Jump to content
Българският форум за музиканти

ЕлектроАкустична китара с небалансиран звук от всяка струна


Recommended Posts

help.gif Китарата е на мой приятел, ефтина и с дефект в електрониката или в пиезокристала, според мен. Проблема се състои в това, че когато е включена в усилвател, някои от струните( в случая 4-та) звучат(избиват) драстично по-силно, а други като първа и втора са много тихи. Когато не е включена - си звучи съвсем балансирано и приятно. Има си добре работещ, стандартен, четворен тон-коректор, но и с него не може да се постигне почти никакъв успех.

Почти съм решен да потърся майстор лютиер, но мисля, че не е нужно да бъде непременно лютиер, защото проблема е може би само в електрониката. А може би - не само в електрониката? Изкушавам се дали да опитам да я поправя и сам(и с ваште напътствия), ако е нещо много лесно, защото някога съм се занимавал с дребни и лесни електроремонти и съм средно сръчен схватлив човек. Какво мислите и предлагате вие, колеги? Ако някой от вас може и желае да я поправи, нека ми прати Л.С. Благодаря ви много! cheers.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде вероятно е да се е разместил пиезоелемента или да се е попрецакал нещо. На един френд му се беше случило същото, даже тунера не работеше коректно... :(

Купи си ново пиезо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този проблем се появява когато пиезоелементът в бриджа не е поставен правилно и не се притиска равномерно от всички струни. Свалят се струните и внимателно се изважда пластмасовия нът в бриджа, пиезоелементът е под него. Възможно е да не ляга добре върху дървото на бриджа, провери за неравности под пиезото. Елементът трябва да е добре уплътнен от всякъде. Вярвам, че това ще отстрани проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ok.gif Благодаря ви за компетентните предложения, колеги! cheers.gif и до няколко дена ще реша какво да предприема.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.