Mapex Публикувано Септември 22, 2011 Публикувано Септември 22, 2011 (Редактирано) Така, барабанист съм и всеки такъв знае ,че свиренето в апартамент е самоубийство. Та мазето ми е направено именно за свирене със гипс картон ,а отгоре звукоизолация(от тази на пирамидки) До сега свирих близо 2 години с един ''стаг'',но забелязах ,че доста ръждица е хванал и от там си правя извода ,че има влага От 2 дена съм с нов комплект и се притеснявам много за него и за това дадох 200 лв за влагоабсурбатор (обезвлажнител)който се включва в тока Та мога ли да се надявам на него и какви други мотоди мога да използвам ? Редактирано Септември 22, 2011 от Mapex Цитирай
evans Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 (Редактирано) Попитай нашият съфорумник niacin,той свири в подобно помещение(яко влага) и използва такъв уред.До колкото знам уреда върши работа,но трябва да го наблюдаваш и да изхвърляш водата от ваничката,а си го изпуснал...преебваш барабаните.Малко или много си е ангажимент,защото ако има яко влага за три четири дена се пълни(поне аз така си спомням) и уреда спира да работи.Това значи,че ако отидеш някъде на почивка,трябва да ангажираш някой да ти следи уреда. Редактирано Септември 22, 2011 от evans Цитирай
Mapex Отговорено Септември 22, 2011 Автор Отговорено Септември 22, 2011 Аха балгодаря много ,но се притеснявам за това че взех най-малкия модел(води се за малки помещения дрешници и такива работи). Тя мазичката е 8кв/м и забалязах ,че за 2 дена това нещо не се е напълнило до горе още. Сега обмислям да купя още едно за двоен ефект. Цитирай
vihro Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Ако има вариант да свириш със старите барабани, най-добре. Ако не може да докараш влагата до някакви нормални нива, то ръждата ще ти е най-малкия проблем, защото харда се оправя, но в корпусите ще се завъдят плесени, гъби и подобни разрушители на дървесината, от които спасение няма, т.е. има разни препарати, но как ще повлияят на дървесината, лепилата вътре, един Господ знае. Цитирай
Mapex Отговорено Септември 23, 2011 Автор Отговорено Септември 23, 2011 Ами за сега мисля ,че успях снощи измерих каква е влажността и беше във рамките на нормалното. Но при първия симптом за влага ги маха от там барабаните. Цитирай
viridis Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 Абсолютно същия проблем с влагата стои и при мен,макар че случая е по-сложен. И така,става въпрос за мазе(около 30 м2),което обмислям да ремонтирам и "облагородя",за нуждите на репетиционна.Проблемът, е че помещението се води обща част и именно за това до сега не е правено нищо,а и със сегашното ми начинание мисля да вложа минимум средства (до колкото е възможно). В момента положението е "underground",в буквалния смисъл - тухлени стени (неизмазани),тавана е бетонната плоча на сградата,пода е с много неравна замазка.....и много влага. Ще отворя една скоба само да спомена (@vihro),че там стоят "закотвени" едни MARK V от 16 години,чиито хардуеър буквално "изгни",барабанчето изглежда като "изровено" от някой двор (но продължава да ме изненадва със звука си),а на корпусите им няма нищо -никаква следа от омекване,потъмняване и т.н.,което и мен ме учудва,махнал съм само финиша,защото подпухна и се отдели на места. Това,което мисля да направя сега е : 1.слой от стиропор (3-4 см) по стените и тавана 2.минерална или каменна вата върху стиропора 3.нова подова замазка,с повече перлит и постилане на мокет 4.закупуване на влагоабсорбатор 5.изграждане на скромна вентилация (с 2-3 внтилатора за баня ) ? не мога да взема решение какво точно да сложа на стените и тавана върху ватата (за по-добра визия на помещението) Знам,че въпросът е доста "строителен",но като едни истински българи (имащи познания в много области),се надявам някой който не си изкарва хляба само с музика и се изявява в тази сфера, да ми даде компетентен съвет. Накрая да обобщя целта на мероприятието : 1.намаляване на влагата по възможност до минимум (знам че премахването изцяло е доста сложно) 2.помещението да е с прилични акустични свойства (вътре),звукоизолация за "навън" не е необходима. 3.влагане по възможност на по-малко средства (но може да разгледаме и по-скъпи вариянти) Благодаря предварително! Цитирай
boreto Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 Голям влагоуловител върши супер работа. Изпробвано е и дава чудесен резултат на втората седмица. Относно строителните работи, за звуково третиране много добра работа върши Firex, можеш да го намериш тук - http://www.izolacii.eu/php/product_profiles.php?id=668 Цитирай
