musicman Публикувано Април 1, 2011 Публикувано Април 1, 2011 Споделете ако сте фенове на стерео риг-а. Какво ползвате, какви са любимите ви стерео ефекти? 1 Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 1, 2011 Отговорено Април 1, 2011 Ами добре ми звучи, просто проблемът беше преминаването от клийн в дърти - не можеш да включиш мръсния канал на двата усилвателя едновременно, а нещата, който често свиря, го налагат. Иначе пробвах разните модулации плюс малко дилей и беше готино и обемисто, като звученето на Петручи. Следващият проблем е пренасянето... Достатъчно трудно е да мъкнеш едно комбо 1х12, а какво остава ако имаш два ампа с 4х12.... пълен ад. Не си струва толко пот за звук, който няма да бъде оценен от повече от 15% от хората. Честно казано и с 1х12 можеш да си звучиш достатъчно добре(но не по-добре ). Общо взето всичките мод ефекти звучат по-добре като са стерео, но си има цена! Цитирай
Trysth Отговорено Април 1, 2011 Отговорено Април 1, 2011 Не е нужно да сменяш на двата ампа едновременно ефектите. Ако свириш с външен ефект (ОД камионче, дист и т.н.) ти стига един сплитер бокс, който да сплитва звука към двата ампа. Ако ползваш, обаче, дистовете от амповете става малко по-сложно. Цитирай
Denis_Vengeance Отговорено Април 1, 2011 Отговорено Април 1, 2011 Не е нужно да сменяш на двата ампа едновременно ефектите. Ако свириш с външен ефект (ОД камионче, дист и т.н.) ти стига един сплитер бокс, който да сплитва звука към двата ампа. Ако ползваш, обаче, дистовете от амповете става малко по-сложно. Знам. Имам един дист, но не ме кефи звука. Цитирай
musicman Отговорено Април 2, 2011 Автор Отговорено Април 2, 2011 Аз пък ползвам друга система. Имам процесор Boss GT-PRO, предусилвател Engl E530 и стерео усилвател Marshall 20/20. Всичко това го събирам в 4U rack case. С една MIDI педалиера Roland FC 300 управлявам всичко. Носенето на кабинети е проблем. Но според мен за клубни участия всичко над 1х12 си е гъзария и грандоманщина. Но да не забравяме, че съдбата на музиканта е да мъкне и да носи Съгласен съм, че много малко хора ще оценят "стереото" обаче за личен кеф си струва Любимите ми ефекти са стерео ехо, пан, и разни такива ритмични ефекти. Също така много се кефя на забавянето на звука в единия канал с няколко милисекунди. Става много по-плътен саунд, все едни свирят две китари, но само когато искаш Малко трудно се прави микс когато има и клавир в групата ама... не е толкова страшно. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Април 2, 2011 Отговорено Април 2, 2011 В педалборда имам стерео хорус и понякога го пускам в две кубета-едното с 10, другото с 12 инчов говорител. Звучи интересно, но не бих ги помъкнал и двете на лайв. Цитирай
zeratuL_x Отговорено Април 2, 2011 Отговорено Април 2, 2011 Стерео дилей и хорус = Лично за мен,въпросните ефекти звучат много по-добре в стерео,но съм съгласен,че за участия няма голям смисъл. Цитирай
Telerig Отговорено Май 8, 2011 Отговорено Май 8, 2011 Аз от доста години съм си фен на стереото, макар че почти винаги си свиря със супер-компактен моно риг наживо...имам и двата варианта за всеки случай де. Подкрепям изцяло Мюзикмен, че за личен кеф си струва отвсякъде инвестицията, стига човек наистина да знае какво иска В момента стерео рига ми е супер елементарен - лампов преамп-мултиефект процесор Digitech 2120 директно в Mesa power amp 20/20 + две closed back Mesa recto cabs 1x12 ( V30 loaded). Процесора си има собствен контролер. Хубавото е, че преампа на процесора позволява комбинация от различни драйвове вляво и в дясно + нойсгейтове на всяка страна, както и дигитална ефект секция с всякакви ефекти + избор на графични или параметрични EQ-та на всеки канал. Комбинациите от моно,стерео или дуал-моно сплитване на изхода са допълнителна екстра, както и спикър симулаторите, които по принцип са ми изключени. Скоро този месец, системата ще претърпи ъпгрейд с друг преамп - пак на Mesa, контролер и ефект процесор ама още съм в процес на очакване да пристигнат. Наздраве и поздрави на всички стерео фенове. Дойде ми още на ум, че едно от нещата, което винаги ме е предизвиквало в стерео системите е възможността за използване на различни начини за контрол на определени параметри в стерео картината в реално време, посредством да речем Dynamic Modifyers, т.е. в зависимост от силата на удар на струната - определен параметър в стереото да се променя или с т.нар. LFO - low freq. oscilators -промяна на параметър или група от параметри посредством зададен алгоритъм, както възможност за контрол посредством експрешън педал на компоненти от autopan, dual, stereo, quadro, octal choruses delays, и.т.н. и всякакви други ефекти, а като прибавим и начините за синхронизация с други инструменти или компютри по Midi или System Exclusive път - за живо свирене нещата могат да придобият неограничени възможности и да бъдат истинско предизвикателство... Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Май 9, 2011 Отговорено Май 9, 2011 Аз един път включих 2 усилвателя в Me-50ката и ги сложих в 2та края на стаята.Пуснах U-vibe и стана секс Цитирай
Telerig Отговорено Май 9, 2011 Отговорено Май 9, 2011 ^ Една забележка само към всички които са решили да пробват за пръв път този вариант с двата усилвателя - всичко в системата трябва да е захранено от един източник ( един контакт или контакти от един кръг). По възможност с ориентирани еднакво по поляритет щепсели. Елементарно е и всеки го знае ама да си го кажем за всеки случай. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Май 9, 2011 Отговорено Май 9, 2011 От 1 разклонител ги захранвах и 2та Добре че се отбеляза ,защото не се бях замислял за това Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 9, 2011 Отговорено Май 9, 2011 От малък съм фен на стереото, но последно пробвах това: Сплит на сигнала след китарата, два различни лампови преампа, стерео лампов РА, кабинет 212 с отделни входове за всеки говорител. Якото е, че можеш да свириш само с единия драйв (другия е на клийн за плътност (Стив Морз, Петручи)), можеш и с двата и изобщо комбинации да искаш! Лошото е, че много трудно се гласят нивата за всички варианти. За ефекти - стерео пан дилей е най-якото в случая! Цитирай
Recommended Posts