Jump to content
Българският форум за музиканти

Tuomas

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Tuomas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте! A може ли някой да каже, книгата Led Zeppelin - чукт на боговете от къде мога да я издиря? http://www.helikon.bg/books/52/643181_led-zeppelin---chukat-na-bogovete.html
  2. Прочети книгата за цепелин, ако не си я чел. Там най-вероятно пише.
  3. Tuomas

    Кавър на Jealousy

    Харесва ми. Всичко ли си записвал ти?
  4. За лазерното рязане не съм плащал нищо, защото беше при познат. А може ли да обясните защо не ви харесва пикгарда? Как трябва да изглежда попринцип?
  5. А мерси. Пикгарда и на други не им допадна, ама на мен ми харесва
  6. Мерси, но темата беше за китарата. И все пак си взимам бележка от мнението ти за клипа.
  7. Не съм първият дето се е захванал с подобно нещо, дано не съм и последният. Ясно е, че излиза по-скъпо от нова китара, но все пак друго е като знаеш, че е направена, така като ти е кеф! Отне ми около 2 месеца. Като през повечето време китарата стоеше ей така, по независещи от мен причини, но в крайна сметка беше завършена. Като за начало разглобих адаптерите, ключове, почти всичко, за да започне великото шлайфане. След като потърках известно време се наложи да разглобя и това което не съм свалил, и да остане само по-дърво, защото имаше едни ъгълчета, дето беше невъзможно за шлайфане. Сложих един двоен адаптер и един единичен. Реших да не слагам среден по-две причини: пречи ми и се налага да го свалям максимално, а и нямах такъв. Наложи се фрезата да заиграе. Първо направихме отвора под наклон, но след време и малко ровичкане по нета, реших че не е добре да е така, и го променихме, за да стане прав. От това се получи една огромна яма , но стана това, което исках. След това китарата беше боядисана. Корпусът с 3-4 слоя боя, а грифа със няколко слоя грунд и след това лак. Корпусът е без лак, защото има да се рисуват едни неща, но не сега. Пикгарда беше изрязан на лазер, за да може да се получи абсолютно точно. Поиграх си два дни и успях да изкарам звук. Ето как изглеждаше преди http://storage4.album.bg/397/dsc04201_8a8ce_28193390.jpg Ето я след освежаването http://storage4.album.bg/556/33333_7e23a_28193391.jpg Снимки от целия процес може да видите тук http://www.facebook.com/Nightkiss.band?sk=photos (Москвич 403 е албума) А ако ми някой има и линк, за сайт дето мога да кача запис, да се чуе за какво става дума ще е супер. Записът не е особено качествен, с цифрово фотоапаратче е правен. Озвучаването - кубе Fender Frontman 15R, такъв ефект цък и струни D'Addario 10-46. Ще се радвам да прочета вашите мнения по темата. Приемам и съвети, защото има какво да се подобри още.
  8. Полезна тема, за такива като менеq дето не винаги им се рови из youtube.
  9. Като ти изтече периода, направи нов акаунт и на него има още 10 дни, като свърши, триеш го и правиш нов. При мене се получи същото с Mixcraft, така я ползвам.
  10. Кубето, като му е включена другата китара си работи без такива проблеми.
  11. Аз съм за гибсъна.
  12. Справих се! Оказа се че съм пропуснал една жица... Тая от ключето към потенциометъра за volume дето се лепи на капачето. Мерси за помощта! А сега и друг проблем, получава се едно бръмчене,обаче като ръката ми е върху която и да е метална част, то изчезва. Жицата дето идва от магарето съм я залепил на гърба на volume, но пак го има.. Идеи?
  13. Запоил съм я капачката, нали за volume потенциометъра става дума. А за схемата... не намерих друга. Искам схема за 1 сингъл и 1 хъмбъкър, ама такава никъде не открих. А и двойния адаптер е един странен... има само три жички (черна, бяла и червена), докато при схемите за двойни адаптери винаги е с по 4 жички. Ключето и на три позиции, както казваш. он-оф-он
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.