Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой ползвал ли е това?


Recommended Posts

Някой дали има надблюдения върху този ефект Morheus.Струва ми се доста удобен за смяна на строя без да се налага физическо пренастройване на китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм си мечтал да имам такъв вид ефект. Специално за този, след едно бързо прослушване на ревюта в youtube, добре ми звучи, ама аз и не съм особено претенциозен от към звук де.

 

ПП. Да не пускам нова тема, някой ако знае някакво vst с такава идея, може да ми драсне на Л.С.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда яко и вече го има в томан,но е скъпичко.Много по-реално звучи от уами-то например.

http://www.thomann.de/gb/morpheus.html?sid=eab201622d1d9d96c32f23057dc43402

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз бих се замислил за покупка на китара от този ценови клас.Естествено ако свириш на супер скъп инструмент, е по-добре с тази джаджа( с лек компромис, но с едно копче сменяш строеве).Ама за някви лайвчета с няква групичка и с китарка за 300 кинта, аз бих си взел още една китарка, само да ги сменям според строя ( от друга страна втората китарка много спасява, при проблеми с основната, но това е друга тема).Пък и колко често се налага да си сменяме строя, освен някво дропване на шеста струна ( в повечето случаи, изхождайки се от и на личната си практика)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да, ама има хора които свирят много различни тежки неща и има тунинги каквито се сетиш - Drop D,C,B...(и междинните), Normal D,C,B...(и пак междинните) и не е много забавно да сменяш постоянно тунинг, остави това че и струните си имат някакъв използваем диапазон все пак. А ако пък и много често ти се налага да използваш флойд, работата съвсем затъва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ги съжали човек, к'о са правили досега без тази джаджа?

Само питам, че ми е интересно.Трябва да има емотикона "Не се заяждам".

Просто така ми изникна въпроса.

Кой знае кога ще го видите и моя педалборд? Дано се похваля скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми карали са както могат, ама защо трябва да навлизаме в офтопик не ми е ясно. Мога да дам пример със себе си. Свирих най-напред с една електрическа китара без тремоло. Повечето неща които ми се свириха бяха в нормален строй. За нещата в drop D, които ми се прищяваше да свиря от време на време - лесно, свалям 6-тата и готово. Да ама за по-ниски тунинги, струните увисват много и не е удобно да се свири. Та като ми се свиреше нещо по-ниско, свиря го същото само че в нормален строй или съответно в drop D, в зависимост дали е за drop тунинг или нормален. И излиза си песента, само че с 1-2-x тона по-високо, което в зависимост от гледната точка, може да е от приемливо, през не много забавно до ужасно.

Реших аз да си взема втора китара, не само поради тази причина де, но все пак смятах, че повечето опции за различни строеве които ще имам са добър плюс. Та втората ми китара е с флойд, трябва си ми за доста песни. И сега първата я държа с един комплект по-дебелички струни, че да мога да свиря в различни ниски строеве. Да ама далеч не ми е перфектно сегашното положение, макар и с 2 китари. Примерно, доста свиря Slayer, но нито едната от двете китари неможе лесно да влезе в Eb, защото едната е с флойд, другата пък с прекалено дебели струни. До drop D в момента също немога да се добера. Първата ми китара пък, понеже няма флойд, на доста места по ниските песни, където ми трябва флойда, трябва да си го спестявам. Освен това, ако ми е кефнало да свиря една след друга няколко ниски песни, но в различни строеве, не е много интересно да въртиш всички ключове след всяка песен.

Та така... далеч не се решават всички проблеми при наличието на втора китара (то това предполагам и ти го знаеш де, може би просто имаш различен поглед върху нещата). И едно такова устройство, прилично направено, с приличен звук, за непретенциозните музиканти, за свирене по репетиции и защо не и гигчета, би било доста полезно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ehx са големи! :thumbs_up:

 

а тия морфеус кви са тарикати - педалите за настройка надолу и за нагоре ги продават като отделни продукти :lol: въпреки че софтът вътре сигурно си е един и същ...

 

интересно как би звучал morpheus drop tune, дропещ квинта или направо октава надолу, последван от morpheus capo pedal, вдигащ строя със същия интервал нагоре...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ангел Димитров ползва. Гаранция има педал с такива функции, даже мисля че беше същия.

 

Софтуерно съм опитвал, голяма пръдня е! :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.