Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Отговорено

Охх,явно аз съм най-невежия тук,можете ли да ми кажете латинските наименования на до,ре,ми и т.н

Поздрави :)

• 1 month later...
Отговорено

С тези ,дядовото-Металика даже с 1/2 от тях направиха някои запомнящи се хитове като ...for nothing else matters/опс,тук говорехме за джаз/

Отговорено

Има ли значение как ще ги пиша? Аз знам, че някои от тях са:

до ре ми фа со ла ти до

другите не ги знам как им казват, но общо като ги броя са май 12 :D

Металика ползват всичките, не са само тези

Отговорено
Защо? Само тези ли са?

Как да се науча да композирам с тях?

Много миличък и наивен въпрос:D

Един човек дошъл в София и спрял случен минувач с въпроса:

-Как да стигна до зала 1 на НДК?

Онзи се оказал музикант, позамислил се и отговорил:

- С репетиции!

Отговорено
С тези ,дядовото-Металика даже с 1/2 от тях направиха някои запомнящи се хитове като ...for nothing else matters/опс,тук говорехме за джаз/

4 акорда са напълно достатъчни, за да напишеш хит...стига да го можеш:

Струва ми се, че Adversarius и понятие си няма за какво иде реч...познаването на азбуката не прави никого автоматично писател или поет...

Отговорено

Дам, така си е, но аз това може би го имам по подразбиране, иначе закво да се занимавам, то е вътрешен порив да те кефи да пишеш музика, след като си я просвирил малко или много, три акорда на китара, леко дрезгав глас и покоряваме сърцата на момичетата в нашия клас, едба такава песен имаше по радиото преди време.

Но те наистина са като английската азбука: a bc d ef g h i j k l

и т.н. има смисъл поне за англо-говорящите :greenangel:

• 1 year later...
Отговорено

Музиката има 12 тона, поне западняшката де. Пиши ги както си искаш и както ти е лесно. Ако щеш и с дванадесетте зодиакални знаци си ги онагледявай или с 12 цвята. Ето ти версия със 7 и 12 като при първите ще ти трябват и 5 допълнителни и хоп отиваш на втората илюстрация:

Boutet_1708_color_circles.jpg

Много интересни неща можеш да разбереш само от тази илюстрация. :)

• 10 years later...
Отговорено

Здравейте колеги!

Ето 

Търсачка за акорди на български

Можете да избирате между 3 инструмента, пиано, китара или укулеле. Четвъртата опция е нотното изписване.

Използвам случая да спомена, че Musicca е много приятна онлайн платформа за учене.

Напълно безплатна, без реклами, може да се ползва дори и без регистрация.

Ако се регистрирате, може да запаметявате успеха си и да печелите точки, което е много забавно.