Jump to content
Българският форум за музиканти

Studio Projects CS 1 vs CS 5


salt

Recommended Posts

Двоумя се да си купя един от двата микрофона за записи на глас и акустична китара.Разликат а в цената е малка ,единият има мулти полар патерн и разбира се че е за предпочитане, но ми се струва че има някакв уловка и нещо в схемата на CS 5 може да бъде евтино.Някой има ли един от двата микрофона и чувал ли ги е мож елид акаже дали има ралзика,освен че при омни режим по принцип микрофоните не проявяват проксимити ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, не съм работил с тези модели, но познавам С1 и В1 много добре, тъй като години наред ги ползвам за озвучаване на музикални предавания по една телевизия. Звучат много добре за парите си, пробвал съм ги и за записи, но всичко опира до това с каква цел искаш да ги вземеш. Моето мнение е, че за дема стават , даже много добре... за по-сериозни записи особенно на хубава акустична китара или особено основен вокал, който да изпъкне в един богат на тракове микс със характерен звук и мекота - трябва да отделиш малко повече средства за по-висок клас широко мембранен кондензаторен микрофон. МXL като бюджетно решение не са лоши...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре,но аз разнрах че схемата на Studio Projects CS1 е взаимствана илли крадена не знам точно от NEUMAN TLM 103.А иначе за CS 1 нещо ми се губят ревюта в нета.Имам чувството че никой не пише нищо за този микрофон като клас се води доста по-сериозен нискобюджетен, амембрантае е 3,5 см

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двоумя се да си купя един от двата микрофона за записи на глас и акустична китара

 

Важно е да се уточни все пак за какви записи става въпрос, аз малко не изясних ситуацията опитвайки се да помогна. :) За дема или търсиш високо качество на записа с цел после нещата да бъдат смесени професионално в студио.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микрофонът ще го ползвам предимно за глас в домашни условия.Трябват ми храктериситки на звука няколко класа над сегашният ми микрофон ,който не е нужно да споменавам,но behringer c1 сигурно ви говори нещо(LOL).Тоест, нещо което се доближава до звука на хай -енд микрофоните и е нискобюджетн.Пак казвам доближава се.Знам че NEUMAN U-87 e много добр вариант ,но нямам тези пари. Не бих казал че ми трябва за демо, по -скоро за по-сериозни записи. Въпроса е дали ако си взема MXL от същият ценови клас ще съм по-доволен и изобщо не съм запознат с тази марка.Може ли да ми кажете кой микфорон е еквивалентен като цена/характериситки и звук на това на което съм се спрял.Това което знам е че микрофоните се делят освен на марки и на класвое.Тоест ако си взема висок клас от марка с не -толкова голямо име както SHURE ,SENHEISER или NEUMAN може да получа висок клас микрофон ,каот плащам за самото качество а не за имеот на фирмата производител.Та...какво мислите и ако е MXL кой от всичките препоръчвате.Топъл мек звук ..както каза колегата по-горе открояващ се и не обезцветен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toва, че е взаимстван от Нойман не значи, че звучи като Нойман - гарантирам ти :)

 

Освен това има множество важни фактори в звукозаписа, за да "звучи" един глас. Самото помещение, акустичното третиране, гласа ;), микрофона, предусилвателя, аудиоинтерфейса (картата), студийните колони, човека който мърда (макар и виртуално) контролите по (виртуалния) пулт... Това дали крайният резултат е демо или "по-сериозен" запис е предмет на взаимодействие на всички тези компоненти.

 

В този смисъл удачния вариант е да си вземеш гласа, което е много лесна работа и да отидеш на място да пробваш (стига това да е възможно). Може би е добре да си вземеш и стария микрофон, за да имаш и база за сравнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, да.Така е няма нищо по-добро от оригинала.А относно MXL никой не препоръча модел в ценовият калс 600 лв.Някакви предложения и опитности с тези микрофони и по -конкретно модели?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами аз имам един MXL 2003a и смятам, че издухва всичко в тоя ценови клас. Като баланс на звучене се доближава до U87. Меко звучене без гадните груби високи, характерни за евтините кондензори. Но най-важно в зависимост от гласа ти вече трябва да избираш. Ако си бас/тенор - пo ярък майк (каквито са Studio Projects), а за баритон би било добре по-тъмен (каквито са въпросния MXL, Audoitechnika ).

