Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Молба въпрос - към уважемите колеги отвъдморски..дали имате впечатления от линията китари Variax Line 6...аз от 40 минути седя гледам тези неща Вариакс

и

Вариакс

честно казано съм впечатлен...

Няма вече дядо Коледа...Маклафлин свири с китара и лаптоп само, тия маймуни от Line 6 набутаха 25 китари в една, сега остава да пъхнат и китариста там...къде остана саунда Гибсън '57....от друга страна това за по бедничките музиканти като нас си е направо спасение - такава моделинг :D китара...ама не знам - може да има някаква уловка..та за това питам...

Отговорено
Мисля, че вече имаше тема по този въпрос.

Колегата Edgecrusher от Лондон си беше купил такава китара.

Да, наистина, благодаря , ще му пиша ЛС

Отговорено

мда Еджкръшър-а има, той леко ми се беше обидил тогава за въпросите, които му зададох, щото малко подходих критикантски към идеята за такава китара :headbang:

Отговорено
тия маймуни от Line 6 набутаха 25 китари в една, сега остава да пъхнат и китариста там...къде остана саунда Гибсън '57....от друга страна това за по бедничките музиканти като нас си е направо спасение - такава моделинг :headbang: китара...ама не знам - може да има някаква уловка..та за това питам...

абе те Зуум и Бехрингер казват че техните педали свирели като Маршал Плекси/Дуал Ректифиър/туйн реверб и още много, но разликата с истинските усилватели е от небето до земята, така че и при китарите се очаква да е същото

Отговорено

не съм пипал лайн6 китара и не мога да коментирам

но ми разказаха един случай

наскоро някъде около или в соф.университет е имало рекламно свирене на някакъв западен китарист с миди китара - предполагам ямаха

та пича казвал - а сега като флейта

а сега като цигулка

а сега като гайда

и тн

и пепи гюзелев попитал - а като китара може

и ъц - :) :wall:

:headbang: - наздраве за добрите стари китари -Гибсън, Фендер ,Айбъниз

,Джаксън,ПРС, Пенса Шур и де що добро от дърво има

Отговорено
тия маймуни от Line 6 набутаха 25 китари в една, сега остава да пъхнат и китариста там...къде остана саунда Гибсън '57....от друга страна това за по бедничките музиканти като нас си е направо спасение - такава моделинг :) китара...ама не знам - може да има някаква уловка..та за това питам...

абе те Зуум и Бехрингер казват че техните педали свирели като Маршал Плекси/Дуал Ректифиър/туйн реверб и още много, но разликата с истинските усилватели е от небето до земята, така че и при китарите се очаква да е същото

В интерес на истината и съм съгласен и не съм..в крайна сметка технологията се развива..Гибсъна си е гибсън, обаче в крайна сметка през 70 китарните синтезатори за били пълен шит , в момента обаче супер музиканти като Ал Ди Меола и Пат Матини ( е той отдавна) ги използват нашироко...така недейте отхвърля таз джаджа лесно :beer:) .за мен интересното е не че имитират тази или онази китара ( макар че ако си купя такава именно заради това ще е) е се опитвам да комбинират акустиката на инструмента с виртуално моделиране..което е обещаващо

Много си прав си Тони, да живеят истинските китари - :blink::):happy: Шур, ПРС, Гибсън , ФЕндер и още знайни и незнайни...Има обаче две неща

а) Българите сме и още известно време ще останем беден народ. И дори един сериен модел на USA Фендър 1000$ + минимум ще си остане мечта

б)Истинските китари пуснаха такива нискобюджетни дръвца че малко пооцапаха марките...( в интерес на истината едно от малкото изключения в тази насока май е Арткор сериите на Ibanez)...

И понеже не вярвам аз на сайтове и демота :beer: ще помоля колегата Еджкръшър да метне някой семпъл, че ги е изтрил

оффтопик...искам и аз Шур като на Владо Аброад и другия Владо :) - Стефановски...мнооооого плътен и готин звук, обожавам точно такъв фюжънски саунд...