Лими Публикувано Септември 28, 2011 Публикувано Септември 28, 2011 Китарата е на мой приятел, ефтина и с дефект в електрониката или в пиезокристала, според мен. Проблема се състои в това, че когато е включена в усилвател, някои от струните( в случая 4-та) звучат(избиват) драстично по-силно, а други като първа и втора са много тихи. Когато не е включена - си звучи съвсем балансирано и приятно. Има си добре работещ, стандартен, четворен тон-коректор, но и с него не може да се постигне почти никакъв успех. Почти съм решен да потърся майстор лютиер, но мисля, че не е нужно да бъде непременно лютиер, защото проблема е може би само в електрониката. А може би - не само в електрониката? Изкушавам се дали да опитам да я поправя и сам(и с ваште напътствия), ако е нещо много лесно, защото някога съм се занимавал с дребни и лесни електроремонти и съм средно сръчен схватлив човек. Какво мислите и предлагате вие, колеги? Ако някой от вас може и желае да я поправи, нека ми прати Л.С. Благодаря ви много! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 28, 2011 Отговорено Септември 28, 2011 Бих могъл да погледна, но като цяло проблемът не ми се вижда много лесен за решаване. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 28, 2011 Отговорено Септември 28, 2011 Твърде вероятно е да се е разместил пиезоелемента или да се е попрецакал нещо. На един френд му се беше случило същото, даже тунера не работеше коректно... Купи си ново пиезо. 1 Цитирай
Fats Отговорено Септември 28, 2011 Отговорено Септември 28, 2011 Този проблем се появява когато пиезоелементът в бриджа не е поставен правилно и не се притиска равномерно от всички струни. Свалят се струните и внимателно се изважда пластмасовия нът в бриджа, пиезоелементът е под него. Възможно е да не ляга добре върху дървото на бриджа, провери за неравности под пиезото. Елементът трябва да е добре уплътнен от всякъде. Вярвам, че това ще отстрани проблема. 1 Цитирай
Лими Отговорено Септември 28, 2011 Автор Отговорено Септември 28, 2011 Благодаря ви за компетентните предложения, колеги! и до няколко дена ще реша какво да предприема. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 29, 2011 Отговорено Септември 29, 2011 Погледни също и ТАЗИ тема. Цитирай
Recommended Posts