Jump to content
Българският форум за музиканти

проблем с миксер


Recommended Posts

Преди бях с windows XP (нз дали е от това) и сега като сложих 7 нещо не стават нещата. Проблемът ми е следния: имам миксер behringer xenyx 1002fx, към който свързвам Loop station boss rc-20xl(но рядко) и преди всичко вървеше ок, пусках ги и можех да се слушам на колоните (занимавам се с beatbox), а сега като ги включа и овелича нищо не се чува отивам control panel->hardware and sound->sound->manage audio devices->recording->line in->properties и от там като дам в графата listen "listen to this device" чувам това, което правя но звука излиза с някакво закъснение ако някой има идея какво да направя ще съм много благодарен! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това са всеизвестните asio4all драйвъри:

http://www.asio4all.com/

 

Само че под win 7 може да ти правят проблеми. Миксера в line in на вградената карта ли го включваш? Може да си сложиш някакъв DAW софтуер, не че задължително ще ти помогне за латенсията, но имаш повече опции и възможност за контрол над драйвърите, а и повече възможности за работа със звука като цяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свалих ги, оинсталирах ги и пак не става... трябва да увелича миксера докрай отвсякъде иии на колоните се чува едвам едвам и всички червени лампички светят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това се съмнявам да ти е станало от asio драйвърите. Сигурен ли си, че се активират, докато правиш теста? Това можеш да провериш като си погледнеш tray-я, ако са активирани излиза една зелена иконка там и като щтракнеш на нея можеш да правиш настройки разни. По принцип за да се активират asio драйвърите, трябва някаква програма да ги "извика", DAW софтуер примерно. Затова и ти препоръчах да си сложиш такъв софтуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Здравейте мога ли да ви попитам пулта е behringer xenyx 802 има слот за слушалки възможно ли е ако ги бутна в пулта от VIrtual DJ на единия дек да пускам песен на колоните пък на другия да чувам музика на слушалките ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че не. Но все пак прочети упътването и виж може ли да се рутира сигнала поотделно. На доста модели от по-евтините, изходът за слушалки е вързан към Stereo Out шината, преди фейдърите за Main Out. И просто имат отделно регулиране силата на сигнала. На някои е свързан по подобен начин, но към изхода Control Room. Трябва да видиш как е при теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.