Jump to content
Българският форум за музиканти

Стерео риг


musicman

Recommended Posts

Ами добре ми звучи, просто проблемът беше преминаването от клийн в дърти - не можеш да включиш мръсния канал на двата усилвателя едновременно, а нещата, който често свиря, го налагат. :icon_shithappens:

Иначе пробвах разните модулации плюс малко дилей и беше готино и обемисто, като звученето на Петручи.

Следващият проблем е пренасянето... Достатъчно трудно е да мъкнеш едно комбо 1х12, а какво остава ако имаш два ампа с 4х12.... пълен ад.

Не си струва толко пот за звук, който няма да бъде оценен от повече от 15% от хората. :thumbdown:

Честно казано и с 1х12 можеш да си звучиш достатъчно добре(но не по-добре :greenball: ).

Общо взето всичките мод ефекти звучат по-добре като са стерео, но си има цена!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да сменяш на двата ампа едновременно ефектите. Ако свириш с външен ефект (ОД камионче, дист и т.н.) ти стига един сплитер бокс, който да сплитва звука към двата ампа. Ако ползваш, обаче, дистовете от амповете става малко по-сложно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е нужно да сменяш на двата ампа едновременно ефектите. Ако свириш с външен ефект (ОД камионче, дист и т.н.) ти стига един сплитер бокс, който да сплитва звука към двата ампа. Ако ползваш, обаче, дистовете от амповете става малко по-сложно.

Знам. Имам един дист, но не ме кефи звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ползвам друга система. Имам процесор Boss GT-PRO, предусилвател Engl E530 и стерео усилвател Marshall 20/20. Всичко това го събирам в 4U rack case. С една MIDI педалиера Roland FC 300 управлявам всичко. Носенето на кабинети е проблем. Но според мен за клубни участия всичко над 1х12 си е гъзария и грандоманщина. Но да не забравяме, че съдбата на музиканта е да мъкне и да носи :)

 

Съгласен съм, че много малко хора ще оценят "стереото" обаче за личен кеф си струва :)

 

Любимите ми ефекти са стерео ехо, пан, и разни такива ритмични ефекти. Също така много се кефя на забавянето на звука в единия канал с няколко милисекунди. Става много по-плътен саунд, все едни свирят две китари, но само когато искаш :) Малко трудно се прави микс когато има и клавир в групата ама... не е толкова страшно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В педалборда имам стерео хорус и понякога го пускам в две кубета-едното с 10, другото с 12 инчов говорител. Звучи интересно, но не бих ги помъкнал и двете на лайв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стерео дилей и хорус = :godbless:

Лично за мен,въпросните ефекти звучат много по-добре в стерео,но съм съгласен,че за участия няма голям смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз от доста години съм си фен на стереото, макар че почти винаги си свиря със супер-компактен моно риг наживо...имам и двата варианта за всеки случай де. Подкрепям изцяло Мюзикмен, че за личен кеф си струва отвсякъде инвестицията, стига човек наистина да знае какво иска :girl_witch: В момента стерео рига ми е супер елементарен - лампов преамп-мултиефект процесор Digitech 2120 директно в Mesa power amp 20/20 + две closed back Mesa recto cabs 1x12 ( V30 loaded). Процесора си има собствен контролер. Хубавото е, че преампа на процесора позволява комбинация от различни драйвове вляво и в дясно + нойсгейтове на всяка страна, както и дигитална ефект секция с всякакви ефекти + избор на графични или параметрични EQ-та на всеки канал. Комбинациите от моно,стерео или дуал-моно сплитване на изхода са допълнителна екстра, както и спикър симулаторите, които по принцип са ми изключени. Скоро този месец, системата ще претърпи ъпгрейд с друг преамп - пак на Mesa, контролер и ефект процесор ама още съм в процес на очакване да пристигнат. Наздраве и поздрави на всички стерео фенове. :cheers2:

 

Дойде ми още на ум, че едно от нещата, което винаги ме е предизвиквало в стерео системите е възможността за използване на различни начини за контрол на определени параметри в стерео картината в реално време, посредством да речем Dynamic Modifyers, т.е. в зависимост от силата на удар на струната - определен параметър в стереото да се променя или с т.нар. LFO - low freq. oscilators -промяна на параметър или група от параметри посредством зададен алгоритъм, както възможност за контрол посредством експрешън педал на компоненти от autopan, dual, stereo, quadro, octal choruses delays, и.т.н. и всякакви други ефекти, а като прибавим и начините за синхронизация с други инструменти или компютри по Midi или System Exclusive път - за живо свирене нещата могат да придобият неограничени възможности и да бъдат истинско предизвикателство... :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Една забележка само към всички които са решили да пробват за пръв път този вариант с двата усилвателя - всичко в системата трябва да е захранено от един източник ( един контакт или контакти от един кръг). По възможност с ориентирани еднакво по поляритет щепсели. Елементарно е и всеки го знае ама да си го кажем за всеки случай. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От малък съм фен на стереото, но последно пробвах това:

Сплит на сигнала след китарата, два различни лампови преампа, стерео лампов РА, кабинет 212 с отделни входове за всеки говорител.

Якото е, че можеш да свириш само с единия драйв (другия е на клийн за плътност (Стив Морз, Петручи)), можеш и с двата и изобщо комбинации да искаш!

Лошото е, че много трудно се гласят нивата за всички варианти. :)

За ефекти - стерео пан дилей е най-якото в случая! :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.