muzicantini Публикувано Май 21, 2011 Публикувано Май 21, 2011 Такам. Въпросът е, че от известно време се опитвам да изкарам добър звук само от компютърни симулации. Работя с Cubase и различни плъгини (Overloud TH2, Amplitube 3). Хардуерът, с който разполагам е едно фалшиво интерфейсче Беринджър, от онези, дето са по 9 долара в Ebay. Обаче много шум вкарва тази играчка и викам да си взема нещо по-сериозно. Целта ми е да си докарам добър, автентичен звук (за хард рок, блус) в домашна обстановка, за запис, не кой знае колко претенциозен. Не ми трябва карта с много входове и изходи, само китара ще включвам. Това, което не разбрах, е има ли разлика между интерфейс и аудиокарта или двете понятия са едно и също. Например този Беринджър роля на аудиокарта ли играе или само вкарва сигнал, който впоследствие минава през вградената карта на компютъра? Окото ми хвана M-audio Fast Track, казват, че била изключително безшумна, а няма излишни опции, които няма да ползвам. Ще ми свърши ли необходимата работа? Друг вариант е някоя от играчките на Line6, които си вървят с техен си софтуер за симулации. Те могат ли да се ползват като обикновен интерфейс с други програми или е задължително с техния си софтуер? Очаквам препоръки по темата - относно цената, мисля, че повече от 300 лв на този етап не ми се дават. Извинете за внимането. Цитирай
presly Отговорено Май 21, 2011 Отговорено Май 21, 2011 (Редактирано) Аудио интерфейс е по-засуканото име на аудио картата. Line6 изобщо не са играчки. А добрия автентичен звук (особено за блус) се постига с добрите автентични пари в добро количество - добра китара, добър усилвател (препоръчително лампов) и добри пръсти. Редактирано Май 21, 2011 от presly Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 21, 2011 Отговорено Май 21, 2011 Беринджъра ти, ако е от тези за които се сещам, не е аудио карта в чистия смисъл на думата, Guitar-to-USB Interface го водят. M-audio Fast Track би ти свършила работа, то основното нещо което ти трябва е да има инструментален вход. Можеш да разгледаш и някакви други варианти в musicworld примерно, ама общо взето всичко което има инструментален вход и не е супер евтино (под 200 лева примерно), би ти свършило добра работа мисля. Цитирай
muzicantini Отговорено Май 22, 2011 Автор Отговорено Май 22, 2011 Значи това, което ме интересува, е тези интерфейси дали ще ми осигурят ниски нива на шум и също така дали ще мога да слушам в реално време това, което записвам (с пренебрежимо ниска латенция)? Цитирай
musicman Отговорено Май 24, 2011 Отговорено Май 24, 2011 Разгледай в Продавам. Има интерфейси под 100 лв., които ще ти свършат добра работа. А ти с кой софтуер мислиш да ги ползваш? Цитирай
muzicantini Отговорено Май 24, 2011 Автор Отговорено Май 24, 2011 С Кюбейс и плъгини мисля да я ползвам. След известно умуване реших да поръчам Maudio Fast Track MkII. Ще споделя впечатления, когато дойде след няколко дни. Цитирай
Recommended Posts