Tuomas Публикувано Юли 26, 2011 Share Публикувано Юли 26, 2011 Привет! Проблема е следния... Реших да сменям адаптерите на китарата, също и всички потенциометри и други подобни. Намерих схема и доколкото я разбрах действах по нея. Свързвам потенциометрите, кондензатора, жака, и адаптерите ги слагам на ключето, като едната жица е на ключето (жълтата), а черната е на гърба на volume-то. Звук има, но е прекалено тих... Адаптерите са си наред, защо като ги свържа директно на жака, си бачкат (но шуми много...), даже като са директно на жака и той е вързан с потенциометрите, може да се увеличава, тон също има. Адаптерите са един сингъл и един хъмбъкър. Ще се радвам, ако ми окажете съдействие. Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sad But True Отговорено Юли 27, 2011 Share Отговорено Юли 27, 2011 (Редактирано) Я най-добре направи една снимка на това какво си направил, а ако можеш направи схема, че от обясненията ти не става много ясно. Редактирано Юли 27, 2011 от Sad But True Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuomas Отговорено Юли 27, 2011 Автор Share Отговорено Юли 27, 2011 (Редактирано) http://www.album.bg/rock_and_heavy/images/28139934/ Eто и снимката, ако не разбирате нещо от писанията ми, споделете. Редактирано Юли 27, 2011 от Tuomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 27, 2011 Share Отговорено Юли 27, 2011 Колко адаптера, какви, каква е комутацията между тях, дай схемата по която си работил. На картинката не се вижда да си запоил капачката за потенциометъра към първото му краче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuomas Отговорено Юли 27, 2011 Автор Share Отговорено Юли 27, 2011 (Редактирано) По това http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=duo Адаптерите са сваляни от Ibanez, тип стратокастер. Едни двоен и един сингъл. Редактирано Юли 27, 2011 от Tuomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 27, 2011 Share Отговорено Юли 27, 2011 Защо точно тази схема си избрал? Не, че не е наред, но при тази схема адаптерите се връзват последователно, докато стандартно при китарните комутации адаптерите се връзват паралелно. Твоето ключе трипозиционно он-оф-он ли е ? Иначе давай по схемата, виж дали всичко е правилно вързано и намери проблема. Виж дали си запоил капачката на пота и първо краче както ти бях писал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuomas Отговорено Юли 27, 2011 Автор Share Отговорено Юли 27, 2011 Запоил съм я капачката, нали за volume потенциометъра става дума. А за схемата... не намерих друга. Искам схема за 1 сингъл и 1 хъмбъкър, ама такава никъде не открих. А и двойния адаптер е един странен... има само три жички (черна, бяла и червена), докато при схемите за двойни адаптери винаги е с по 4 жички. Ключето и на три позиции, както казваш. он-оф-он Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юли 27, 2011 Share Отговорено Юли 27, 2011 Реално погледнато с това ключе само този тип схема можеш да направиш. Принципно такъв тип ключета не се ползват за смяна на блендите на китара. Фендерските са с галети, гибсънските са с едни малко по-различни като комутация ключета, подобни на твоето. Иначе ето една схема. http://www.guitarelectronics.com/product/WD2HH3T11_00/Guitar-Wiring-Diagram-2-Humbuckers3-Way-Toggle-Switch1-Volume0Tone000.html Абстрахирай се от многото жици по адаптерите. Питах те дали между капачката на волумето и първо краче на волумето има жица? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuomas Отговорено Юли 27, 2011 Автор Share Отговорено Юли 27, 2011 Има жица. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuomas Отговорено Юли 29, 2011 Автор Share Отговорено Юли 29, 2011 (Редактирано) Справих се! Оказа се че съм пропуснал една жица... Тая от ключето към потенциометъра за volume дето се лепи на капачето. Мерси за помощта! А сега и друг проблем, получава се едно бръмчене,обаче като ръката ми е върху която и да е метална част, то изчезва. Жицата дето идва от магарето съм я залепил на гърба на volume, но пак го има.. Идеи? Редактирано Юли 29, 2011 от Tuomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Юли 29, 2011 Share Отговорено Юли 29, 2011 Взимаш един омметър и измерваш съпротивлението м/у струните на китарата и масата н аусилвателя. Ако е десетина ома и по-малко ще трябва да работиш в самия усилвател и неговата маса към мрежата. Ако се чувстваш подготвен - ще продължа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tuomas Отговорено Юли 30, 2011 Автор Share Отговорено Юли 30, 2011 Кубето, като му е включена другата китара си работи без такива проблеми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2011 Share Отговорено Август 2, 2011 Брума идва от кофти пикапи, липса на екран, неправилно окабеляване, граунд лууп или комбинация от тях (приемаме, че апаратурата по-нататък по веригата е изправна)... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts