viktor.velikov Публикувано Август 26, 2011 Публикувано Август 26, 2011 Добро утро! Та взех си нова китара от магазина в понеделник (handmade western марка Stag -150 лв). И понеже бях решил да си взема най накрая някоя "куха" китара и нямаше голям избор на база бюджета ми си взех тази. Та тя е метални струни и тънък гриф. Мн ми трудно да правя барета особенно в първите позиции. Китарата звучи мн странно, едно метални като от тенекия. И реших да я занеса на лютиер. Той смъкна екшъна и сложи нови метални струни (stag). Но все още ми е трудно абе набраво издивявам.Имам една електрическа и една класическа (на приятел е) с найлонови струни и не срещам труднусти при тях.Освен това класическата с найлоновите (1ва,2ра,3та и останалите струни са метални) звучи мн приятно и има един топъл звук. От това че ползвам струни STAG ли идват и двата проблема (че звучи метално тенекиено китарата и че баретата са ужасно трудни)? Мога ли да сменя металнуте струни на уестърн китарата с такива като на класическата. Ще окаже ли влиание това за баретата и за звука? Забравих да кажа, че на уестърн китарата струните са опънати мн мн по-силно от другите ми, това само в началото ли е така, ще "омекнат" ли с времето и тренировките? благодаря, поздрави и на работещите БЪРЗ ПОСЛЕДЕН РАБОТЕН ДЕН! :) http://viktordesigns.com/
synchu Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Репетиции, репетиции и пак репетиции, просто са ти слабички пръстите Потърси си Silk & Steel тип струни (например http://store.daddario.com/category/144861/EJ40_Light_11-47, че другите марки, които мога да ти предложа са твърде екзотични за БГ). ПП. Handmade в едно изречение с китара Стаг за 150 кинта не звучи много уместно... 4
FoolofRemorse Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 (Редактирано) Просто недей очаква много от китара Стаг при това нова за 150лв Успех Лек ден Редактирано Август 26, 2011 от FoolofRemorse 3
Icarus Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 (Редактирано) Подкрепям synchu - свирене му е майката. Акустичната western китара, класическата и електрическата са три различни инструмента, на които се свири по различни начини. Това, което можеш да направиш, е да си вземеш по-тънки струни. Най-тънките метални за акустична китара, които съм виждал в нашите магазини, са размер 0.010. едит: Изтървах една запетая Редактирано Август 26, 2011 от Icarus 2
viktor.velikov Отговорено Август 26, 2011 Автор Отговорено Август 26, 2011 Окейм, упражнения упражнения и така.Няма проблеми, все пак ще пробвам струните препоръчани по-горе. А за звука който е един "тенекиен" някой ще хвърли ли светлина в мрака на моята празна глава ? Знам че стаг са най-ниския клас но защо за бога слагат надпис "handmade" като не е?! Не че това е оказало някакво влиание при избора ми...
L.K. Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Що да не е хендмейд? Всяка акустична китара се сглобява на ръка. Няма роботи в тази работа. Сядай да свириш и стига си се оплаквал. Нямал си късмет - почнал си на електрическа. Сега ще се върнеш в първи клас и ще наваксаш материала. Има много кеф в свиренето на акустична. Аз си ги редувам и не се страдам.
Viper-X Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Това че е "handmade" не е гаранция за добра изработка Иначе има струни 9ка
Lord Shredulous Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Виж какво, акустичните Stagg са доста читави китарки като за цената си. Сега ясно, че няма да е върха на сладоледа, но за теб на този етап ще се представя задоволително. Проблемът ти е в струните. Правят ги от различни материали. Принципно изборът ти от струни за акустична се свежда до бронз и фосфор-бронз. Разликата е в процентите мед и калай, като вторите издържат малко по-дълго. Марки - колкото искаш.
Baby Thomas Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Щом ти е МЕГА трудно - пробвай струни 9-42 за елка. Но никога струни Стагг!
polaris Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 1ва,2ра,3та и останалите струни са метални Няма такова нещо, 4, 5, 6 са с найлонова сърцевина и метални намотки. Затова ти се струват различни от струните на новата ти китара, които наистина са метални. И мисля, че е нормално да намираш разлика в звука, все пак са различни струни, различни китари.А и по принцип новите струни издават един специфичен звънтеж, който след наколко дни изчезва. Съгласерн съм и с Baby Thomas, че струни стаг не са за предпочитане. А относно барето - упражнения и постепенно се свиква. Също така гледай да не стискаш грифа много силно. 1
Icarus Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Надписът handmade е рекламен трик. А китарите на stagg за тези пари, са китари за толкова пари, и точка. Което не значи непременно "лошо" - напротив, не е зле за бюджетно решение, особено като се сетя на какви безбожни дъски съм свирил аз, например. Ако наистина ти е Прекалено Трудно, като се има предвид, че си свирил на някакви други китари - постановката ти може да е проблем. Разгледай из youtube как свирят хората, и си свери часовника, ако се съмняваш.
Thrashed Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Що да не е хендмейд? Всяка акустична китара се сглобява на ръка. Няма роботи в тази работа. Сядай да свириш и стига си се оплаквал. Нямал си късмет - почнал си на електрическа. Сега ще се върнеш в първи клас и ще наваксаш материала. Има много кеф в свиренето на акустична. Аз си ги редувам и не се страдам. +1 ! 1
rambenschteigen Отговорено Август 27, 2011 Отговорено Август 27, 2011 Да свириш със струни Stagg е като да караш Хонда с гуми от каруца.И аз съм се радвал на такъв тенекиен звук и си мисля,че и при теб ще е от струните.Като любител мога да ти препоръчам Ernie Ball.Много са звънливи и са пълен антипод на приглушените Stagg. 1
viktor.velikov Отговорено Август 27, 2011 Автор Отговорено Август 27, 2011 Щом ти е МЕГА трудно - пробвай струни 9-42 за елка. Но никога струни Стагг! Какво ще стане ако и сложа струни за електрическа китара? Китарата ми е stagg sw201.
Recommended Posts