Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

help.gif Китарата е на мой приятел, ефтина и с дефект в електрониката или в пиезокристала, според мен. Проблема се състои в това, че когато е включена в усилвател, някои от струните( в случая 4-та) звучат(избиват) драстично по-силно, а други като първа и втора са много тихи. Когато не е включена - си звучи съвсем балансирано и приятно. Има си добре работещ, стандартен, четворен тон-коректор, но и с него не може да се постигне почти никакъв успех.

Почти съм решен да потърся майстор лютиер, но мисля, че не е нужно да бъде непременно лютиер, защото проблема е може би само в електрониката. А може би - не само в електрониката? Изкушавам се дали да опитам да я поправя и сам(и с ваште напътствия), ако е нещо много лесно, защото някога съм се занимавал с дребни и лесни електроремонти и съм средно сръчен схватлив човек. Какво мислите и предлагате вие, колеги? Ако някой от вас може и желае да я поправи, нека ми прати Л.С. Благодаря ви много! cheers.gif

Отговорено

Твърде вероятно е да се е разместил пиезоелемента или да се е попрецакал нещо. На един френд му се беше случило същото, даже тунера не работеше коректно... :(

Купи си ново пиезо.

Отговорено

Този проблем се появява когато пиезоелементът в бриджа не е поставен правилно и не се притиска равномерно от всички струни. Свалят се струните и внимателно се изважда пластмасовия нът в бриджа, пиезоелементът е под него. Възможно е да не ляга добре върху дървото на бриджа, провери за неравности под пиезото. Елементът трябва да е добре уплътнен от всякъде. Вярвам, че това ще отстрани проблема.