Ex74 Отговорено Август 25, 2011 Автор Отговорено Август 25, 2011 http://soundcloud.com/realies-one/ah-ah-demo ново демо в поредицата... как да се справя с бас дропа, side-chain компресия? Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 14, 2011 Отговорено Октомври 14, 2011 Не разбирам от смесване, но на слушане не ме кефи - убил си цялата динамика ! Не знам дали си прекалил с компресията, или с някакви други плъгини, но няма никакъв удар в парчето, нищо от това, което обикновено "ти маха главата". И някакво глухо стои, все едно зад чаршаф - чинелите нямат високи, но пък нямаш и ниски, но това не компенсира. ;-) Може би заради липсата на бас оня удар на 1:37 стои самотно, като изоставен. Цитирай
MR_STENCH Отговорено Октомври 14, 2011 Отговорено Октомври 14, 2011 Доста сурово като цяло. Баскитара не чувам... има ли такава?! Миксът в този си вид според мен има нужда от EQ. Доста натрапчиво присъствие между 100 - 300 Hz. Моето "виждане" по въпросът: http://www.4shared.com/audio/y4jvBDsk/SampleEX.html Нищо ангажиращо разбира се. Не съм специалист, просто в представите ми метълиите носят малко рязване тук там. Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 30, 2011 Отговорено Декември 30, 2011 Евала колега ще се получи. Само, че наистина китарите нямат ниски. Поиграй си с барабаните малко повечко. Може да пробваш и някое друго VST имам чувството че напоследък всички са полудели по Superior. И го компресирай накрая "надуй го" Цитирай
VSTi Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 И го компресирай накрая "надуй го" да, наистина това е най важното!!!!! 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 Аз работа с Nuendo та винаги слагам един iztop на изхода след като миксдауна трака го вкарвам в Wavelab, като там първото което гледам е как се върти панорамно (осцилоскопа по теория трябва да изглежда като яйце) това е за панорамата. Ако изглежда разплескан в ляво и дясно това не върви на добре. След това поглеждам как се въртят честотите, по принцип го дават че синусоида трябва да е права ако има липси дупки и т.н. вариантите са 2. 1. Ако са малки загубите или е пренадуто някъде честотно но малко компенсирам с C4 Waves. 2. Ако са големички е объркано още при самото смесване.(това често ми се получаваше докато се учех) с течение на времето човек се научава да слуша и нещата стават сами. Примерно докато се учех аз гледах синусоидата как се върти и слушах като откривах по този начин кой инструмент къде се намира честотно. Та след тая работа като всичко гореспоменато е наред в Wavelab го надувам с L1 Waves. И за финал му премахвам някой друг честотен паразит, като това го правя с много бандов еквалайзер линеен, като дърпам по избор някоя от честотите до горе, като се очаква един не приятен дрънчащ, звънчащ и пръщящ звук в мониторите. След като ткрия къде е това започвам през 2 врътки да свалям всичко на долу защото е кратно на 2. Демек след като откриеш къде е всяка друга 2-ра врътка ще прави същото. И те тека те обаче това е само финала, тука няма нищо общо със самото смесване за което може да се пише и пише! Цитирай
VSTi Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 боже, колко мъка има по тоя свят....... lyu_records , прочетох доста откровени глупости, моля те като новогодишно пожелание - не обърквай хората!!!! хайде весели празници! 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 ^Не ги бъркам така се прави финала! Поне аз така го правя., ако за теб това са глупости за мен не са Това съм го научил от един човек известен в студийната сфера в БГ. Говора за финалната обработка! Не влизам в подробности защото трябва много да се пише! Весели и на теб. Цитирай
