Jump to content
Българският форум за музиканти

Капсулован жак на Yamaha RBX375


DYLGIQ

Recommended Posts

Пичове, проблем. Аналното отверстие на възлюбената ми се поразшири и сега пращи и пука, вместо да издава красиви любовни стонове. Взе да капризничи -прави го само с някои жакове - с други не. Пробвах да стесня ситуацията с игла отвътре(както се стягаха едно време женските жакове на руските Лель-ки), ама не става. Гледам, че нормален женски стерео жак няма да влезе, а не ми се копа дървото. Нов жак от същия тип не ми се слага, а и едва ли ще намеря. Та дайте съвети как да побългарим нещата. Предварително благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не ти се слага нов жак от същия тип?

 

Да не би жакът ти да е такъв?

http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Components:_Jacks/Flush-mount_Output_Jack.html?tab=Pictures#details

Flush-mount_Output_Jack_lg.jpg

 

 

Алтернатива е, щом не искаш да сменяш жака, да си вземеш нов бас с работещ жак :greenball: :greenball:

За това се сещам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, този е жакът. Не искам да слагам същия нов, щото не знам колко ще му издържи стегнат сфинктера. Ръгам в него каквито жакове ми падне, стандартът 1/4 се оказва доста разтегливо понятие. За мен този тип жакове вече са безвъзвратно компрометирани. Затова искам акъл - ако някой е правил някаква шашма - стягане на пластинките по някакъв начин или подмяна с друг, по-държелив тип жак. Да не се налага да сменям баса:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че бъркаш по отношение качествата на този тип женски жакове. На една акустична китара, с която свиря дълги години имам такъв и нищо не му се е случило досега. Може би просто си попаднал на некачествен екземпляр. Смени го със същия и си направи кабел с хубави, малко по-скъпи жакове. Например Нойтрик от Динакорд, струват около 12.00 лв. двата. Ако уважаваш инструмента си няма да ръгаш всякакви боклуци в него, свири само със собствен кабел. Място не заема.

Другата възможност е да монтираш стандартен женски жак, както на повечето други инструменти, но за целта трябва да се направи малко легло за него, с ръчна фреза или с бормашина и длето. Операцията не е кой знае колко сложна. Погледни как е решен въпросът при някой друг инструмент със странично поставен жак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, всичко това ми е ясно и май ще се облегна на опита на Nikifena и ще вляза в бизнес отношения с господата Стюърт и Макдоналд. Все пак ми се искаше да фуцкна системата, щото това с капсулованите уж нечупещи се неща ужасно ме дразни. Купуваш и хвърляш. Аман от тая адхокрация. Затова попитах за някоя магарийка, но явно времената на Всемогъщото парче тел и Великото тиксо са отминали безвъзвратно, системата е победила окончателно и вече не дава да я изфуцкаш. Сигурно издребнявам - става дума за едно жакче все пак. Абе живи и здрави да сме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

След като смених две подобни букси за по-малко от година (първата беше от Stew Mac), монтирах на основния си бас легло за женски жак (като на "Стратокастер") + обикновена женска букса Switchcraft. Минаха почти две години от този момент и не се е налагало да се намесвам отново.

 

По мои наблюдения разлика в диаметъра на жака има и при качествени кабели - имам няколко Pro Co Lifelines, които са осезаемо по-дебели от Klotz, които пък са по-дебели от единия ми стар Ernie Ball :no:

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не винаги предлаганите фирмени кабели са комплектувани с качествени жакове. Имал съм проблеми с кабели на Fender и др. известни музикални фирми. Точно поради тази причина последните близо 20 години ползвам само Neutrik Mono 1/4" Jack Plug в комбинация с възможно най-качествени кабели, които мога да намеря. Тези жакове могат да се купят в магазина на Динакорд и то на смешната цена около 6.00 лв. за брой. Предлагат се в две разновидности - прав и "винкел". Иначе на пазара се намира какво ли не, но качеството на повечето е доста съмнително. И една малка но съществена забележка - виждал съм много колеги, които кой знае защо когато вадят жаковете от инструмента или усилвателя не го изтеглят, а първо го клатят настрани (може да е неволно, но гарантирано разбива женските жакове).

 

Редактирано от Fats
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

и аз имам проблеми с такава букса, ама да поръчам ми е невъзможно. мисля в скоро време да опитам побългаряване с обикновена букса за кабелен монтаж + подходяща втулка. като нищо ще стане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би малко късно пиша , но си вземи нов. Жаковете са добри , и се намират в София , един магазин около Сердика и се казва капъша . Излезе ми 25 лева някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Този проблем не се ли причинява при едно често "забравяне" в буксата на китарата(и другаде) жак което отслабва еластичността на вътрешните пластинки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, Лими. Проблемите идват от ниското качество на някои "женски" жакове. Тези, които се използват при акустичните инструменти и някои електрически  със странично разположение са с различна конструкция от "нормалните". Пластинката, която контактува с активната част на "мъжкия" е по-дълга и еластична, и изходът е предрешен когато са използвани нискокачествени материали. Положението се влошава и от "мъжки" жакове с незнаен произход и отклонения в дебелината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.