bir4o Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 Eee - тоя изходен от чекмеджето с непотребните чаркове ли го извади ? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 Специално от тия семпли повече ми хареса пуш-пул звучеца. Ще се пазаруват трафове, че да напълним чекмеджетата, няма как... Цитирай
bir4o Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 Е ми затова ми беше думата -за да седне да си направи обикновения еликтричар -китарист такъв усилвател за в къщи трябва да му е евтино . За целта могат да се използват изходните от старите радиа и телевизори /говоря за тези трафове, които работят с по една изходна ЕЛ84 / . Първичната е с 5 к активен товар при товар за вторичната 4ома –съответно при 10 к на първичната ще докара и 8 ома на вторичната . Достатъчно за SE при ЕСС83 . Който иска да пробва и PP връзване да върже два такива трафа . Първичните се връзват последователно-за 20 К , а вторичните успоредно за 8 ома . Разбира се че ще има оплюване за това изказване – но съм го пробвал и звука е задоволителен , пък който не му харесва , след като го опита този вариант и да го хвърли в кофата, после няма да му е жал. Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 Дими, при Ri на ецц83 около 60 килоома, тия 11к на трафа са малко. Пробвай в същата конфигурация с ецц82. Цитирай
bir4o Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 Да при есс82 -8 килоома и при есс81- 11 килоома... Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 Да последното ме зариби. Каква е цената ? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 25, 2011 Отговорено Юли 25, 2011 На разработката или на устройството? Защото устройство още няма. Както авторът сподели това е експеримент - проект в развитие. Ако има желаещи, да се свържат с автора на лично съобщение. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 9, 2011 Отговорено Август 9, 2011 Ето го и моето въшле. Довечера ще тейпна нещо с един евтин микрофон (истинския ми го няма в момента). Снимка 01, Снимка 02, Снимка 03, Снимка 04 "Корпуса" е пластмасова кутийка от клечки за уши. Захранването влиза през два отвора вляво. Платката е универсална, като съм ползвал крачетата на елементите за "писти". Не е топологично изрядна, но за алфа версия бива. С безценната подрепа на Metalhammer, Nikifena, Gregg!!! Всичко недъгаво си е моя заслуга, техните съвети бяха изцяло в положителна посока! П.П. Схеми и цифри не пускам, тъй като и лампата и захранването не са съвсем подходящи и ги сложих само за тест. Като направя финалната версия мога да пусна малко повече инфо... Edit: И набързо скалъпено записче с умрелия майк. Оказа се, че нямам и канонски кабел, ама... чува се... Оф, то и струните са за пенсия, ама новите се бавят нещо... Суров запис само с китарата, всичко като динамика/бленди е само от контролите на китарата. Dry Test: http://babythomas.name/DIY/Firefly/FireflyPA-DryTest.mp3 В микс - Cry For You: http://babythomas.name/DIY/Firefly/FireflyPA-CryForYou.mp3 Малко липсва лоу енд и не знам трафа ли реже, лампата ли е смотана, ужасния режим в който я мъча ли е проблема или от малко шише - само толкоз си може. Също така стрЪже малко остро, но за там ми дадоха хинт как да го оправя и тия дни ще тествам... 2 Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 9, 2011 Отговорено Август 9, 2011 (Редактирано) брей, че готино се е получило откъде намери изходен траф? Редактирано Август 9, 2011 от Fallenblood Цитирай
bluelemon Отговорено Август 9, 2011 Отговорено Август 9, 2011 Аз ще почакам някой да го сдъвче още малко, че нали съм копипейстър Яко звучи майна. Фен съм да си сглобя и аз. Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 10, 2011 Отговорено Август 10, 2011 готино звучи. в частта около 0:25, където започва лекият овърдвайв, ми идват малко пясъчни високите, ама може да е от гореспоменатата липса на бас. макар че при хай-гейн тоновете, особено към края, не се забелязва такъв излишък. с какъв кабинет си ги записвал? а това в началото на сухия тест откъде е, че ми звучи адски познато Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 10, 2011 Отговорено Август 10, 2011 SOAD - Chop Suey! Ползвам двата пикапа на сплит койл + намален волюм и постепено включвам и набримчвам до т.нар. Maximum Rock Power режим. Абе малко harsh си звучи. С положението на майк-а може да се подобри (това е center coil), но трябва да се настрои и самия режим на работа на стъпалото. Искам да имам референция за после като сменя и пипна туй-онуй, ще видим как ще завие проекта. Спийкъра е Celestion Vintage 30 16 ohm, а кабинета е ръчна изработка (по-скоро рязане и винтоване) с ПДЧ за 10 лева от Практикер. Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 29, 2011 Отговорено Август 29, 2011 а знаете ли някой магазин във варна, където да има изходни трафове? навих се и аз да си направя едно такова животно, като първа и по-простичка стъпка в ламповата техника. мисля пред него да сложа някакъв преамп с полеви транзистори. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 29, 2011 Отговорено Август 29, 2011 Заводски в магазин да идеш и да намериш ИЗОБЩО не ми се вярва. От нетя... Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 29, 2011 Отговорено Август 29, 2011 мдааа... видях, че във vikiwat.com има някакви - и тва е вариант, отдавна се каня да поръчам разни работи оттам, но пара йок. Цитирай
Recommended Posts