Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Аз понеже съм и викач и съм забелязал че има разлика в гласа ми ако вкарам няколко бири или ако пия нещо "твърдо" преди пеене. Та въпроса ми е Вие с какво се наливате преди/ по време на концерт или репетиция и как това ви влияе на гласа.

Уточнение: Не говорим за вода. :rolleyes: Това е ясно :rolleyes:

• Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Аз лично се чувствам дожре след малко бира, по възможност по-студенка преди пеене. Ако ме боли гърлото задължително изпивам поне една бира. Иначе ми помагат и мляко с мед, и негазирани натурални сокове (предпочитам ябълков). Ако пия алкохол преди пеене не се чувствам добре и се изморявам по-лесно... Иначе една "промивка" с биричка винаги ми действа добре преди пеене. Че и по време на. :rolleyes:

Отговорено

Аз понеже свирукам а не пея пак и по време на концерт не моа да пия зарад туй преди участие наблягам на биричка яката пак за след концерт вапроса е много сложен

Отговорено (Редактирано)
Какво е "Gajul" ?

Ей туй синьото бутил4е дето тез приятели го пият на масата! Водка смесена с не6то - отпу6ва ти гърло-мърло ... Супер е преди пеене! Пък и настроението ти подобрява :metalist: :metalist: :metalist: Ефекта е наистина поразителен!!

DSC_0706.jpg

Редактирано от visiondann
Отговорено
:metalist: Хехе е яко за пиенето ама става труден контрола над гласа и после що публиката нещо се мръщи на по- високите тонове. А може и да е заради техниката или пък озвучителя... :metalist:
Отговорено (Редактирано)

То е нож с две остриета,за китара говоря,границата между това да се 4увстваш с 12 пръста на лявата ръка и да се чувстваш със вързани пръсти е много тънка,и трябва да се внимава.А за пеене доколкото знам нищо не е по-добро от разгрявката (разпяването).

Редактирано от Sad But True