deadman_walking Публикувано Април 21, 2011 Публикувано Април 21, 2011 Здравейте. От няколко седмици ми се ,, върти,, в главата една идея, да събера в една кутия два или три ефекта. За целта си купих кутия с размери 193х112х56, която спокойно може да събере три ефекта. Тук обаче се появява дилемата кой ефекти да сложа вътре в нея. Та молбата ми е към всички съфорумници, китаристи и не само, е да споделят вижданията си по въпроса, кой кой три ефекта би искал да има в комбинацията 3 в 1. За момента съм се ориентирал към бустер + дисторшън + дилей. Другото което си мисля, кутията може да придобие и някаква стилова ориентираност, примерно blues box, metal power , grunge insomnia или death metal madness. Благодаря на всички предварително. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 21, 2011 Отговорено Април 21, 2011 (Редактирано) Разгледай добре и виж какво е необходимо, каква е концепцията и помисли защо е така. Редактирано Април 21, 2011 от Parni_Valjak Цитирай
deadman_walking Отговорено Април 21, 2011 Автор Отговорено Април 21, 2011 Да мислил съм и върху подобен проект ) , но за момента това е неизпълнимо от мен. Нямам толкова добри познания. Идеята ми беше да сътворя нещо подобно My link Виждал съм и други подобни проекти, и въпроса ми беше кой какви ефекти би събрал в една такава кутия. Иначе снимките който си постнал ще ми помогнат много, за което съм ти благодарен. Цитирай
liquid_death Отговорено Април 21, 2011 Отговорено Април 21, 2011 Аз бих събрал фейзър, хорус, тремоло, пич шифтър и дилей. 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Април 21, 2011 Отговорено Април 21, 2011 deadman_walking: Не съм имал предвид да повториш устройството. Помисли върху идеите, приложени в оригинала. Например системата за преконфигуриране на комбинацията с ефекти. Блоковата схема крие добри решения, които можеш да приложиш при твоето решение. Освен това никак не е сложно за изпълнение. Цитирай
Nikifena Отговорено Април 22, 2011 Отговорено Април 22, 2011 и въпроса ми беше кой какви ефекти би събрал в една такава кутия. Нали смяташ ти да ползваш това устройство. Направи го така, че да ти е полезно на теб. Тоест тук е важно твоето мнение, а не мнение на останалите. Иначе темата ще се превърне в поредната тема без край... Направи го, снимай го и го покажи като е готово. Това е моето мнение. 1 Цитирай
tzolov Отговорено Февруари 12, 2012 Отговорено Февруари 12, 2012 Ефектите предложени от #7 liquid_death + един Мютрон (или друг енвелоп филтър), хоруса да има и режим флейнджър ,ефектите да могат по избор да се вкарват в закъснението на дилея или директ.Да е стерео от входа до изхода, да има вход за външен експр. педал. Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 12, 2012 Отговорено Февруари 12, 2012 За момента съм се ориентирал към бустер + дисторшън + дилей. Съвсем практично си се ориентирал според мен. Цитирай
trolla Отговорено Февруари 12, 2012 Отговорено Февруари 12, 2012 (Редактирано) Дист. с два типа драйв сменящи се с крак + бууст към всеки тип и подробно eq бих си направил аз Редактирано Февруари 12, 2012 от trolla Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 (Редактирано) А сигурен ли си какъв точно дисторшън искаш и дали е наистина подходящ за теб? Най-добре, първо си направи прототип - може да изскочат проблеми като шумове, брумове, прослушване, които да трябва да коригираш, преди да направиш финалния вариант. Редактирано Февруари 13, 2012 от Evtim Djerekarov Цитирай
deadman_walking Отговорено Февруари 13, 2012 Автор Отговорено Февруари 13, 2012 Приятно изненадан съм , че темата има развитие. За съжаление самият ефект няма кой знае какво развитие ( работилничката ми се намира на балкона, който е закрит , но неотопляем ). Стигнах сам до заключението, че трябва да има прототип. Такива ги натворих , с идеята , всичко да направя от раз ......., но както се казва, не може само с теория , трябва и практика. Все пак нещата ги избистрих, и придобиха следния вид : бустер(Screaming Tree Booster ), Дисторшън: The Four Knob Rat , Fuzz + multi clipping board, дйлея ще го сменя с хорус и тремло , по схеми от тонпад. Това е за сега, ще чакам малко да се затопли и се хващам за работа. Цитирай
Recommended Posts