jordantcho Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 "Only Gibson is good enough" Е това вече е много смешно Няма значение дали е гиби или епи Ако това е Твоята китара значи това е Твоята китара Ако разглеждаш китарата като дърво със струни върху нея и мислиш за това за колко ще я продадеш след 5 години си вземи Гибсън Ако китарата е нещо повече за теб няма значение каква е марката - пробваш и избираш Поздрави Йордан 3 Цитирай
keeper Отговорено Май 11, 2011 Автор Отговорено Май 11, 2011 Съгласен съм че пробването е най-добрия вариант но с тези марки това е невъзможно в България. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 ^Това е ясно,че е реклама,както и че си фен на Фендър. Само не ми е ясно защо след като си взех Леспол Стратокастъра ми виси в куфара и много рядко го вадя от там (едно 10г съм дрънчал на страт..) 1 Цитирай
Liquid Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Въпрос на вкус, ве Клептън хипарските години си свири на SG, но след това минава твърдо и почти 100% само на Страт Цитирай
jordantcho Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Въпрос на вкус наистина съм фен на Фендер но не свиря на фендер (въпреки че имам няколко и то много хубави) Затова и написах Твоята китара е Твоя китара...... ^Това е ясно,че е реклама,както и че си фен на Фендър. Само не ми е ясно защо след като си взех Леспол Стратокастъра ми виси в куфара и много рядко го вадя от там (едно 10г съм дрънчал на страт..) 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Въпрос на вкус, ве Клептън хипарските години си свири на SG, но след това минава твърдо и почти 100% само на Страт Има и други виждания - Гари Мур,Джо Бонамаса и т.н.(не са започнали с Гибита),естествено е до вкус,по скоро каква музика свириш/ти харесва,има музиканти които свирят и на концерти с различни китари на всяка песен. 1 Цитирай
Liquid Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 ^ Чел съм на доста места (да се върнем към темата), че на Гибсън качествения контрол бил много зле и дори и високите серии страдали от дефекти и не можели да се сравняват с Гибсъните от "онова време". То е ясно, че всеки пести от материали, труд и всичко останало, но въпросът е дали по-бюджетните Гибсъни отвяват всичко друго в ценовия клас (на съответния тип китари разбира се). Цитирай
mjumjun Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 здрасти, гледам, че всички са на почти едно и също мнение - Гибсън. аз едва ли ще направя разликата. имах Лес Пол БФГ с P90 на Нек позиция и Зебра хъм на бриджа, и най-чистосърдечно си признавам, че почти не съм ползвал хъм-а, просто тази комбинация: P90-гибсън е всичко от което някога съм имал нужда като тон, мощ и състейн. в момента свиря на едно Епи на заем (10Х Мъре) със сменени с гибсънски Хъмове, звучи много добре, има тон, но за да съм честен ще кажа, че дори фабричен ЛП е по-добър от моднатото Епи. дано съм бил полезен. м. Цитирай
Get off Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 И аз имам БФГ на Гибсън и съм супер доволен от звука,който вади особено Р90.Забележките които имам е че в началото дойде с малко странен сетъп, но това е лесно поправимо. Цитирай
swe Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Преди време и аз имах подобна дилема, но както каза мой приятел - в крайна сметка ще си вземеш Gibson, и по-добре си вземи направо него ще ти излезе по-евтино от колкото да си купиш епи и после Gibson, а това, че ще стане точно така, е сигурно. Успех с избора! Цитирай
Acei Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 хахахаха както се казва шъ льетиш шъ льетиш и пак на мойто х....й шъ кацниш или в случая гибсън шъ си вземиш Цитирай
SunCrypt Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Здравей keeper, Ако искаш хвърли едно око на китарката която продавам в момента. http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/102774-idhiaeaaai-aaeaaeodheaanea-eeoadha-gretsch-electromatic/ Може да ти хареса, ако искаш дрънни един телефон и да я пробваш Честито, Цитирай
Johnny Boy Отговорено Май 12, 2011 Отговорено Май 12, 2011 батка, малко оф топик... Ама полетите са евтини вече... Мяташ се на птицата, пробваш и поне ще си сигурен в избора и да се усмихваш на одиторите днес ... Още веднъж сори за оф-а Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 12, 2011 Отговорено Май 12, 2011 При гибитата е малък процента да попаднеш на скапан инструмент,аз си го обяснявам с материала,който използват. Ся се сетих ,след концерта на Гари Мур в СФ един приятел на Евтим каза "като излезна човека от подръжката да тества апаратурата,тая китара колко грозно прозвуча" (по памет),има го и тоя момент,ама като излезе мистър Мур взриви НДК.. Та китарата се избира според вашия слух и музика,която обичате,един Страт или Теле не са по лоши,но са по-различни. Цитирай
Icarus Отговорено Май 12, 2011 Отговорено Май 12, 2011 Как обърнахте темата от Гибсън или Епи на Лес Пол срещу Страт? Иначе съм съгласен с Johny Boy - хващаш пътя и си избираш сам китарата отвън. Тъкмо и една екзкурзийка ще си направиш. Можеш пък да попаднеш на друга китара, която да ти хареса повече, не се знае Цитирай
Recommended Posts