Jump to content
Българският форум за музиканти

Всяка седмица , нов трак


Recommended Posts

Мен изобщо не ме дразни твоето виждане, просто не го споделям. Като ти е смешно как някой си изпипва нещата, смей се. Но не мисли, че той няма за какво да се смее на теб. Творчеството не е среща, за да те чака някой, който ще се жени за теб. После: "дали за 1 седмица ще го направя или за 1 година няма никакво значение". Не ти бие на едно място мотиката. Май твърде много си се вживял в темата, а тук само си говорим и се опитваме да сме си полезни. Това, че Fats още не е пуснал нищо свое, не значи, че не знае какво говори и че не може да е полезен. Едва ли можем да наречем неуместен коментарът му. А се "хванахме" за първия трак, защото нямаше друг - аз довърших коментара си по него. Като разкриваш публично нещо, бъди подготвен за всякакви мнения. По-нехвалебствените и предизвикателните не означават, че някой е против теб или че не те подкрепя и окуражава в развитието ти. Може би тъкмо обратното...

 

Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 61
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Да се включа и аз. :greenangel: Не претендирам да съм големият музикант или композитор, тъй че ако искаш приеми мнението ми :).

1000% ще повторя някого от предните постове. Като цяло това парче е по-добро от предното (поне според мен), но отново е сякаш монотонно. Ако се целиш към техно, транс и другите такива стилове, трябва да вкарваш повече ритъм, да звучи по-бързо и "екстремно" (не знам как точно да се изразя, не съм специалист в този стил, ето пример, да кажем http://www.youtube.com/watch?v=lrqSzADzCGU&list=PLA0C4A4F959CD3F0C&index=13&feature=plpp)

В парчето няма риф, няма запомняща се и грабваща мелодия.

Както каза Вяра по-назад "Обаче някакси е хубаво да се усеща посока и причина." Когато композираш трябва да има "въпрос" и "отговор", поне мен така ме учат. Да кажем четири такта "музикален въпрос" и след тях други четири такта, които са техен "отговор" (казвам четири такта, защото музикалната мисъл "вървяла" на четири такта, но може да са осме, дванадесет, както ти решиш.)

Накрая, това "всяка седмица нов трак" не ми вдъхва сигурност. Как да ти кажа, ОК ако успяваш всяка седмица да измисляш нещо ново, но на един етап ще ти свършат идеите. Когато аз композирам, ако ме хване музата може (а и съм) да композирам 4-5 мелодии за седмица, но после по една-две седмици седя смръщен над нотите и ги "пооправям".

Късмет и продължавай да се развиваш :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич всичко е много хубаво... но това парче което си постнал няма нищо общо с музиката,която правя аз или поне с това което се стремя да правя. По скоро е някакво поп или рок парче направено в електронен стил. Не че не е готино, напротив, но не това към което се стремя.

как би коментирал това парче. Мисля че музикалната мисъл се сменя на 64 такта и пак е яко :) Но къде съм тръгнал аз да се сравнявам с големите диджеи :no: Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То се видя - харесваш Armin van Buuren и търсиш нещо като неговия стил. Изслушах го 2-3 пъти и всеки път не разбирам кога свърша, явно съм счупен :P . Нищо лично всеки с вкуса си, но за мен лично това е прекалено еднообразно, бавно и мирно (а аз страшно много харесвам бавната и чувствена музика). Когато някой ми каже "техно, транс и тн" се сещам за коренно различни неща, но все пак има десетки стилове, а аз както казах не ги разбирам изобщо.

"Не претендирам да съм големият музикант или композитор, тъй че ако искаш приеми мнението ми :)." отбелязвам отново. А колкото до 64-те такта аз ти го казах като съвет, все пак професионален музикант ми го е казвал ^_^

Тука май нищо смислено не казах, но като за край - Гледай това което качваш да си го направил на макс. Няма нужда едно парче да се прави за седмица. Има известни парчета които са създавани за дни, а и такива които са правени месеци, години.

