wessy Публикувано Април 20, 2006 Share Публикувано Април 20, 2006 Да си представим следната хипотетичната ситуация Имате китара със 2 двойни и един единичен адаптер и сте решили че искате от нея да стане китара с 2 двойни адаптера. С какво вихте запълнили дупката на единичния адаптер. Варианта кит не ме устройва Темата знам, че е тъпа ама жизнено ме интересува! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 кит Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 (Редактирано) Най-добре с парче дърво, изрязано като отвора, който ще запълваш, а малката пукнатина запълваш с дървени стърготини и лепило(препоръчват ми лепило ROSS, продава се в Практикер). С кит има вероятност да се напука след време. Редактирано Април 20, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 Да, само парче дърво те оправя. Изрежи си го по формата на отвора и действай. Желателно е да е от същото дърво като тялото, за да не се получават разминавания в степента на свиване и разширение на тялото и кръпката и оттам да станат пукнатини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 Добре, де, защо да не се направи само някаква декоративна запушалка. В крайна сметка и сега китарата си свири както е издълбана. Дет' се вика и едно тиксо става. Щото ако ще се маха адаптера завинаги и ще се слага дърво трябва и да се боядиса, а как ще се уцели същия финиш... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 няма проблем с парче дърво. проблен е боядисването. ако не искаш да личи ще трябва най-малко лицето на китарата да пребояисаш..... абе според мен сложи един декоративен пикгард Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 Както казаха по-горе - парче дърво а стърготините за дозапълване можеш да ги смесиш с CA лепило (каноколит), но върху самото място за запълване, защото каноколита попива и се втвърдява много бързо Естествено, ще се наложи последващо шлайфане и прелакиране... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Veyko Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 Има един майстор на име Венци, който ше ти направи същия като твоя капак, само че без дупка за среден адаптер за 30тина лв.Живее на една пряка на Ботев, която се казва Пордим.Тва е 2ра-3та пряка като тръгнеш от Сливница и се пада от дясно.Като свиеш по въпросния Пордим, къщата пак е в дясно, ше я познаеш по една пощенска кутия на която пише Желев.Той обаче няма звънец естествено и ти за тва почваш да се цепиш с цело гърло "Венци,Венции" и ако си късметлия да го оцелиш да си е у тях(по-скоро преди обяд), той се показва и се разбирате.Телефона му нещо са го променили та не знам сега как е.Пича работи добре ама ше те мота да знаеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Април 20, 2006 Автор Share Отговорено Април 20, 2006 мерси на всички мен не ми трябва точно са тази цел ама иначе нямаше как да илюстритрам проблема та дадох примера са адаптера мерси на всичи пак с дърво ще да е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Април 20, 2006 Share Отговорено Април 20, 2006 намери си парче ламарина с форма на правоъгълник и с размери малко по-големи от тези на дупката и е сложи там естественно потърси си поне 0.5мм дебела и да е лъскава (хромирана или никелирана) Завий е с 4 болчета в 4-те ъгъла това ще ти е най-лесно А ако си пънкар карай с дупката да се вижда.. така ще е по-яко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 а защо просто не разкачиш адаптера и да го оставиш да си седи там? за каква китара става въпрос? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wessy Отговорено Април 23, 2006 Автор Share Отговорено Април 23, 2006 а защо просто не разкачиш адаптера и да го оставиш да си седи там? за каква китара става въпрос? не става дума за адаптер точно. Дадох пример. Аз ще запълвам дупките на стъд-овете на бриджа защото ще го сменям с друг модел и ще стой грозно да стоят тия дупки а струните да не минават през тях. и не само тях де още неща имам да пълня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Април 23, 2006 Share Отговорено Април 23, 2006 ами може да стане с парчета дърво, които изрежеш предварително, и залепиш, а малките дупки които остават да запълниш с кит или направо да вземеш дървени стърготини, омесени с някво лепило от типа на С200, да напълниш хубаво дупките и после шкурка (може и кит преди тва ако има нужда) и боя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 23, 2006 Share Отговорено Април 23, 2006 Ето тук е описано, редом с евентуални проблеми, и как да ги избегнем: http://www.projectguitar.com/tut/tht1.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts