Steppenwolf Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 Позволявам си в темата да допълня сканирана таблица с акордовите означения, благодарение на Tozi. Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 15, 2010 Отговорено Февруари 15, 2010 (Редактирано) В по-нормален размер, предполагам дори от една и съща книга сме ги смъкнали Редактирано Февруари 15, 2010 от sasoh Цитирай
Борис Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 Охх,явно аз съм най-невежия тук,можете ли да ми кажете латинските наименования на до,ре,ми и т.н Поздрави Цитирай
Ивелин Отговорено Март 14, 2010 Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) A = ла B = си C = до D = ре E = ми F = фа G = сол Редактирано Март 14, 2010 от Ивелин Цитирай
Adversarius Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 Защо? Само тези ли са? Как да се науча да композирам с тях? Цитирай
sardaesox Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 С тези ,дядовото-Металика даже с 1/2 от тях направиха някои запомнящи се хитове като ...for nothing else matters/опс,тук говорехме за джаз/ Цитирай
Adversarius Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Има ли значение как ще ги пиша? Аз знам, че някои от тях са: до ре ми фа со ла ти до другите не ги знам как им казват, но общо като ги броя са май 12 Металика ползват всичките, не са само тези Цитирай
Vlad Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Защо? Само тези ли са?Как да се науча да композирам с тях? Много миличък и наивен въпрос Един човек дошъл в София и спрял случен минувач с въпроса: -Как да стигна до зала 1 на НДК? Онзи се оказал музикант, позамислил се и отговорил: - С репетиции! Цитирай
TrumpetNick Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 С тези ,дядовото-Металика даже с 1/2 от тях направиха някои запомнящи се хитове като ...for nothing else matters/опс,тук говорехме за джаз/ 4 акорда са напълно достатъчни, за да напишеш хит...стига да го можеш: Струва ми се, че Adversarius и понятие си няма за какво иде реч...познаването на азбуката не прави никого автоматично писател или поет... 1 Цитирай
Adversarius Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Дам, така си е, но аз това може би го имам по подразбиране, иначе закво да се занимавам, то е вътрешен порив да те кефи да пишеш музика, след като си я просвирил малко или много, три акорда на китара, леко дрезгав глас и покоряваме сърцата на момичетата в нашия клас, едба такава песен имаше по радиото преди време. Но те наистина са като английската азбука: a bc d ef g h i j k l и т.н. има смисъл поне за англо-говорящите Цитирай
hologram Отговорено Август 17, 2011 Отговорено Август 17, 2011 Музиката има 12 тона, поне западняшката де. Пиши ги както си искаш и както ти е лесно. Ако щеш и с дванадесетте зодиакални знаци си ги онагледявай или с 12 цвята. Ето ти версия със 7 и 12 като при първите ще ти трябват и 5 допълнителни и хоп отиваш на втората илюстрация: Много интересни неща можеш да разбереш само от тази илюстрация. 1 Цитирай
Franky Отговорено Септември 8, 2021 Отговорено Септември 8, 2021 Здравейте колеги! Ето Търсачка за акорди на български Можете да избирате между 3 инструмента, пиано, китара или укулеле. Четвъртата опция е нотното изписване. Използвам случая да спомена, че Musicca е много приятна онлайн платформа за учене. Напълно безплатна, без реклами, може да се ползва дори и без регистрация. Ако се регистрирате, може да запаметявате успеха си и да печелите точки, което е много забавно. Цитирай
Recommended Posts