Jump to content
Българският форум за музиканти

Skeij

новаци
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Skeij's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-10

Обществена Репутация

  1. Skeij

    Remember

    Помниш ли когато, аз съм тук.. Не съм в депресия вече, тревата е зелена, небето е синьо, но след това всичко е назад... Звучи доста несвързано...
  2. Благодаря за съветите, вдъхнових се от тях! А наистина незнам за разпяването, смисъл когато реша хващам китарата и почвам До-ре-ми-фа-сол и обратно и т.н. правя също и др експерименти с нотите при разпяване примерно До-Сол след това До диес и тн.. Колко време трябва да е разпяването?
  3. Ами излизал съм, но само един път с пеене.. Не точно сцена, а дискотека - вероятно си прав на сцена е друго, а и знаете какви са младите слушатели на "истинската" музика, диското е шумно, но без адреналин(не искам повече да свиря или да пея в дискотека, сцената си е Да Бест).. .А едва ли да излезна без да съм се подготвил психически..
  4. Мхм записа е след като се появиха проблемите.. Аха значи трябва да пазя гласа си, ще се пробвам да пея по-свободно.. Ще си почина няма да пея 1 седмица.. Бих отишъл на уроци ама ме е срам така че .. "Единията е чрез съкращаване на дължината му - тогава височините се взимат с лекота." Как ? "Другият начин - да прекараш повече въздух през гласните струни, за да затрептят по-високо" Най-често го ползвам, понеже много обичам да правя разни експерименти с гласа, зема ли да импровизирам крещене та след крещене, после ме боли глава .. Благодаря, горе долу се успокоих.. Абе още едно нещо ме притеснява, дали ще имам промяна на гласа като промени в тембъра? или ддз..
  5. Знам че това е поредната банална тема.. Но много ме притеснява.. Така, преди 2 месеца можех да хващам наистина високи тонове, луди високи скриймове в стил (Стивън Тайлър) и не само скриймове а ми и чисти тонове. Става все по-зле и по-зле.. На 16 съм, гласа ми вече се е променил веднъж и се чудя дали още ще се променя.. Още имам това чувство за високите тонове, но когато се опитам гласа ми става супер дрезгав и звука е нисък(нещо не ми позволява), а точно преди 2-3 дена можех да вадя по-шумни(някой тонове даже въобще не ги стигам, просто като посегна и се размазва става на нищо звучи като Дет Метъл, а преди седмици можех да казвам цели изречения.. Само да ви кажа че пия много кола, пуша, пия кафе(Ужасно ми е да ви го казвам, но трябва да знаете за да ми помогнете) Дали това пречи на високите тонове? Или е от скриймовете/крещенията чуйте за какво става въпрос - http://soundcloud.com/mmetalcheto/nothingelsemattersvocalexample Така тези скриймове вредят ли? А за промяната на гласа се съмнявам, сигорно става по-тъмен, но това означава ли че губя височини?
  6. http://soundcloud.com/mmetalcheto/crazy-train-cover Кавър на Ozzy Osbourne - Crazy Train - Вокал и китара..
  7. Skeij

    Китара до 1200лв

    Уау, атанас_шишков много як звук! и много яко свирене, та ако аз трябва да кажа каква китара бих си купил ако имах 1200 лв. бих отишъл до музикалния магазин, бих пробвал китарите на високи цени, етук вече идва вкусът, аз бих избрал нещо със забележителен цвят и естествено-хубав звук(искам да изглеждам оригинален) Нещо интересно, като примерно Jaguar с Флойд роуз и 24 прага и задължително поне един хамбукър.. Преди да купуваш виж първо цените в Интернет, защото понякога става така, че даваш повече от колкото трябва.. Човек най-добре иди пробвай, мисли, купувай..
  8. Skeij

    Как се прави?

