Jump to content
Българският форум за музиканти

Soulbound

новаци
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Soulbound

  1. Аз казах на човека да си намери нещо, което го вдъхновява, но и ще се впише във финансовите му възможности относно Корд поне във Варна са някъде към 550 - 600 лева знам, тъй като скоро ходих с мой приятел да си взима такава ,чувал съм че има и по евтини към 200 - 300, но не мога да коментирам за тях. Аз мисля, че има доста хора в този форум, които ползват или са ползвали Стаг(така, че това е въпрос на лично мнение), относно колегата: С четене трудно, ще стане човека трябва да пробва или да накара някой негов познат да му демонстрира, някой от китарите в магазина, тъй като доста хора ще се съгласят, че при нисък клас китари, има известна доза късмет каква партида ще уцелиш, относно кубето, ако имаш финансови възможности вземи си всички екстри, които колегата по горе изброи, но повечето в този форум ще се съгласят, че масовият "начинаещ" най-често започва с домашния фендър от към 200 лева или берингер, по мое мнение една китара трябва да бъде настигната по клас от "зад китарното устройство" преди да я замени с нова тоест : ако си вземеш гибсън и маршал ще вадиш хубав звук, но няма да изкараш звук като какъвто и да е там твой идол ако си начинаещ, е вярно ще звучиш по добре, но ако си земеш примерно стаг, ефтин корт или каквото и да е там пак няма да изкараш звука, само че поне ще платиш по-малко. Моя съвет е иди и пробвай, накарай някой да ти посвири, някоя песен или соло или пасаж, който много те кефи на 2-3 марки които се колебаеш и ще прецениш.
  2. Няма значение, аз почнах с акустична китара Фактор за 90 лева и то я купих на 45, тъй като я взех от приятел, вземи си, ако искаш нещо нисък клас, тъй като не се знае дали няма да се откажеш, преди 5 години като почвах да свиря и си купих тази китара, един мой приятел също започна да свири и си взе Гибсон за 3000 долара, е сега той не свири и китарата е само спомен, тъй де има и друго ако си вземеш гадна китара и тя не те вдъхновява може и да те откаже, така че ... Относно Стаг - аз съм свирил с такава и съм много доволен и за хеви става и за хард рок, според мен стаг е най-добрата марка за китари до 500 лева(но това си е лично според мен) свирил съм също джаз и блус с нея и пак я бива, особено този стаг лес паул за който говоря, просто се падна много готин инструмент, Относно уроци има 2 начина - Ноти- Джаз, блус и мн др.. трябва и да си намериш някой дето разбира и го бива-това е трудния начин, лесен начин - теглиш гитар про учиш да четеш табове почваш да свириш кавари ставаш самоук след време някой учител и така... Според мен първия е по удачен, но за него трябва да си много търпелив и упорит, при втория по лесно ще научиш техническата част на свиренето на китара, ще можеш да свириш след време цялата дискография на металика, до момента в който не осъзнаеш, че авторската и иновативната музика носят най-голямото удоволствие... та това е от мен ПП: едно кубе берингър/фендър от всеизвестните домошарки ще ти свърши прекрасна работа струват към 200 кинта май
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.