разбойник Отговорено Март 6, 2012 Отговорено Март 6, 2012 +1 Свирим в мазе около 20-25 кв. м. Влагоуловител от Метро върши страхотна работа вече втора година. Приспособихме туба от минерална вода, в която да се събира водата. Така дори когато 10-15 дни не репетираме не се налага да ходим до репетиционната и да изпразваме резервоара. 1 Цитирай
viridis Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Ок мерси много.Това означава ли да забравя за стиропора и ватата?Поразтърсих се и никъде не видях обявени цени на м2 за този материал,а евентуална цена на влагоуловителя?И всъщност колко е голям "големия".... @разбоиник :мерси,аз в моят случай съм "привилигерован" с подов сифон (по едно време мислех да го замазвам) Цитирай
vancho Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 След дълго ровене, четене и питане се спрях на този модел обезвлажнител- YL-2110AP . Използвам го от известно време, ефекта е поразителен. Цената му е около 270 лева, малко соленичка, но по техническа спецификация го дават да е достатъчен за помещение около 80-90 куб.м. Имаше и по-малки модели, но аз се презастраховах и взех този и не съжалявам. Мисля , че са китайски /то кое ли не е китайско вече/. Има и други марки и модели, аз имам впечатление от този. Надявам се да съм бил полезен. Цитирай
boreto Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Ок мерси много.Това означава ли да забравя за стиропора и ватата?Поразтърсих се и никъде не видях обявени цени на м2 за този материал,а евентуална цена на влагоуловителя?И всъщност колко е голям "големия".... @разбоиник :мерси,аз в моят случай съм "привилигерован" с подов сифон (по едно време мислех да го замазвам) "Голям" се има предвид, че резервоара трябва да е поне 4 - 5 литра. Относно вати и друг материали основния въпрос, на който трябва да си отговориш е - звукоизолация или звукотретиране ще правиш. Първото освен вата, ще има необходимост от още много други материали, като ефекта рядко е задоволителен. Това е така, защото ниските честоти се заглушават много трудно - демек с много пари. Звукотретирането - там е подходящ Firex. С него значително ще намалиш кънтенето и ще обереш доста ненужни честоти. Пример - много често акустично касата не се чува добре в кънтящи помещения. След звукотретиране касата "излиза" и започва да звучи добре. Ако говорим в цифри - звукоизолация на 30 кв. метра - между 2 и 4 хиляди лева, за пълно заглушаване незнайно още колко. Звукотретиране - около 500 лева с материал и лепила. Поздрави и дано да е полезно Цитирай
viridis Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Първо,благодаря на всички за отделеното време и полезната информация, благодарение на което малко по малко ми се избистря схемата по която ще работя. Вече е ясно,че влагоуловителя е задължителен,като предложеният от колегата vancho ,ми се струва най-подходящ (имайки предвид и консумацията на ток и това,че ще работи почти денонощно). Относно изолиращите материали,проверих цените им по телефона и се оказа,че това което ме интересува е м/у 16 и 32 лв/м2.,в зависимост от дебелината,което автоматично означава ,че в моя случай ще мина към някакъв смесен вариянт вата+firex (ще видим докъде ще стигнат силите,за колко квадрата от въпросния материал). Иначе определено говорим за "звукотретиране", а не звукоизолация,което е "по-щадящо" откъм средства. Припомням само,че за съжаление не съм едноличен собственик на тази част от имота и трябва да имам едно на ум,че винаги може да се намери някой,който от чиста завист да почне с претенции ,към нещо което не е ползвал до сега.... Така или иначе едва ли ще започна преди лятото и ще се радвам ако някой има да добави нещо по темета. Цитирай
eodred Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Ние също свирим в мазе. Ползвахме картони от яйца за стените и шивашка вата отгоре после сложихме някой друг плакат и това е. Честно казано чува се много по-добре, защото преди беше само един голям кънтеж- барабани, китари, бас... Картоните за яйца ги взехме от магазини без пари, а ватата мисля че излезе около 60 лева за помещение 2,5x5. Понеже в нашето мазе няма толкова влага сложихме влагоабсорбатор с таблетка мисля, че беше около 20 лв.,а като се изхаби таблетката се купува нова за 15 или нещо от сорта. Цитирай
viridis Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Благодарение на темата "Шумоизолация",от 2005 г, вече се изясни работния план : 1.Минерална вата 2.Перфориран гипс-картон (нещо не можах да намеря цени на сайтовете на по-големите магазини...) 3.Влагоуловител YL-2110 AP ...има само едно нещо , дето ми "бърка в здравето",не ми се вярва да е истина....ама кой знае? media.framar.bg/любопитно/минералната-вата-може-да-предизвика-рак Цитирай
boreto Отговорено Март 9, 2012 Отговорено Март 9, 2012 Перфорирания картон е 25-30 лева на квадрат без ДДС. Цитирай
Recommended Posts