Jump to content
Българският форум за музиканти

С какво да започна


Greatest

Recommended Posts

Ами аз утре имам път към центъра и ще видя някой да отидем до музикалния магазин да видим кво има..и сиг ще отида да видя за уроци.сещам се каде има.аз казвам метъл но единстевено металика.други нз който да ми харесват толкова много.дано да се науча попринцип не се отказвам лесно но незнам срещу какво се изправям..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Детска музикална школа, помещава се в младежкия дом на втори етаж.Отиваш и питаш за Петър Иванов, ако още преподава, тои е човека!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Понеже не искам да отварям нова тема, а тематиката е същата реших да пиша тук. Значи наскоро бях в един приятел и той изсвири на електрическата си китара, някой рок парчета и ме зариби адски много. Та казах на нашите и те се навиха, НО аз не съм пипал китара през живота си освен 10-те минути, когато си поиграх с китарата на моя приятел. За това реших да ви попитам каква китара е по удачно да започна? Акустична или електрическа? Баща ми иска акустична понеже няма нужда от усилвател и ще излезе по-евтино, но аз искам да свиря предимно песни от Най-известните рок групи като AC/DC Deep Purple,Scorpions и т.н. Също така доста четох, че било много добре да се ходи на уроци обаче нямам възможност защото съм от малък град и тук учител няма. Видях също и тези книги, чрез които да се научиш и мисля да си купя такава. Но най-големия проблем засега е каква китара да си купя. 

Благодаря предварително!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи си каквато китара искаш. То ако се зарибиш така и така е ясно, че като те влече рока и метъла шси вземеш електрическа после. Че техниките за класическа китара могат да ти помогнат с електрическата - могат, ама тва са 2 различни инструмента. Вземай квото ти е на сърцето. Ама се посъветвай с някой по-кадърен, примерно твоя приятел ако ги чатка горе-долу нещата го вземи с теб да си избереш по-хубава китара. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Greatest

 

Освен това, което ти казаха по-горе, мога да ти препоръчам за уроци и консултация Ангел - Ачо.

Тук се пише mengel

Определено един от най-добрите музиканти във Велико Търново, що се отнася до рок и метъл. Дори и да е зает с учителстване, винаги ще ти помогне в избор на китара и ще те свърже с най-правилните хора.

 

Послепис: музикалният магазин на центъра работи предимно по поръчка, оскъдно е вътре. Има и втори до спортната зала. Питай за координати на Ачо, защото аз му нямам телефона, макар да го познавам. Всички музиканти в Търново го знаят. Свири в MELON и съботните вечери в мола (където има пицария на 2-рия етаж).

 

Относно китара.. и аз продавам, но не ти препоръчвам мойто чудовище, не е за всеки. Вземи си Cort или Ltd -> все до 350лв ще намериш нещо. Иначе на старо, но кефът и зарибявката не са гарантирани :)

Редактирано от Akerfeldt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен трябва да почнеш с класическа китара. Тръгни на уроци. Разбери елементарните неща. Задължително, заедно със свиренето, учи и теория. Сигурен съм, че ще ти трябва за по-нататък.

Класическата китара е най-доброто начало или поне за мене. Почнеш ли с правилна постановка всичко се нарежда. 

Все пак избора си е твой! Дали ще започнеш с класика, или директно ще цепиш към Рок'н'рол-а, си го решаваш ти!

Относно китари мога да те посъветвам:

За акустична - Walden. Цените са доста ниски в сравнение с това, което ще може да ти предостави инструмента.

За електрическа - разрови се в базара (http://bazar.muzikant.org). Все ще има нещо по-добро от Stagg-а или пък Cort-а на подобна цена.

Успех!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен проблемът е, че няма как да ходя на уроци. И мисля да си взема "Да се научим да свирим на китара" от Фил Капоне или "Китара for Dummies". Надявам се да ме насочите към 1 от двете. Също така намерих темата, в която има книги на PDF формат на Юли Марков.  Дръпнах си книгата "С китара на купон", но така без китара всичко е ала-бала...

Редактирано от Mihalev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти се свири рок, хващай електричка и рокясвай. Която и книга да хванеш, ще те насочи колкото да видиш изобщо дали ще се запалиш да свириш - едно е да си се зарибил като си видял някой и си пипнал китара, друго е да почнеш реално ти да свириш. Поогледай темите закачени във форума - там има достатъчно инфо за уроци, китари, ала бала. Но общо взето сам си стигнал до отговора - без да имаш в ръцете си китарката, няма да стане работата :) Сега преди да питаш каква китара, потърси една от всичките 354657456 теми за китара за начинаещ и си избери.

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквато и китара да си вземеш - все тая, ден до пладне! Отдавна разбрах, че за повечето кандидат музиканти у нас е по-важно да си начешат самочувствието, че уж са музиканти!

 

П.П. Извинете ме, че днес не съм позитивно насърчителен, но ми писна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма веднага давам акъл - зимат ти кухарка за 20-30 лв,която няма настройване,имаш нет да научиш основните акорди от ютюб,сваляш си на Стоунсите "Знам,това е просто рокнрол,но ми харесва" ,свириш го с тях до безсъзнание или поне докато не ти кръвнат пръстите и тогава решаваш дали ти се свири рок музика..

Това е малко майтап,но има доста уроци в нета..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравяш - струните на кухарката - задължително толкова високи, че да можеш да прекараш депутатско кИфте между тях и грифа. Пък после като научи "класиката и теорията" на свещената акустична китара и понечи да свири рок и види, че всъщност нищо не може, щото акустичната и електрическата китара са нещо като пианото и акордеона, ще пита пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.