Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за смяна на адаптерите.


Ignos

Recommended Posts

Добре, мерси за отговорите ; ) Тези адаптери наистина не звучат зле, но може би нещото, което най ме дразни, е, когато свиря отворени най-тънките 3 струни (примерно при някой акорд, но не заедно всичко ноти, а по отделно) и те звънтят доста мощно, което доста преебава звука. Това от самите адаптери, лош сетъп на адаптерите или просто от струните е според вас (някакви мизерни La Bella бяха май и мисля едни Ernie Ball да сложа скоро).

Може да е от сетъп.Увеличи разстоянието между адаптера и струните докато силата на звука се изравни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Да не бъркаш позициите на адаптрите? :P

 

Не, ти бъркаш китариста:

http://www.jacksonguitarpalace.com/davemustaine/

 

 

Възможно е.

Не знаех, че Дейв е използвал точно тази конфигурация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът за мен е: Ефектът е променлив. Зависи от китарата, зависи от новия адаптер, зависи от стария, зависи от усилвателя ти. Докато не пробваш няма начин да разбереш. Затова според мен вземи адаптер на старо, за да може, ако не ти хареса да го препродадеш и да не изгубиш особено много пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: Мъстейн е използвал TB-4 и TB-5 за бридж и съответно за нек SH-2n, SH-4n(слагат сега тази конфигурация на RR) и въпросния Бил Лорънс. Live Wire-ите му се водят правени по TB-4 и SH-2n.

 

Към автора: Послушай колегите, сложи нови струни и поиграй с височината на адаптера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Подкрепям ... бях решил на моята лопата да слагам Дънкани или ИмЕмДжи .... добре, че ме отказаха овреме ... скоро ще се види резултата, стига да го занеса на Стамат да го "пипа" :hysterical:

 

Поздрави!

Герги

 

П.П. "Резултата" в момента е само талпа с изрязани отвори за некфи китарни екстри ... не става за чаша!

Бай Стамат сега ще ми прави втора китара с къса гибсънска мензура. Ееее, нема нищо общо със стокова китара било то и скъпа и със скъпи адаптори... Сей но си вляал в кастъм шопа на Фендър, Чарвел или някой друга фирма.

 

Естествено че на Бай Стамат тряа му дадеш качествен хардуер, като за пример ще дам че му пратих логаритмичен потенциометър Alps за 25 лева... Ще дам за пример мене си, аз свиря само с един бридж адаптор и само един волиюм потенциометър - засега това ми стига като "китарист".

 

 

Та за адапторите дето пита в темата човека... Най-добре чуй различни адаптори... Ако може ти да свириш на тях. И ще видиш как някой са много силни, други не ти харесват като звук... и ще си намериш твойте адаптори!

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога да ти кажа само , че откакто сложих Hot Rodded Set на Seymour Duncan (SH-4 bridge,Sh-e neck) на същата китара, има коренна промяна. Китарата живна много. А и тоз модел (JS30DK) според мен вобще не е лоша китара. Грифа е убиец а и има мн добър състейн. Поне при мен е така. За това сам решил да му сложа и един хубав флойд и да я подобря до край. А дали си струва да се подобрява такъв клас китари всеки сам си преценя. Според мен да! :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Привет! Хубава тема... Значи си купих Ibanez S420 WK със адаптери INF1 и INF 2 но след като в един усилвател с еднакви настройки чухме нея и една сглобявана със EMG адаптери се замислих да ги сменям...EMG-тата звучаха по мощно със повече състейн.Като китара е изключително удобна(смея да кажа, че е по-удобна от всеки мексикански и USA stratocaster на който свирих в магазина)И като се замисля свиря само на bridge-а-само него искам да сменям-но тук е въпроса с кой модел humbucker??? И също така разликата м/у активни и пасивни адаптери не ми е ясна...та съвети приемам всякакви...

Редактирано от Chefo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.