Jump to content
Българският форум за музиканти

Ефектостроене и от мен ....


Recommended Posts

Прахово боядисване , ситопечат , безкомпромисни качествени "аудиофилски" части от "Вима","Панасоник","Бър-Браун/Тексас Иструментс","Йагео"...

 

11kcm01.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Специални поздравления и от мен за прекрасно изипаната работа!

Днес случайно видях в "Продавам", че си пуснал една бройка за продан. Искам отделно да те поздравя и за супер адекватната цена.

На мен лично ми е омръзнало да обяснявам на хора, които са проявявали интерес към моите творения ( и пратили ми ЛС с нещо от сорта на '' .... аааа, то ти излиза 5,50лв. всички части, ква е тая цена...'' ), защо цената е от този порядък.

Браво, само така и само напред.

 

Очаквам да видя и представяне тук :

http://forum.muzikant.org/topic/10557-aaoaaeoe-ca-eeoadha-idhiecaaacaeaie-io-nuoidhoioee/page__view__findpost__p__660212__hl__label__fromsearch__1

 

Да съживим темата ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления и от мен! Множете се драги ефектостроители, за Ваше и наше (на ползващите ги) добро. Винаги съм смятал, че в България има много нереализиран потенциал в областта на аудио инженерството. Радостно е да се види нещо ново на хоризонта.

Желая ти успех и нека това да бъде първото от поредица добри изделия.

 

И да помислиш и за нас, басистите :).

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хехе , тез басистите все искат за тях да има, сещам се за майстор и басист дето чакаме да се похвали с нещо повече от 3Д-картинки ;).

Ники , едно спешъл мерси и за коментара ти. Аз изобщо нямах за цел да се получи толко примамливо.

Мерси пак за похвалите, те и кефа да си видиш завършека на дизайна и да му се радваш ( няколко дни ;) струват повече от някакви хартийки.То за доставките на частите струват повече пари дадени само на куриери или пощи...

То да се мисли за следващи изделия е лесно, ма избора кое и кога първо и с какви пари да се направи е трудното ;)

Хубаво е да се множат майсторите и това че тук има хора успешно правещи и успешно продаващи Бългаски продукти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Съгласен съм с теб!

Хубаво е да има майстори :)

Аз често следя във форума на Арон (diystompboxes) какво правят хората в тая сфера. Хубаво е да се сверяват часовниците. Преглеждам и новите неща на пазара, макар че там нещата са малко по-различни - инвестиция с много пари в Китай, но все пак е важно да се знаят.

 

Пожелавам ти, Цолов, това да е само началото. Дето се вика след тях още много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте всички,

Имах удоволствието да тествам бустерите (и китарна и басова модификация), и да си призная съм впечатлен!

Тествани бяха паралелно с Micro Amp на MXR със среден клас китара през Маrshall Vintage Modern 2266c 50W Combo. Специални благодарсности на Краси Табаков за оказаното съдействие.

 

Ще започна с функционалноста на бустерите. Първото нещо, което ми направи впечатление при теста е наистина сериозното изходящо ниво на бустерите, в пъти над емексар-а. Така че да предупредя бъдещите потребители :) внимайте с нивото за да няма избушени говорители ха-ха-ха. Корекциите бас и требъл дават възможност, както за постигане на чист буст, така и за подсилване на гейн/драйв-а подаван от стомпбокс или от усилвателя. За разлика например, емексар-а вкарва допълнително кривене според мен. Разбира се всичко е въпрос на личен избор, вкус и тип търсен звук. Разликата между китарния и басовия вариант, автора ще опише сам, тъй като не съм професионален критик и не мога технически да го опиша, но това което чувам отговаря на идеята на 100%, демек басовия вариат има повече ниски и ниски среди за постигане на по-плътен звук. Тук е момента да вмъкна, че за доста китаристи басовия вариант може да се окаже доста по-удачен вариант, ако се търси класически рок саунд. Ключа включва/изключва ефекта много меко и без паразитни припуквания и дразнещи шумове.

:thumbs_up:

 

По отношение на външния вид. Дизайна е ок, чесно казано бих предпочел вариант, при който ключа е разположен централно, просто за да има симетрия, но от друга страна (въпреки че ключа е поставен на това място поради инженерни решения предполагам) асиметрията допълва, както автора сам се изразява "бутиковaта" страна на произведението. Цветово, предполагам че може да се избира много, затова също не коментирам решението и предполагам, че е възможно и друго решение при договорка.

 

Моя лична оценка на ефекта за сега 9,5/10, единствено поради факта, че е хубаво да се тества паралелно и с други модели бустери на известни и неизвестни фирми и майстори. Надявам се колегата Цолов да не ми се сърди за тази оценка.

 

Поздрави!

DIY RULES!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за високата оценка,приемам че е заради ключето :)

 

За "басовия модел" при теста с изброената техника съм съгласен с теб, по-подходящ е за бас и/или хъмбъкери.

 

За сингъл-койл и "Фендерска" апаратура е "китарната версия", субективно има по-ярък звук при тестове със страт.

 

Записаните семпли са на бас-модел бустера ,Фендер Страт и амп Фендер Блус Делукс.На същата апаратура "китарната версия" звучи още по-добре, цитирам "...има по-бутиков саунд...атаката...", спирам със субективностите.

И двата модела не страдат от загуба на ниски или високи честоти, разликата е само в тонконтрола.

 

Ключето и една друга особенност ще бъдат коригирани, клиенти закупили асиметрична бройка печелят възможност за бъдещ ъпгрейд благодарение на наличното празно място! Както се казва "всяко зло - за добро".

Обещавам да ви разкажа и първопричината за това асиметрично ключе, както и едни по-стари снимки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.