Редактирано от doc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами тук е проблема че искам нещо универсално,като знам че няма абослютно универсален микрофон,всъщност ако е от най-висок клас разбира се че ще стои добре на всички гласове ,като това отново е относително.Аз съм висок баритон,но ще записвам и тенори и алти и сопрани ,не оперни,поп,рок вокали.

 

Хей много ти благодаря,но не чувам свестни дема на микрофона в youtube ,имаш ли някакви записи на глас с въпросният MXL и възможно ли е да дочуя нещо за да сравня,въпреки че трябва да се пробва на живо с моят си глас най-добре ииии в София в кой магазин ги продават тези MXL-и,в Динакорд нещо не ги виждам ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси,полезно е мнгоо.Относно MXL 2003 a чух янколко демота, има някакви гадни високи ,които премодулират и май се оказа като четох из форумите, че са си естествени за този микрофон,някъде към 15-17KHZ премодулират леко и дразнят.Иначе поне от това коеот чух в youtube от Studio Projects CS 5 ми хараеса много повече ,въпреки че не знам с какво са моделири,ако изобщо са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За рок, твърд рок и метъл музика с мъжки вокали - бих препоръчал в листа да влезе и Shure SM7, който не е кондензаторен микрофон, но отлично се вписва в стила и относително често използван.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А относно MXL никой не препоръча модел в ценовият калс 600 лв.

 

Здрасти - аз мога да ти препоръчамV69и9000 моделите - на цени както гледам 150-250 евро. Гарантирам ти, че стават за това което искаш и мога да ти пратя доста дема или парчета на БГ групи в които 9000 участва в различни приложения като микрофон за вокали, акустични китари, стаен микрофон и.т.н, но не мисля, че ще ти свършат работа освен за успокоение, че микрофона става. Всички записи звучат супер, но не е там въпроса. Обърни внимание на това което ти каза Сънчо по-горе. О.К. имаш микрофон който е доказан че върши работа. Но това не е гаранция, че твоят запис ще стане, защото е важно кой го ползва и как го ползва този микрофон. Дали стаята в която се записва е подходяща за това, гласа ти, звуковата карта, предусилвателя ако има такъв. Човека който поставя микрофона и как по-точно го поставя. Микрофоните които съм ти показал са лампови - самата лампа вътре може драстично да промени звука към по-добре или много по-зле, което пък е строго субективно. Това са неща които трябва да съобразиш за да не се чудиш после защо не се получават записите и дали е от микрофона или от нещо друго. Записа на акустична китара или вокал не е лесна работа - гарантирам ти. :)

 

Във всеки случай от личен опит мога да ти кажа, че без да съм агент на MXL - моделите които съм ти посочил за парите си звучат по-добре от по-евтините модели на AKG - 4000, 3000 и C1,B1 на studio project, които не са лампови обаче и не е меродавно може би да се сравняват. Китайските Joemeek или нещо от сорта бяха са лампови, но далече отстъпват пред MXL - също съм ги тествал. Имам и доста опит със нойман U87 (не ламповата версия) и мога да ти кажа, че е невероятен микрофон, но ако човека който го ползва не знае какво прави или стаята му в която записва не е наред - нищо от това качество няма да се усети. :yes: По-добре евтиния MXL със човек който е наясно отколкото скъп нойман със човек дето не е в час изобщо. ^_^ И да- няма ги май тука да се продават, но от немските томан или мюзикстор може да си вземеш през динакорд с безплатна доставка оттам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз когато си купувах кондензаторен микрофон след доста чудене накрая се бях спрял на:

 

AUDIO TECHNICA AT4040 и Rode NT2-A

 

Накрая си взех Rode - просто защото ги имаше тук към 580лв. ми излезе. Инъче и AT4040 е много добър избор в Томан е 449 евро, но в щатите е 300 долара (с доставката до бг и всички такси се връзва към 500лв ).

 

Не забравяй, че микрофонния предусилвател също е много важна част от веригата таче и NEUMAN да си вземеш без добър преамп няма да се насладиш на качеството му.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно мислех да препоръчам RODE и виждам, че някой го е направил. Не знам каква ецената му, но сигурно е по-евтин от Нойман.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.