Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

А що не опиташ с фретлес и да си смениш техниката на дясната ръка - вместо с тирандо (след дърпане пръста да остава във въздуха) с апояндо (пръста се опира на съседната струна) (дано пак не съм объркал имената на двете понятия..). По тоя начин имаш много по-силен и плътен тон и звука особено при фретлес бас се доближава доста до контрата.. Ако имаш и пиезо-адаптер или с малко еквализация - примерно повечко среди ще постигнеш близък до желания ефект.. И някакъв лампов преамп също ако имаш..

ЕДИТ: ако може също за дясната ръка опитай да няма чупка в китката а да е права, при което дланта близо до китката почти опира в тялото на баса. Така се доближаваш още до звукоизвличането при контрабаса, само дето ъгъла ще е обратен освен ако не свириш с много изправен гриф.

Редактирано от ecmjazz
Отговорено

Благодаря ти за съветите.Ако си купя фретлес ще ти пиша лс,за да ми обясниш някои похвати.Не съм свирил на такова животно.

Отговорено (Редактирано)

Опитай при някой познат.. Задължително обаче е да е lined-fretless щото иначе ще имаш много проблеми с нацелването на тоновете.. Мисля, че по тоя начин ще се доближиш повече до желания звук, отколкото ако свириш на акустична бас китара с прагове.. Е, може би най-добрия вариант е хем да е акустичен хем фретлес.

Редактирано от ecmjazz
Отговорено

Ауууууу-много добро :metalist: Трябва да се направи и на живо.Гео,ти защо не се преместиш в София?Нали знаеш,4е там е средата,особено за тази музика.Ина4е в Каварна е готино,но само да си шиткате записи по нета...не върви.Ли4но мнение,разбира се.

Отговорено

Прав си,приятелю,но май ми е късничко вече да се местя.Трябваше да ми уври дебелата глава навреме... :angry: