Jump to content
Българският форум за музиканти

С какво да започна


Greatest

Recommended Posts

За да видиш дали ще ти се отдава ...

 

Трябва ти слух, упоритост, търпрние и не не последно място желание ( което явно имаш ). Слуха за съжаление не се учи но всичко останало зависи изцяло от теб. Няма как да ти се каже от сега дали ставаш или не... Отиди на учител и след време ще видиш ( прецениш ) сам. Колкото до китарата - не се изхвърляй по разни скъпи и "маркови". Хващаш една за ушите и после сам ще знаеш какво ще ти трябва. Аз лично имам няколко китари и едната е Stagg за жълти стотинки. Свиря поне по 30 минути на нея преди да хвана някоя от другите и не съм осакатял все още ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Благодаря много на всички който ми помогнаха.Сега е време да се захващам за работа и да почвам яко свиреня учене на ноти и подобни работи.Последен въпрос слух в смисъл....:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абре това тука се обърна на някаква "Говорилня"!

 

Авторе тематичен ... първо се свири после се пита!

 

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е за хеви метъл поне гледай да е със хъмбъкъри(двойни адаптери) китарата.

Има евтини Корт китари.Ето тези например:

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23935/f_360/Cort_G210_BK.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_32349/Cort_AERO_2_BKS.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_32355/Cort_Viva_Gold_I_GM.html

Ако цената не е проблем тогава може да се вземе нещо по-добро(доста по-добро) :yes:

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_32354/Cort_Viva_Gold_II_NS.html

Скуайър,Стагг,Аполо или други е може би най-евтиното решение(около 180-200лв.).

http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16234/f_360/Stagg_S302_BK.html

http://www.musicworld.bg/bg/m_1800000/i_16687/f_360/Stagg_S301_BK.html

Може да вземеш и на старо, но е най-добре да вземеш някой със теб който

разбира повече.Относно уроци по китара ,то във нета е пълно със информация.

Също е важно да си намериш усилвател(амп. кубе) и дисторшън(процесор) за метъл.

Или вместо амп и дисторшън може да пробваш със тази джаджа през компютъра.

http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_19586/f_1428/BEHRINGER_UCG102.html

За домашно ползване и записчета е супер.

Да този стагг дето си го дал не е лоша китара:

Успех :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам че се свири ама като незнам ква китара да си купя.

 

Пич вземи си както ти казаха някаква китара нисък клас като за начало(може и този Стаг за който питаш по нагоре). Важното е китарата да е вярна и да ти е удобна (ти още не можеш да прецениш дали ще ти е удобна, но при покупката задължително вземи с теб човек който разбира от китари и може да свири). И недей да се чудиш дали ти се отдава,или не, най важното е че имаш желание, от тук нататък знай, че нещата ще се получат(без да бързаш разбира се). Не всички добри китаристи са таланти. И мога да ти кажа,че дори и да нямаш добър слух, слухът се развива, само желание да имаш...хах..и да не се вслушвай в хора които може да те обезкуражават с думи като -не ставаш, откажи се и т.н.(защото ги има много такива). Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение, аз почнах с акустична китара Фактор за 90 лева и то я купих на 45, тъй като я взех от приятел, вземи си, ако искаш нещо нисък клас, тъй като не се знае дали няма да се откажеш, преди 5 години като почвах да свиря и си купих тази китара, един мой приятел също започна да свири и си взе Гибсон за 3000 долара, е сега той не свири и китарата е само спомен, тъй де има и друго ако си вземеш гадна китара и тя не те вдъхновява може и да те откаже, така че ... Относно Стаг - аз съм свирил с такава и съм много доволен и за хеви става и за хард рок, според мен стаг е най-добрата марка за китари до 500 лева(но това си е лично според мен) свирил съм също джаз и блус с нея и пак я бива, особено този стаг лес паул за който говоря, просто се падна много готин инструмент, Относно уроци има 2 начина - Ноти- Джаз, блус и мн др.. трябва и да си намериш някой дето разбира и го бива-това е трудния начин, лесен начин - теглиш гитар про учиш да четеш табове почваш да свириш кавари ставаш самоук след време някой учител и така... Според мен първия е по удачен, но за него трябва да си много търпелив и упорит, при втория по лесно ще научиш техническата част на свиренето на китара, ще можеш да свириш след време цялата дискография на металика, до момента в който не осъзнаеш, че авторската и иновативната музика носят най-голямото удоволствие... та това е от мен

 

ПП: едно кубе берингър/фендър от всеизвестните домошарки ще ти свърши прекрасна работа струват към 200 кинта май

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чети сега внимателно.

 

отношение като това на soulbound аз намирам за донякъде вредно. според мен на всяка цена трябва да избягваш подобно отношение у този, с когото тръгнеш да си избираш китара. не искам да кажа нищо лошо, но хора на средна възраст, включително и учители, често биха одобрили и най-боклучавите китара и усилвател единствено защото в тяхната младост и това е било недостъпно. живеем в 21-ви век и няма нищо лошо в това да потърсиш най-доброто за парите си - даже е препоръчително.

 

кратко и ясно: китара stagg не бих препоръчал и на враг. squier, макар че носят името на fender, също не са особено качествени.

"най-добри китари до 500 лева" най-често съм чувал да наричат именно cort.

 

освен китара, ще ти трябва и усилвател, както и ефекти. behringer се славят с ниското си качество. fender са голямо име и при китарите, и при усилвателите, НО във високия клас - малките кубенца fender frontman са също толкова лайняни, колкото и много други марки.

 

roland cube са може би най-хубаво звучащите маломощни транзисторни кубета, които съм чувал. освен това са многофункционални - имат няколко вида distortion + още няколко ефекта. roland произвеждат ефектите boss, така че няма място за съмнение в качеството. бих препоръчал или roland cube, или някой от по-малките модели на peavey vypyr - също добри кубета, отново с вградени ефекти, което е плюс за начинаещия.

 

другият вариант е да си купиш някакъв процесор - това е педал, комбиниращ в себе си различни ефекти и симулации на усилватели. след като на пазара вече има добри евтини кубета с вградени ефекти, бих препоръчал да си вземеш кубе.

 

и за китарата, и за всичко останало бих препоръчал да потърсиш нещо на старо в раздел "продава" на форума. мнозинството от продавачите са коректни. има и специален раздел "рейтинг на продавачите и купувачите", в който можеш да провериш, ако се съмняваш за някого.

 

каквото и да си харесаш, задължително потърси информация за него в google.

 

и НЕ ПРИБЪРЗВАЙ. след един определен период чудене, мислене, четене, харесване, променяне на решения, ще имаш достатъчна компетентност, за да си сигурен, че, каквото и да си купиш, няма да е някой боклук.

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за информацията единствено това че няма кой да доиде с мен да ми предложи китара и да я пробва и така.учител ще намеря сега китарата е проблем.ще мислим кво да праим... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз казах на човека да си намери нещо, което го вдъхновява, но и ще се впише във финансовите му възможности относно Корд поне във Варна са някъде към 550 - 600 лева знам, тъй като скоро ходих с мой приятел да си взима такава ,чувал съм че има и по евтини към 200 - 300, но не мога да коментирам за тях.

Аз мисля,

че има доста хора в този форум, които ползват или са ползвали Стаг(така, че това е въпрос на лично мнение), относно колегата: С четене трудно, ще стане човека трябва да пробва или да накара някой негов познат да му демонстрира, някой от китарите в магазина, тъй като доста хора ще се съгласят, че при нисък клас китари, има известна доза късмет каква партида ще уцелиш, относно кубето, ако имаш финансови възможности вземи си всички екстри, които колегата по горе изброи, но повечето в този форум ще се съгласят, че масовият "начинаещ" най-често започва с домашния фендър от към 200 лева или берингер, по мое мнение една китара трябва да бъде настигната по клас от "зад китарното устройство" преди да я замени с нова тоест : ако си вземеш гибсън и маршал ще вадиш хубав звук, но няма да изкараш звук като какъвто и да е там твой идол ако си начинаещ, е вярно ще звучиш по добре, но ако си земеш примерно стаг, ефтин корт или каквото и да е там пак няма да изкараш звука, само че поне ще платиш по-малко. Моя съвет е иди и пробвай, накарай някой да ти посвири, някоя песен или соло или пасаж, който много те кефи на 2-3 марки които се колебаеш и ще прецениш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.