Jump to content
Българският форум за музиканти

проблем с миксер


Recommended Posts

Преди бях с windows XP (нз дали е от това) и сега като сложих 7 нещо не стават нещата. Проблемът ми е следния: имам миксер behringer xenyx 1002fx, към който свързвам Loop station boss rc-20xl(но рядко) и преди всичко вървеше ок, пусках ги и можех да се слушам на колоните (занимавам се с beatbox), а сега като ги включа и овелича нищо не се чува отивам control panel->hardware and sound->sound->manage audio devices->recording->line in->properties и от там като дам в графата listen "listen to this device" чувам това, което правя но звука излиза с някакво закъснение ако някой има идея какво да направя ще съм много благодарен! :)

Link to comment
Share on other sites

Ето това са всеизвестните asio4all драйвъри:

http://www.asio4all.com/

 

Само че под win 7 може да ти правят проблеми. Миксера в line in на вградената карта ли го включваш? Може да си сложиш някакъв DAW софтуер, не че задължително ще ти помогне за латенсията, но имаш повече опции и възможност за контрол над драйвърите, а и повече възможности за работа със звука като цяло.

Link to comment
Share on other sites

свалих ги, оинсталирах ги и пак не става... трябва да увелича миксера докрай отвсякъде иии на колоните се чува едвам едвам и всички червени лампички светят

Link to comment
Share on other sites

Това се съмнявам да ти е станало от asio драйвърите. Сигурен ли си, че се активират, докато правиш теста? Това можеш да провериш като си погледнеш tray-я, ако са активирани излиза една зелена иконка там и като щтракнеш на нея можеш да правиш настройки разни. По принцип за да се активират asio драйвърите, трябва някаква програма да ги "извика", DAW софтуер примерно. Затова и ти препоръчах да си сложиш такъв софтуер.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Здравейте мога ли да ви попитам пулта е behringer xenyx 802 има слот за слушалки възможно ли е ако ги бутна в пулта от VIrtual DJ на единия дек да пускам песен на колоните пък на другия да чувам музика на слушалките ?

Link to comment
Share on other sites

Предполагам, че не. Но все пак прочети упътването и виж може ли да се рутира сигнала поотделно. На доста модели от по-евтините, изходът за слушалки е вързан към Stereo Out шината, преди фейдърите за Main Out. И просто имат отделно регулиране силата на сигнала. На някои е свързан по подобен начин, но към изхода Control Room. Трябва да видиш как е при теб.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.