Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

1 Април го изпуснах да задам един въпрос,но сега половината форум сигурно ще окапе от смях като го кажа ;)

Бъжденето на струните несъмнено е дразнещо явление, но когато е СЪВСЕМ ЛЕКО и при включена китара през ефекти аз лично да ме убиеш не го усещам.

От доста години си подрънквам любителски и дали щото звука вкъщи не ми е нещо кой знае какво, дали щото съм с "много дистер", но трудно бих отделил в колоната "жуженето" на прагчето от "жуженето" от дистера...

При качествена апаратура и при записи ли се чува или повече психологически ви дразни....пак казвам, говоря за леко бъждене, не за плякане на струни

Не се смейте де, аре кажете ;)

Отговорено

Мен лично Не ме дразни лекото бръждене (особено на дебелите струни), даже го предпочитам.Така съм си сетнал и двете китари, въпреки че ме дразни ниския екшън, но с по дебелички струни(0.11 в стандартен строй и натегнат тръсрод кърти).Важно е да кажа че свиря предимно блус и рок, но не мисля, че не бих могъл да свиря и друго с така сетната китара.Харесва ми как звучи леко "бръждяща" китара на сухо и точно този звук търсих и докато си избирах ламповото комбо(с леко украсен и по-крънч чист канал) с което свиря и досега.Сигурно вече ме мислите за идеот, но май съм си такъв.

Отговорено

В определени случаи се чува, дори при много дистер. Като хванеш един тон продължително и му сложиш вибрато, очакакваш да чуеш едно, а ясно се чува съвсем друго - как прицъква с праговете.

Отговорено

В определени случаи се чува, дори при много дистер. Като хванеш един тон продължително и му сложиш вибрато, очакакваш да чуеш едно, а ясно се чува съвсем друго - как прицъква с праговете.

И мен страшно ме дразни това, при дълги тонове като част от сола на тънките струни примерно. На дебелите сякаш по не се усеща и предпочитам да цъква по малко, но екшъна да е по-нисичък.

Отговорено

Нема да ти се смееме,авторе,и на мен ми браждат жиците на "сухо",а с усилвател не личи,но това е при силна атака с перце поне 1 мм,при леко пипане тона е изчистен.

Нагласи си екшъна (височината на струните спрямо грифа) в зависимост с каква атака и размер струни свириш.

Ориентировъчно за електрическа китара на 12-та позиция 1-1,5 мм от върха на прагчето до струната е стандартно.

Отговорено

Мен лично Не ме дразни лекото бръждене (особено на дебелите струни), даже го предпочитам.

Апциллютно същата работа е и при мен раз'бираш ли... ставама двама "идеоти" ... :hysterical:

Отговорено

Е кво излиза тогава - на всички ни бъждят струните, обаче всяка втора тема е "Помощ, бъждят ми!", като че света свършва...

Е това несъответствие ме обърква малко и затова питах

Очакваме някой любител на "чистите" струни да се включи ;)

Отговорено

Е кво излиза тогава - на всички ни бъждят струните, обаче всяка втора тема е "Помощ, бъждят ми!", като че света свършва...

Е това несъответствие ме обърква малко и затова питах

Очакваме някой любител на "чистите" струни да се включи ;)

Е не, просто ако закачат много, наистина не е приятно. За това и мисля че са повечето теми... Или другият вариант е - аматьор пуска тема, мислейки си че струните не трябва да бръждят грам.