Tozi Публикувано Септември 15, 2011 Публикувано Септември 15, 2011 (Редактирано) Тези дни си upgrade-нах добрата стара китарка с нови адаптери. Взех си Gibson (PAF) 57 classic хъмбъкъри и съм много доволен. Ето малък запис на това как звучат: PAFs Отначало свиря на bridge адаптера (задния) след това на двата и накрая на neck (предния - до грифа). П.п.: с нови струни дадарио 11ки, фендер блус делукс амп, записано с кондензаторни микрофони на Zoom H4. Редактирано Септември 15, 2011 от Tozi Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 16, 2011 Отговорено Септември 16, 2011 Страхотно! До 2:29 звучиш като Joe Diorio. Би ли споделил от къде ги купи и на каква цена? Защото аз си купих по-евтини на Kent Armstrong, но още не съм ги монтирал. Този звук ще бъде еталон за мен. Не го трий. Цитирай
Tozi Отговорено Септември 16, 2011 Автор Отговорено Септември 16, 2011 (Редактирано) Купих ги от полулярния последно време Thomann. Ето: адаптер. По 85 евро всеки, без пари за доставка. Това са адаптерите които Gibson слагат на повечето джазови (а и не само) китари като ES 175 и ES 335. Интересно това лято два пъти ме сравниха с Джо Диорио, които действително ми е любим китарист и дори да не се опитвам съзнателно да свиря като него (с повечко кварти и квинти) някои неща и подхода към музиката си излизат. Преди около 10 - 12 години той си имаше личен сайт в който всеки месец побликуваше разни мъдрости за музиката и живота. Следях го редовно с голям интерес. Жалко че вече сайта го няма. Редактирано Септември 16, 2011 от Tozi Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 16, 2011 Отговорено Септември 16, 2011 Точно Диорио постоянно свири с ES175. Изпадна ми като подарък ES135, но тя е с Р90, а тези WPU11C на Армстронг ще ги слагам на LP реплика. Цитирай
Tozi Отговорено Септември 16, 2011 Автор Отговорено Септември 16, 2011 Екстра. Запиши малко да ги чуем като ги сложиш. Кольо май ще излезе прав: Gibson, Fender и останалите .... Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 16, 2011 Отговорено Септември 16, 2011 Разбира се. И като сменя струните. Цитирай
Tozi Отговорено Септември 16, 2011 Автор Отговорено Септември 16, 2011 В традицията на форума записах и малко видео. Звука не е максимално добър тъй като нямах отделен микрофон и записах с този на лаптопа - извинете за което. http://www.youtube.com/watch?v=QzL1IfY6C1g 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 18, 2011 Отговорено Септември 18, 2011 Екстра. Запиши малко да ги чуем като ги сложиш. Кольо май ще излезе прав: Gibson, Fender и останалите .... Много гот звучат друже . Аз наистина съм фен на Гибсън адаптерите, почти всичките ми китари са с такива, обмислям да пробвам ПАФ и на последната ми различна китара (Ibanez PM 129, Ibanez Super 58 са добри, нали трябва да се чеше крастата ) Цитирай
Явор тъпото Отговорено Септември 18, 2011 Отговорено Септември 18, 2011 (Редактирано) Наистина този Гибсон звучи учудващо добре, дали е поради новите адаптери, дали поради уменията на пича, но наистина съм приятно изненадан! Ве пак не искам да си кривя душата, но моят Орфей звучи с класа по-добре, ако се засечем някой път на някой джем, ще се убедите в това, но предупреждавам, че доста от колегите ще изпитат истински културен, както се казва, шок Редактирано Септември 18, 2011 от Velius Цитирай
kirilsat Отговорено Септември 18, 2011 Отговорено Септември 18, 2011 Той Джем-раздела и без това замря напоследък..... Velius - ти си на ход! Или там или в Семпли покажи предимствата на Орфейчето! Извинявам се, за обаждането от коневръза! Цитирай
Recommended Posts