armario Отговорено Юни 1, 2011 Отговорено Юни 1, 2011 Здравейте и от мен. Наскоро си търсех нещо малко за свирене у дома. Не че нямам на какво да свиря, но нали знаете - съседи, бебета, бабета....Не мога да пусна дори на -1 "Хартке" - то... Та, със всеобщопознатият Доктор Терзийски тръгнахме из магазините да издирваме някакво малко кубе за бас. Намерихме на много места, но всички "подпръдваха" в ниският регистър, въпреки, че се водеха по "лична карта" бас - кубета. От колега от форума, той си знае кой, купих ето това: http://www.muncom.com/rudismusicshop/glx-mgb-20-49051.html Нищо, че се води китарно - няма никакъв проблем досега в работата му. Хваща Си / ниско / без подпръдване и плякане. Оказа се, че малки бас - кубета не могат да се сравняват със кубе, предназначено за китара. Не ми плащат за реклама от GLX,но досега каквото съм взел от тази фирма - всичко е излязло доста сполучливо. На въпроса на колегата - да, ако си намериш такова кубе - GLX MGB-20, отнасяй го като цунами японско крайбрежие и свири на воля у дома. За протокола: Доктор Терзийски - Краси / Темерут /. Поздрави и Лонг Лийв РокЕндРол. Цитирай
Борис Отговорено Юни 1, 2011 Автор Отговорено Юни 1, 2011 Благодаря за отговорите на всички Сега остава само въпросът с парите Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 1, 2011 Отговорено Юни 1, 2011 На 1.06.2011 г. at 12:52, armario написа: От колега от форума, той си знае кой, при това говорим за 6,5' говорител, което за мен остава загадка но се радвам, че колегата е останал доволен интересно с дисторшъна как го понася мембраната Цитирай
babameza1 Отговорено Юни 2, 2011 Отговорено Юни 2, 2011 свиря с фендер вибросоник пълна лампа с 15" говорител и нямам проблеми,освен ако съм с 5та струна и съм усилил ниските напълно нормално бас кубе става,макар 4е е ужасно "мотаун" саунда,т.е.за метали не става Цитирай
armario Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 (Редактирано) На 1.06.2011 г. at 15:10, Slacoth написа: На 1.06.2011 г. at 12:52, armario написа: От колега от форума, той си знае кой, при това говорим за 6,5' говорител, което за мен остава загадка но се радвам, че колегата е останал доволен интересно с дисторшъна как го понася мембраната Разбираемо е, че не усилвам много нито гейна, нито басите, но очудващо добре се справя и с драйв. Все пак го взех и го ползвам за домашно свирене , а не за репетиции. С две думи - върши работа, когато се ползва по предназначение. Поздрави и Лонг Лийв Р'н' Рол. Редактирано Юни 11, 2011 от armario Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 На 31.05.2011 г. at 16:14, Viper-X написа: Ами мен пък ми е чудно, дали обратното е проблемно, ако свирим на китара с бас кубе Епа,зависи кво търсиш,някои китаристи като Стиви Рей са свирели на Fender Bassman с 4х10,други свирят с Marshall super bass.. Цитирай
Recommended Posts