил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина полезна тема се получи, а човекът просто искаше да звучи като Ингве през системата си за домашно кино, какво по-естествено от това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Правилно съм написал... И като не получат каквото искат се вбесяват...

Давай, кажи си думичките, пък модераторите ще преценят как да реагират.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само не разбирам в кой момент се появи цигулката. малмстийн верно свири много легати на стратокастер и в тембъра му има едни такива ЦИГУЛОИДНИ нотки, ама вие пък съвсем се хванахте за думите... човекът си има бустер, нека си направи преамп и каб сим, с хай-фи уредбата - толкоз! после да му мисли накъде иска да тръгне. останах с впечатлението, че авторът на темата не е зле с кинтите - сам ще си прецени вече ще се занимава ли с електроника ей тъй зарад кефа, или ще си купи кубе, фул стак, педалчета, зум пицотпятый, хай-енд рак процесор или пък аудио интерфейс за компа - на guitar rig петата или шестата бленда е 80's solo, много е яка, маха глави, абе готина е, става. още в първите постове обяснихте на човека - звукът на ингви не идва от едното педалче, а от веригата (глава->)ръце->инструмент->оборудване->тонрежисура, ми добре, окей, стана му ясно на човека - но му се занимава и пита за насоки. никой не е искал да прави устройство, което да превръща стаг за 200 кинта в бас-флигорна, още по-малко - да му го проектирате безплатно и да му го занесете до тях - никой! къв е проблемът? и изобщо не разбирам кво му се кефят толкоз много на тоя ингви, педерас някъв шведски...

Редактирано от Fallenblood
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да помоля само за едно преди да избухна и аз. Запазете нормалния тон и спрете да се пъчите с познания, бе хора. Ако нямате какво да кажете, не го казвайте, ако ви пречи темата, подминете я, ако има с какво да помогнете, направете го. Егото не е верен приятел на правилното мислене и действия в едно общество.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

IgniteAll,

Абсолютно съм съгласен по принцип. В случая обаче, става въпрос за качеството на форума, а такива теми (т.е. с каква кутийка да звуча като...) не допринсят с нищо за качеството му, напротив, правят го смешен. На питащия, беше отговорено нееднократно и в съвсем доброжелателен тон, но явно не поема. Личното ми мнение е, че темата е напълно безмислена и безполезна и би трябвало да се заключи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е така, но има много различни начини това да се каже с друг тон и темата да бъде затворена и да не се нищи на 3 страници. Лицето на това форумно общество ако е крайното поведение на хората, то да захващам тежката модераторска секира и да тръгвам по темите, за да направя muzikant.org най-красивия форум на планетата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.