Lord Shredulous Публикувано Април 14, 2011 Share Публикувано Април 14, 2011 (Редактирано) Сетих се за гадната партида шперплатени булети от 2005 и реших да проверя моя.Гледам не е баш като вафла...по скоро като гофрета , а отстрани - дърво без ивици и шарки,т.е. мяза на липа. Какво е туй чудо ? А и какво да направя на некджойнта ,че е в окаяно състояние ? Редактирано Април 14, 2011 от Lord Shredulous Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Басурендер Отговорено Април 14, 2011 Share Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Това не е шперплат..спи спокойно..И също така не ми прилича на липа...., но от тази снимка само това мога да ти кажа...По прилича на дърво , което прави пепел...(жар) ,не ,че ще ти се наложи да правиш барбекю с нея ...ама знаеш ли.. Редактирано Април 14, 2011 от Басурендер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Април 14, 2011 Автор Share Отговорено Април 14, 2011 Благодаря за бързия и ясен отговор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockozaurus Отговорено Април 15, 2011 Share Отговорено Април 15, 2011 Ето така е направена китарата http://www.youtube.com/watch?v=fp8rM3LvBc4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord Shredulous Отговорено Април 16, 2011 Автор Share Отговорено Април 16, 2011 Ето така е направена китарата http://www.youtube.c...h?v=fp8rM3LvBc4 Идеята е добра , но пише в specs,че за разлика от останалите стратокастъри на Squier,които се правят от ясен,елша,агатис и липа, то булетите се правят само от липа,като някои от 2005та са от шперплат... На външен вид определено не прилича на липа , поне това по средата...иначе че дървото е меко,като пластелин направо Реших да махна отзад капака на тремолото,но да завия обратно винтовете в дървото...то взе та се вдлъбна и се отчупи и част от боята Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 Аз имам китара Career Strat, която е направена от подобно светло, меко дърво. Не мисля, че е чак като пластелин, обаче на 2-3 дупки болтчетата вече им заминаха резбите. Е не падат чак болтчетата, ама и не могат да се стегнат добре, като останалите. Та и на мен ми е интересно от какво дърво може да е китарата. По принцип я дават, че е от липа, ама няма нищо общо с липовият ми Cort, а за него съм по-склонен да вярвам че е от липа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 Без претенции имам известни познания в материалознанието. Поне що се отнася до по-познатите дървесни видове, който са разпространени и на нашата географска ширина. Та в този ред на мисли смятам, че това прилича на липа, с уговорката, че снимката е отвратителна. Има значение от коя част на дървото е добит въпросния материал, а освен това при дървесината както при хората има известни разлики. В смисъл - една и съща дървесина по вид да изглежда различно. Факторите не са един и два! Това на снимката определено не е шперплат /многослойна дървесина/, или има някаква "магия"! Поздрави! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
дедо Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 (Редактирано) Правят ги от каквото имат.Моят определено не е от липа.Направен е от някакво твърдо и тежко дърво вероятно екзотично, с червеникаво -кафяв цвят. прилича ми на бук ,но има пръстени.Няколко пъти съм я чукнал ,но дървото не се деформира пада само боята. Дървото на снимката е липа , има характерният светложълт цвят и прави годишни пръстени плюс меката дървесина.Сухата липа е много лека, това също е признак, по който може да се направи сравнение. Редактирано Април 16, 2011 от дедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 Cort-a ми, споменат в предишният пост, е доста тежък, да не кажа прекалено. Възможно ли е, това да е поради използването на не-добре изсъхнала липа? Донякъде си мисля, че и от флойда идва масата, ама и самото дърво доста допринася си мисля. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 Mairomaster, едва ли флойда има Съществено отношение към теглото на инструмента. По-скоро това потвърждава предния ми пост - дървесина от едно и също семейство от различни географски зони. А може "Корт"-а да не е изработен от липа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
дедо Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 Това за различните географски зони е съвсем вярно.Едно и също дърво израсло в по-топъл климат има по- голяма плътност и по-голяма здравина от същото дърво расло на север.За това би трябвало да има и разлика в теглото.Но, китарите не тежат много, така че, разликата, между едното и другото дърво не би трябвало да е осезателна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Април 16, 2011 Share Отговорено Април 16, 2011 На мен ми е интересно старите ел.Кремони и Орфейки от какво дъево са направени?Аз знам,че са от чам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Април 18, 2011 Share Отговорено Април 18, 2011 Така като гледам е или чам или липа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Април 18, 2011 Share Отговорено Април 18, 2011 Ей вие сега да не вземете да си разглобявате китарите да проверите от какво дърво са. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
дедо Отговорено Април 18, 2011 Share Отговорено Април 18, 2011 Жив чам,даже и чвор има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts