mehdi7 Публикувано Септември 24, 2011 Share Публикувано Септември 24, 2011 (Редактирано) Здравейте!Аз съм начинаещ и имам малък проблем с кубето и китарата.Ами като свиря и увелича кубето на 60% (процента) Г/Д и се получава един лош звук , нещо като 'ммммммммммм'.Кубето ми е Cort MX15R а китара е Stagg G300 (по долу ще сложа линкове).Аз се сещам няколко причини за проблема - но ще оставя отговора на вас по напредналите. Ето и линкове http://www.musicworld.bg/bg/c_425/i_29996/Cort_MX15R.html http://www.musicworld.bg/bg/c_363/i_16237/Stagg_G300_GBK.html И искам да кажа нещо като белешка>Като хвана магаренцето на китара този звук намалява. Редактирано Септември 24, 2011 от mehdi7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
WashBurn97 Отговорено Септември 24, 2011 Share Отговорено Септември 24, 2011 намали gain-a би трюбвало да се оправи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mehdi7 Отговорено Септември 24, 2011 Автор Share Отговорено Септември 24, 2011 Така става но като намаля гейна използвам само 50 процента от възможностите на кубето Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
WashBurn97 Отговорено Септември 24, 2011 Share Отговорено Септември 24, 2011 дай gain на 10,а volme-a да е под 5 или 5 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Johnyy Отговорено Септември 24, 2011 Share Отговорено Септември 24, 2011 Gain никога не се врътка на макс защото звука става много мазен.Сложи гейна на 8.Възможно е пращенето да идва от кабела,адаптерите на китарата или избощо електрониката ако има проблем в спойките някъде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Септември 24, 2011 Share Отговорено Септември 24, 2011 Нищо лично,ама с това кубенце 15 вата нали не очакваш кристално чист звук над 3-4? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Септември 24, 2011 Share Отговорено Септември 24, 2011 Провери си заземяването на инсталацията, при лошо заземяване/липса на такова, може да има такъв проблем. Ако то е добре, проблема може да е в гадни кабели, лоши спойки в китарата, лоша екранизация на китарата и други. Това до някаква степен е нормално да го има, но ако е силно изявано, не е добре за свиренето... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mehdi7 Отговорено Септември 25, 2011 Автор Share Отговорено Септември 25, 2011 Искам да питам защо като докосна магаренцето и този звук отслабва? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Септември 25, 2011 Share Отговорено Септември 25, 2011 Сега се разбра какъв е проблемът.Китарата няма екранировка и затова става така/Ето как се прави това http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/8690-aaedhaiedhaiaa-ia-eeoadha/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Септември 25, 2011 Share Отговорено Септември 25, 2011 Да те успокоя - и най-големите професионалисти срещат проблеми с техниката. Даже не могат да се оправят сами и разчитата на тон-техници и друг специализиран антураж. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mmkay Отговорено Септември 25, 2011 Share Отговорено Септември 25, 2011 (Редактирано) Сега се разбра какъв е проблемът.Китарата няма екранировка и затова става така/Ето как се прави това http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/8690-aaedhaiedhaiaa-ia-eeoadha/ Шумовете от липса на екранировка, до колкото знам, не изчезват с докосване на струни/магаре. Да нямаш предвид шумове от лошо заземяване? А и при мен се появи същия проблем заради калпав адаптер за ефект. Възможно е да става дума за кофти токоизправител в самото кубе. Редактирано Септември 25, 2011 от mmkay Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Септември 25, 2011 Share Отговорено Септември 25, 2011 Да и това е възможно.Между другото не можа ли да измислиш друго заглавие?Все едно някой умира на улицата... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mehdi7 Отговорено Септември 26, 2011 Автор Share Отговорено Септември 26, 2011 (Редактирано) Ще ми обясните ли как става това заземяване Как да сменя заглавието? Редактирано Септември 26, 2011 от mehdi7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Септември 26, 2011 Share Отговорено Септември 26, 2011 Как да сменя заглавието? предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 26, 2011 Share Отговорено Септември 26, 2011 Гадни пикапи с лошо окабеляване и таблека Стагг отгоре им - нормално... Доста китари нямат екран, но нямат брум (или е минимален). По-важно е правилното окабеляване. И да не са за боклука пикапите, де. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts