Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Стори ми се интересно, доста старичко е ампчето

. А овърдрайва се постига само с енергично свирене, каква динамика само! Редактирано от maxim09
Отговорено

Овърдрайв е противоположното на динамика. За това, което чуваш, китарата има най-голяма роля.

Дизайнът на кубето ми допада :thumbs_up:

Отговорено
Овърдрайв е противоположното на динамика.
Абе и аз не съм у час явно с техническите понятия,ама повечето лампови усилватели при силово свирене кривят,при леко китарата звучи чисто и затова е лафа "динамика" - от ръката си контролираш тона..

Един подобен Гибсън усилвател донесе от Щатите Дари от СФ и го ползва за хармоника основно.

Отговорено

Не ми харесва как звучи , все едно има транзисторно кривене.

Може и да не е съвсем в ред ампа.

Ето истината за Джими Пейдж звук.

Пак е стар амп, макар че, къде е 38-ма, къде -61-ва.

Отговорено
Ето истината за Джими Пейдж звук.
Няма една истина тук..,Пейдж свири със всякакви усилватели,Маршъл Суперлийд/Супербейс,Вокс,Фендър,според зависи..това малко ампче е част от гиъра,намери сайта на фен клуба - описани са и китарите и усилвателите..
Отговорено

Нямам против да ми се противоречи, но както съм казвал поправки приемам най вече от Сашо доктора.

Това като прелюдия за това, че умря циганката дето ме хвали.

Но в крайна сметка, както Вежен се беше нарекъл стринг специалист, така аз мога да кажа, че съм амп такъв.

( не да ги ремонтирам, а да ги познавам и разбирам)

Като оставим настрана, колко много ампове съм сменил, най-вече за да задоволя любопитството си,

предостатъчно съм и чел. В случая с Джими не греша.

He usually recorded in studio with a Vox AC30, Fender, and Orange amplification. The first Led Zeppelin album and the solo on "Stairway to Heaven" were played on a Fender Telecaster through a Supro amplifier.

Както бе казал Доминик Милър, важното е да се казваш Джими. Дали Хендрикс или Пейдж - все тая.

Освен общото първо име и двамата на концерт най-често са с Маршал стак.

Обаче звукът , който чуваш на студиен запис, най-вероятно не е от Маршал.

Джеймс Маршал Хендрикс, доста често е записвал с Фендер комбо, доколкото знам и с Вокс.

Вероятно има и студийно с маршал стак. Но идеята е , че двамата са ползвали стаковете предимно за концертите си.

А в студио са записвали с комбо ампове. Това нещо се практикува и до ден днешен от някои китаристи.

А за гиъра на Дж. Пейдж сме писали тема, в която съм участвал % добре. И съпрото не е някакво там да се размотава за калабалък, а доста характерно и негово любимо ампче.

Отговорено

Абе,Тони,никой не ти прави поправки,ама концертните Лед Цепелин са основно с Маршъл,ела на Вили в студиото да чуеш поочуканото ми ЛП през стар Плекси амп и отворен уа-педал на двата адаптера - тона е същия (почти) :)

,въпросния музикант си изкарва звука основно от ръцете,не от амповете,концертни варианти на "Стълбата" с двугрифния дзвер на Гиби си слушал предполагам.

Лед Цепелин са студийни музиканти основно,най-вече Пейдж.

Джеймс Маршал Хендрикс ако не го беше замъкнал до Острова басиста на Енимълс и да го пуснат през Маршълите нямаше да светне поколения китаристи на фийдбек и игра с тремолото (тук играе и откритието "дисторшън"),

Големия Стиви Рей (наричан от някои "белия" Хендрикс)не звучи по този начин с Фендър усилватели.

Отговорено

Изясняваме си неща, които изглежда са ни ясни.

Исках просто да покажа на Ване, че Гибсънският амп, за който е тази тема, е доста далеч от

идеята за Пейдж звук.

Досега не съм виждал/ чувал за Съпро амп в България.

Ако някой има и иска, може да отидем на бартер.

Примерно бих дал за точният Съпро , Лий Джексънският си стелт.

Който е съвсем различен звяр. Или нещо друго.

Отговорено

Аз не съм специалист по ампове, аз просто слушам и разчитам на ушите си. Та според мен звука от този звяр е доста "пронизващ" и микрофона на апарата не може да го поеме и затова отчасти криви. Мен ме кефи и съм фен.

Отговорено
Но в крайна сметка, както Вежен се беше нарекъл стринг специалист, така аз мога да кажа, че съм амп такъв.
Е това не го довидях,Вежен не знам как се е нарекъл,но може да прави лампови усилватели (Кики,педполагам го познаваш - има там един от неговите)