VSTi Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 (Редактирано) добре, за да не звучи като заяждане...... нека направя един кратък анализ. Първо - крайно погрешно е да се слага мултиефект процесор, на етап смесване, още повече Изотоп (Озон предполагам).Защо - защото са комбинирани едновременно мултибанд процесор, лимитер, еквилайзер , ривърб и т.н. После - отваряш експорта в Уейвлаб, и гледаш.......Основен проблем в съвременната музика, е че някой хора предпочитат да гледат, вместо да слушат. По-нататък - ако нещо липсвало, да се оправи с C4. Значи пак да компресираме, а след това еквилайзер с врътки. За да премахнем честотен паразит. А защо се е появил, и най важното кога? Дали пък не трябваше просто да направим микс експорт без НИКАКВИ лимитери и още тогава да СЛУШАМЕ? И това с врътките, кратни на две и т.н. просто си е хит за годината. АЕ със здраве! Редактирано Декември 31, 2011 от VSTi 6 Цитирай
lyu_records Отговорено Декември 31, 2011 Отговорено Декември 31, 2011 Нещо не можеш май да ме разбереш колега. Слушането е ясно изотопа го слагам след като го смеся на изхода. Колкото и каквото да правиш на края винаги има нещо за пипане аз написах как са ме учили мен и как го правя. Разбира се че се слуша, но освен че се слуша се и гледа. Направи си един прост експеримент вземи нещо твое записано и направено както си му е реда и после му пусни един еквалайзер и направи гореспоменатото, сигурен съм че ще се случи това което съм написал при това на 100%. Това за което говоря е крайното оформяне на даден трак. Направи го с аудишана там има хубав линеен еквалайзер и да кратно е на 2 в случая през 2 врътки ще дрънчи след като откриеш коя ще се раздрънчи (има едно неприятно звучене)! Имай предвид че трака няма да се слуша само от мониторите ще се пуска и на друг източник, поради факта че хората няма да го слушат на монитори а на вефа по радиото примерно, с тази цел човек трябва да се стреми да премахне всичко дразнещо. Просто явно не може да вникнеш в това което съм написал. Няма смисъл от оспорване аз приключвам да пиша в темата, но мисля че преди да се оплюе нещо човек трябва да вникне в него да го пробва и после да спори! Човека който ми го показа и ме учеше е мой добър приятел и видно лице в студийната дейност с много издадени албуми зад себе си! C4 се пипа много лекичко. Та толкоз няма смисъл да изпадам в безсмислени обяснения в темата на колегата! Цитирай
VSTi Отговорено Януари 1, 2012 Отговорено Януари 1, 2012 Ами само мога да кажа, че май си пропуснал доста неща от обучението при твоя приятел. Честита нова година! 3 Цитирай
blr Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Мастерирането, дори и със съвременните, софтуерни решения никак не е лесен процес или нещо, което може да се научи за няколко дни/седмици/месеци. Трябват си опит, умения и познания, плюс добри и правилно инсталирани ОТ. За съжаление съвсем не е толкова просто, като напомпване на микса с някакъв компресор. Според мен, ако се цели сериозен демо-запис (да не говорим за запис, който ще се издава), особено ако няма фрапиращи недостатъци в записа и смесването, е оправдано да се заплати на професионалист да го направи. Цитирай
martist Отговорено Януари 5, 2012 Отговорено Януари 5, 2012 Малко оф... Не искам да обиждам никого и наистина уважавам хората с опит в студиото, но според мен ако този твой познат действа така, то значи зарад такива хора нивото и качеството на Българската музика е на това дередже ....Да живей Пайнера...Не знам къде смесват и ко праят ама качеството е МЕГА!!! Чалгата е МЕГА ГАДНА, но качеството им е ЛУДНИЦА... Оставал съм със паднало чене като съм анализирал разните там гадни хитчета!!! П.С. ( изцяло не искам да ангажирам никой с моето мнение ) Цитирай
мегатон Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 По-високи нива още при микса По-внимателно работи с компресорите и максимайзерите защото колкото помагат толкова могат и да смачкат звука.При баса има според мен леко размазване на звука,Основен проблем са барабаните.Намери си ''Steven Slate Drums Platinum'' Разработката на ''Native instruments''и ги плейвай през Kontakt 5/има ги в народния магазин....по настоятелно търси..../ Успех! Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 Гледам, обичаш да вдигаш стари теми Така като си почнал, вземи вдигни и моята, че ми липсваха коментари по завършената песен Цитирай
Recommended Posts