    мм проблеми с езика, не бих казал(поне така мисля - гледам когато пея да звучи хубаво и пълно и да съм отпуснат) но на трудни песни като Bon Jovi - Always ми се схваща устата(на припевите) Само на първия припев успявам спокойно да пея, а на втория пак успявам(понякога) но след това пак има високи тонове там вече загивам, все едно слушаш Аксел Роуз на концерт когато е бил млад, мисля че са дължи на въздуха.. Този Bon Jovi пее наистина високо.. чисто и живо.. За това което постна "Той се развива и се превръща в "adducted head voice" чрез т.нар. упражнение "куперто", което представлява различни интервали, изпълнени на фалцет, без напрежение, от сол/ла от първа надолу." Това важи ли за всички букви които обясни за какво служат? иначе ги опитах и наистина биха ми помогнали, само да намеря това упражнение, за съжаление вече е 3:23 прекалено късно Shit.. Благодаря.. Абе много ми е интересно сега съм на 16 имах мутация на гласа и се чудя дали ще се променя още?
  9. Skeij

    Как се прави?

    Охх, по-късно стана още един проблем, няколко дни се опитвах-влизах в тона, но губех контрол и не само ми се разваляше гласа а и болеше, когато се опитвах да влезна пак получаваше се нещо като плйокане и реших да се упражнявам на по-лесни тонове сега си пускам упражнения пея горе-долу 1 час и отвреме на време пак опитвам и май имам напредък на концетрацията и доста по-лесно влизам в тона.. .Благодаря, съгласен съм че трябва да упражнявам още много.. за да ми е лесно..
  10. Аз също съм съгласен, че са много добри.. имат всичко като глас, изкуство.. но не и характер(с изключения).. Аз съм за Рафи, не съм видял един негов момент в който да не се кефи, а за останалите все така различни - Един път излизат със самочувствие а друг път не(с изключения),от женските имаше добри(професионална гледна точка)но когато ги слушах просто ми се спеше.. Ставаше въпрос за Мартин в предишните коментари - Да имаше глас, мистериозен, привлекателен..... - но го объркаха ако беше човек с опит нямаше това да стане.. накрая печели този който е заслужил независимо дали е честно или не! и също така това за Хикс фактор че това онова ала бала, не съм много съгласен.. тези които правят шоуто може заради пари и разни глупости, но както виждаме цяла България настръхва, дори и журитата.. поне виждаме щастие за миг.. Духа е това което държи гласа ти жив... Дразни ме това, че ставаме големи критици и влизаме в детайли където забравяме за най-важното, да човек има нужда от малко учене, но стилът, характера, звученето не идват от това!! Никой не е перфектен!!Според мен Звезда е този който живее за да е звезда!
  11. Skeij

    Как се прави?

    Еми бих искал и аз да се запиша, но нямам микрофон.. Как го правя, ами не е като фалцет, по-мощно е определено и незнам дали са опасни, но след 2-3 пъти пеене ми се разваля гласа-става все по-трудно да се контролира, трябва да изчакам да пия топла вода, че да се оправи.. Може да ми кажете няколко упражнения за контрол..
  12. Skeij

    Как се прави?

    на 16 съм, успявам да направя това викане, високите тонове, но е много трудно да се контролира, то не е крещене май(преди си мислех че е).. Гласа ми е още остър и като влезна в по-високите тонове е малко дразнещ, но още не съм пробвал със самочувствие.. Вяра, Благодаря ти, това ми помогна..
  13. Ozzy Ousborn - Crazy Train Yngwie Malmsteen - Evil eye(ако ще слушате,слушайте на живо пишете в йутуб) GunsNRoses - Sweet Child Of Mine Gary Moore - The loner + Still got the blues Metallica - Nothing else matters Metallica - The four horsemen Eric Johnson - Cliffs of Dover Malmsteen - xxxx ACDC - Back in Black Deff Lepard - Saturday night(High n Dry) Steve Vai - Tender Surrender Pantera - Cemetary Gates Metallica - Am I evil
  14. Skeij

    Как се прави?

    Вижте след 1:14.. Как се прави това? Момче съм и вярвам че мога да го постигна, но просто незнам как.. Немога да определя гласа си нямам много знание за вокали, знам само да загрявам пускам скали от ютуб и почвам с А,О,У,Ъ,Е,И или До, ре, ми, фа, со, фа, ми, ре, до.. Ще съм ви благодарен ако ми кажете упражнение за постигане на това чудо..
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.