a_panov Публикувано Септември 7, 2011 Публикувано Септември 7, 2011 1. Колко навивки на струната правите около ключа? 2. Чувствате ли промяна на звука? 3. По лесно или по-трудно се разстройва? (или нещо подобно за губене на настройката) Говорим за инструменти без заключване. Пример:
bghack Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 По принцип ако са прекалено малко има случаи, при които китарта постоянно се разстройва, от което следва че има значение колко навивки ще направиш. Според мен, най-оптималнотто е между 5-6 навивки за да не се разстройва и да не изглежда грозно, доколкото тона на китарата зависи изцяло от адаптерите, струните които слагаш,и материалите от които ти е направена китарта, намотките не играят роля в тона . Е това е от мен надявам се да съм помогнал
Mairomaster Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 1. На дебелите струни - 2.5-3, на тънките 4-5. 2. Аз от далеч по-съществени промени по китарата не чувствам промяна в звука. 3. Не съм си играл с различни броеве навивки, винаги гледам да са умерен брой, какъвто препоръчват лютиерите. От прекалено малко навивки има шанс да изтърве струната, от многото такива, се получават "кълбета" и има шанс да се мести от време на време излизащият край на струната, тръгващ към бриджа, като по този начин се разстройва дадената струна.
rockfire Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 Механика ги връзва на моряшки възли , и нямат грам мърдане...
Георги Тотев Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 'фтопик оня Прометей кът ги връже и нема разВръзванье
stomanow Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 1.2-3 2.Не 3.С повече намотки определено разстройва по-лесно според мен. 1
Hillbilly Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 Аре пак коментирани работи..на 6-та една намотка,на 5-та две и така според мен,колкото повече ги намотавате разстройват. 1
Blagoy Nikolov Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 2-3 правя и аз, че ме мързи да въртя повече, пък и не смятам, че има нужда. Единствено в началото пъхам свободния край на струната под самата нея и после го прехвърлям отгоре - нещо като контра на посоката на навиване. Описвана е техниката както по темите тук, така и на други места. Има и клипчета в тубата. Според мен това оказва някакво влияние в посока на по-малко и по-рядко разстройване.
Heartman Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 По 3 на струна,на по-тънките може и повече,но без да се застъпва върху намотаното.Аз възли не правя не смятам за нужно и така не се разстройва китарата.
RZArector Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 на дебелите (плетените) по две навивки, на тънките по три, но никога повече. Тук важно е и законтрянето на струните. Смятам, че 2-3 навивки са оптималния вариант!
rockfire Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 Докато не пробвате връзването няма да разберете идеята... 1
Heartman Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 И каква е идеята ,щото съм го пробвал.Освен като ги махам да ми е по-трудно не се сещам за друго.
Arcturus666 Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 На моята китара имам Schecter Locking Tuners, което ми позволява даже и пълна намотка да не правя.Няма никакво растройване.
L.K. Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 От две години почнах да връзвам и нещата се подобриха значително.
muzicantini Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 Една и половина - две. Няма смисъл от повече.
Recommended Posts