skysound Публикувано Юли 24, 2011 Публикувано Юли 24, 2011 здравейте , Занимавам се с електронна музика от скоро и се нуждая от добър микрофон за звукозапис (на вокал). Mожете ли да ми дадете съвет за такъв микрофон.Hещо до 100-150 лева. благодаря предварително Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 За толкова пари, според разбиранията на доста хора, не можеш да вземеш нещо добро. В този ценови клас, аз се сещам за кондензаторните микрофони на Behringer, можеш да ги разгледаш. Те според мен са, ако не друго, поне "ставащи", нищо че някой ще каже че са пълен боклук и т.н. Разчети се из раздела, доста подобни теми за микрофони има. Цитирай
funkyto Отговорено Юли 26, 2011 Отговорено Юли 26, 2011 здравейте , Занимавам се с електронна музика от скоро и се нуждая от добър микрофон за звукозапис (на вокал). Mожете ли да ми дадете съвет за такъв микрофон.Hещо до 100-150 лева. благодаря предварително за тея пари единствения ти вариант е юсб микрофон с голяма мембрана, но там идват проблемите с латенцията, и за него ти трябва програма която да поддържа ейсио драйвърс и пс-то да ти е достатъчно мощно за да поддържа латенция не по-висока от 5-6 милисекунди, другия вариант ти е да купиш някъв евтин динамичен мик и предусилвател което не го препоръчвам, а най-добрия вариант е да направиш сумата към 200 лева и да си купиш кондензаторен микрофон заедно с предусилвател с фантомно захранване. Цитирай
skysound Отговорено Юли 30, 2011 Автор Отговорено Юли 30, 2011 а можете ли да ми дадете съвет за Студиен USB микрофон например Behringer C-1U http://eshop.bg-audio.com/Studijni-Mikrofoni/Behringer-C-1U-Studien-USB-mikrofon.html дали ще ми върши работа и дали мога да включа и опция за фантомно захранване благодаря отново Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 30, 2011 Отговорено Юли 30, 2011 За съответния микрофон не ти трябва фантомно захранване, той си се захранва през usb-то. Нещо много важно, което не си споменал е имаш ли някакъв приличен аудио интерфейс (аудио карта)? И евентуално ако имаш, има ли фантомно захранване (нещо ме съмнява, че отговора на този въпрос ще е не). Конкретно за behringer c-1u не съм се интересувал особено, но за тази цена и с този вграден интерфейс доста ме съмнява качеството му. Аз ползвам behringer c-3 с външен интерфейс с микрофонни предусилватели и съм доста доволен. Иначе можеш да разгледаш и нещо втора ръка в раздел Продавам, до 150 лева изкачат оферти от време на време. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 2, 2011 Отговорено Август 2, 2011 Идеята на ЮСБ майка е да се плъгне директно в компа през ЮСБ порта. Какви интерфейси, пултове и фантомни ви гонят? Забучваш в компа, избираш го като сорс за запис в DAW софта и натискаш бутона Record. Т'ва е. Цитирай
skysound Отговорено Август 4, 2011 Автор Отговорено Август 4, 2011 звуковата ми карта е M-Audio fast track mkII за микрофон сам се насочил към Behringer C3 може ли да ми кажете трябва ли ми предусилвател ) Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 6, 2011 Отговорено Август 6, 2011 Не ти трябва отделен, имаш си в звуковата карта. Също така имаш и опция фантомно захранване, така че няма да имаш проблеми. Цитирай
Recommended Posts