DYLGIQ Публикувано Май 28, 2011 Публикувано Май 28, 2011 Пичове, проблем. Аналното отверстие на възлюбената ми се поразшири и сега пращи и пука, вместо да издава красиви любовни стонове. Взе да капризничи -прави го само с някои жакове - с други не. Пробвах да стесня ситуацията с игла отвътре(както се стягаха едно време женските жакове на руските Лель-ки), ама не става. Гледам, че нормален женски стерео жак няма да влезе, а не ми се копа дървото. Нов жак от същия тип не ми се слага, а и едва ли ще намеря. Та дайте съвети как да побългарим нещата. Предварително благодаря! Цитирай
Nikifena Отговорено Май 28, 2011 Отговорено Май 28, 2011 Защо не ти се слага нов жак от същия тип? Да не би жакът ти да е такъв? http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Components:_Jacks/Flush-mount_Output_Jack.html?tab=Pictures#details Алтернатива е, щом не искаш да сменяш жака, да си вземеш нов бас с работещ жак :greenball: За това се сещам Цитирай
DYLGIQ Отговорено Май 28, 2011 Автор Отговорено Май 28, 2011 Да, този е жакът. Не искам да слагам същия нов, щото не знам колко ще му издържи стегнат сфинктера. Ръгам в него каквито жакове ми падне, стандартът 1/4 се оказва доста разтегливо понятие. За мен този тип жакове вече са безвъзвратно компрометирани. Затова искам акъл - ако някой е правил някаква шашма - стягане на пластинките по някакъв начин или подмяна с друг, по-държелив тип жак. Да не се налага да сменям баса Цитирай
Fats Отговорено Май 28, 2011 Отговорено Май 28, 2011 Мисля, че бъркаш по отношение качествата на този тип женски жакове. На една акустична китара, с която свиря дълги години имам такъв и нищо не му се е случило досега. Може би просто си попаднал на некачествен екземпляр. Смени го със същия и си направи кабел с хубави, малко по-скъпи жакове. Например Нойтрик от Динакорд, струват около 12.00 лв. двата. Ако уважаваш инструмента си няма да ръгаш всякакви боклуци в него, свири само със собствен кабел. Място не заема. Другата възможност е да монтираш стандартен женски жак, както на повечето други инструменти, но за целта трябва да се направи малко легло за него, с ръчна фреза или с бормашина и длето. Операцията не е кой знае колко сложна. Погледни как е решен въпросът при някой друг инструмент със странично поставен жак. Цитирай
bgmttt Отговорено Май 29, 2011 Отговорено Май 29, 2011 Ново жакче нема да я побългари китарката, споко. Даже малко ще я поамериканчи.... Цитирай
DYLGIQ Отговорено Май 30, 2011 Автор Отговорено Май 30, 2011 Благодаря на всички, всичко това ми е ясно и май ще се облегна на опита на Nikifena и ще вляза в бизнес отношения с господата Стюърт и Макдоналд. Все пак ми се искаше да фуцкна системата, щото това с капсулованите уж нечупещи се неща ужасно ме дразни. Купуваш и хвърляш. Аман от тая адхокрация. Затова попитах за някоя магарийка, но явно времената на Всемогъщото парче тел и Великото тиксо са отминали безвъзвратно, системата е победила окончателно и вече не дава да я изфуцкаш. Сигурно издребнявам - става дума за едно жакче все пак. Абе живи и здрави да сме. Цитирай
разбойник Отговорено Май 30, 2011 Отговорено Май 30, 2011 (Редактирано) След като смених две подобни букси за по-малко от година (първата беше от Stew Mac), монтирах на основния си бас легло за женски жак (като на "Стратокастер") + обикновена женска букса Switchcraft. Минаха почти две години от този момент и не се е налагало да се намесвам отново. По мои наблюдения разлика в диаметъра на жака има и при качествени кабели - имам няколко Pro Co Lifelines, които са осезаемо по-дебели от Klotz, които пък са по-дебели от единия ми стар Ernie Ball Редактирано Май 30, 2011 от разбойник Цитирай
Fats Отговорено Май 30, 2011 Отговорено Май 30, 2011 (Редактирано) Не винаги предлаганите фирмени кабели са комплектувани с качествени жакове. Имал съм проблеми с кабели на Fender и др. известни музикални фирми. Точно поради тази причина последните близо 20 години ползвам само Neutrik Mono 1/4" Jack Plug в комбинация с възможно най-качествени кабели, които мога да намеря. Тези жакове могат да се купят в магазина на Динакорд и то на смешната цена около 6.00 лв. за брой. Предлагат се в две разновидности - прав и "винкел". Иначе на пазара се намира какво ли не, но качеството на повечето е доста съмнително. И една малка но съществена забележка - виждал съм много колеги, които кой знае защо когато вадят жаковете от инструмента или усилвателя не го изтеглят, а първо го клатят настрани (може да е неволно, но гарантирано разбива женските жакове). Редактирано Май 30, 2011 от Fats Цитирай
Fallenblood Отговорено Август 6, 2011 Отговорено Август 6, 2011 и аз имам проблеми с такава букса, ама да поръчам ми е невъзможно. мисля в скоро време да опитам побългаряване с обикновена букса за кабелен монтаж + подходяща втулка. като нищо ще стане... Цитирай
Kaloyan_bass Отговорено Август 13, 2011 Отговорено Август 13, 2011 Може би малко късно пиша , но си вземи нов. Жаковете са добри , и се намират в София , един магазин около Сердика и се казва капъша . Излезе ми 25 лева някъде. Цитирай
Лими Отговорено Юли 20, 2013 Отговорено Юли 20, 2013 Този проблем не се ли причинява при едно често "забравяне" в буксата на китарата(и другаде) жак което отслабва еластичността на вътрешните пластинки? Цитирай
Fats Отговорено Юли 20, 2013 Отговорено Юли 20, 2013 Не, Лими. Проблемите идват от ниското качество на някои "женски" жакове. Тези, които се използват при акустичните инструменти и някои електрически със странично разположение са с различна конструкция от "нормалните". Пластинката, която контактува с активната част на "мъжкия" е по-дълга и еластична, и изходът е предрешен когато са използвани нискокачествени материали. Положението се влошава и от "мъжки" жакове с незнаен произход и отклонения в дебелината. Цитирай
Recommended Posts