Продължавай да правиш това което ти харесва. Музиката е океан - винаги ще намериш подобна на теб риба :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак заповадай :)

Проблемът на нас музикантите ни е , че ухото ни е настроено така да искаме повече и повече и повече ,. . . гами , звук , техника , виртуозност или ако не е това то поне някакъв изграден стереотип за музика който на нас ни харесва и всяко различно нещо от този стереотип мозъка ни се опитва да го отхвърли. Поне лично при мен е било така,както и при много познати колеги също. Но дет се вика това парче на Армин няма никакви претенции за някакво ге ниално музикално произведение, но мене лично ме кара на 100 процента да си представя картината Sail и това ме впечатли и ми се иска и аз да мога да придавам такива послания в моята музика , без значение какви и колко елементи ще използвам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емца, второто парче, което си пуснал, е значително, значително по-добре от първото. Има ги стандартните звуци, бийтове, но единствено не ми допадна композицията, нямаше изразени начало, връх ала-бала нали се сещаш. Ясно, че не е песен. Все пак градираш и това е похвално. Ак запазиш тоя темп, на четвъртата седмица би трябвало да удариш ван Брюнен (или какъвто се води там) у земята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thx: Ван Брюнен, тоест Ван Буурен си е Ван Буурен :) не претендирам въобще да ходя по неговите стъпки, макар да се уча от него. Факт е че се уча и от много други и то от изпълнители от съвсем различни жанрове, така че целта е да се изгради собствен почерк

 

п.п А иначе това е третото парче ( второто убягна някъде в мъглата на темата ) :secret:

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесва ми.

Това не е песен с определено послание, натрапващо се от текста, соло, което да е кулминация, рефрен...

Изобщо друга форма.

Формата е пиеса в съвременен стил - Trance или Techno. Има лека, неангажираща мелодия, подходящ ритъм, структура, композиция, добър звук.

Тези, които те критикуват са донякъде прави (за себе си), защото гледат от тяхната камбанария.

Твоят опит претендира за летен хит и в това има голям бизнес.

Продължавай и успех! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

travelcaster2 :thx:

 

Днес обаче мисля да сменя леко курса от транса към дръм енд бейса. Именно в drum and bass style е следващото парче , + малко джаз елементи . Надявам се да ви хареса :)http://www.youtube.com/watch?v=FVXGDFfmDYg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=CgsR4tiqC30

 

П.п. Другата седмица поради професионални ангажименти и липса на компютри:) няма да ъплоудвам нов трак

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна темичка си създал!

Все по-добри стават тракчетата! Може да е и поради критиката?!

Не е задължително всяка седмица, да постваш нещо ново, щото риска е голям!

Все още се луташ между стиловете /не че аз съм намерил своя :secret: / , но смятам, че е крайно време да създадеш свой почерк! Когато те слуша човек, да не се опитва да се сети, на какво познато му прилича .... Избягвай това както с мелодията, така и със звука! :Piano:

Смятам, че тази тема ще е много интересна след година - две, когато се върнем и прослушаме първите опити на emo_tion1! :ok:

Докажи, че можеш!

УСПЕХИ! :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Действително въпреки, че все още има какво да се желае, се забелязва градация във произведенията - все по-добри стават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kirilsat and Dan благодаря ви за коментарите. Наистина има какво да се желае. А и аз имеено към това се стремя ( личен почерк и абстракция от творчеството на други изпълнители ) Сега като се замисля наистина всяка седмица звучи много отговорно заглавието на темата, не че не може да се правят и така, но понякога поради ангажименти няма как да пусна нещо ново , а и ще е по - интересно неочаквано ако публикувам парчета. В началото идеята ми беше да добия немска дисциплина :greenangel: като пускам всяка седмица нещо ново, но да не забравяме, че все пак живея в България :hysterical:

 

Сега искам да помоля някой от модераторите ако чете тази тема да смени залгавието и от всяка седмица - но трак на Моя авторска музика . Благодаря !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.