Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Може ли да ми кажите защо флойд роузовете са мъка, да ми кажите лошите и хубавите страни?

Чувал сам разни неща питам и викат "Пробвай и ще видиш"

Отговорено

мъка са защото по бавно и трудно се настройва китарата отколкото ако е без флойд. казват и че влияело отрицателно на състейна. ако е евтина китарата ще се разстройва когато бараш ръчката. аз предпочитам за сега китари с флойд.

Отговорено

Според много хора са мъка, защото не знаят как да си ги настройват правилно. Според още толкова са мъка, защото използват некачествени флойдове. Ако имаш добър флойд и не си безхаберен като 90% от българското подрастващо население, нито се настройва трудно, нито има проблеми със разстройване.

Отговорено (Редактирано)

Бах го .... и още не е затворена?

http://www.youtube.com/watch?v=9IrWyZ0KZuk

Те ти ръчка ... и напред,и назад!

Герги

:offtopic-001: По темата ... малко врътки, малко дърпане и си баш ...

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено (Редактирано)

Те ти ръчка ... и напред,и назад!

Герги

Е ти пък сега, точно Стивито ли ше даваме за пример как се работи с флойд?

Редактирано от Hot_Head
Отговорено (Редактирано)

Опитах се да обясня с горния си пост нещо ... но както и да е!

Флойда (тремоло) (вибрато) ... (дрън дрън) ... ако имаш усет се настройва, ако нямаш си има джаджи и "приятели"

При условие, че близо 50% от китарите, които се произвеждат са с "флойд" ....

Герги

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено

Моята китара е средна хубост - струва 1000 лева нова.

Има флойд, ползвам го доста активно.Последно я настройвах края на миналата година.

Вече сме юли, а още не се е налагало да я настройвам.Струните ми струват 10 лева.

Така че всичко по темата е толкова субективно, че няма еднозначен отговор на въпроса ти.

Отговорено (Редактирано)

Mъка са защото по бавно и трудно се настройва китарата отколкото ако е без флойд. Kазват и че влияело отрицателно на състейна.

Aко е евтина китарата ще се разстройва когато бараш ръчката. Aз предпочитам за сега китари с флойд.

Както вече са обяснили преди мен колегите - всички проблеми с флойд роуз системата идват от евтини и некачествени такива.

Бързата настройка на един инструмент с флойд (ако приемем, че е с качествени компоненти)зависи единствено от опита на ползвателя.

Аз лично китарите си ги настройвам за макс 10 минути заедно със смяната на струните (ползвам основно инструменти с флойд роуз).

Това че влияе отрицателно на състейна са пълни глупости (стига да ползвате качествени тремоло системи, като например Schaller, Gotoh...).

Редактирано от Kalmar
Отговорено

Това че влияе отрицателно на състейна са пълни глупости (стига да ползвате качествени тремоло системи, като например Schaller, Gotoh...).

Оказва и още как и не само на състейна, влияе на цялостното звучене на китарата.... Но прав си, не е от флойда а от липсата на дърво ;)