Jump to content
Българският форум за музиканти

Префасониране


Recommended Posts

Кажи какви са.Ако са амати или тактон с блажна боя за 3лв,ако са DW просто не си и помисля,че ще ти се размине ако ги боядисаш :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз искам да св включа по темата с въпрос - моите са Амати, скъпите неща не мисля да си ги боядисвам, но самите дървени цилиндри Амати са за боядисване. Някой ако го е правил до сега да каже - трудно ли става, с какво трябва да се обработят преди това, трябва ли да им се пръсне лак, хубaво ли става и има ли смисъл изобщо? :)

Редактирано от jeleto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре с нитро целулозен лак и става като съвременните финиши-разбира се не съвсем :) Може и със стандартните лакове-примерно цвят орех,а от горе,за здравина-лак за дървените 4асти на яхти. Всякакви бои са нетрайни,стоят грозно,запо4ва да се наслоява прах,който трудно се 4исти.А ако си имат фирмена политура,било то тъпата пластмаса на Амати,наи-добре да си е с нея. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А добър ли е варианта да се облепят с фолио? Аз съм си го мислел това, но не съм сигурен, че ще стане.

Това е оферта.Всички тайвански барабани са с фолио.Само трябва да си намериш подходящо и да го надупчиш точно по машинките и даже и лепило няма да ти трябва:blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи правил съм ги и с фолио и с лак...и двете неща става супер стига да ги направиш като хората.

Супер много време отнема не е трудно ама трябва много време.

Значи и в двата случая първо сваляш пластмасата, след това хващах някаква средно едра шкурка и свалях всичкото лепило така че да остане само чисто дърво (за всичките барабани на мен ми отне около месец и половина...може и с машина ама аз се кефя да е на ръка). Като махнеш лепило ако ще слагаш фолио лакираш с някакъв лак за дърво...без значение. Ако ще ги оставяш без фолио а само по лак (моите бяха така не съм ги боядисвал плътно) тогава препоръчвам полиоретанов лак (по-гъвкав е и много по-трудно се лющи от нитроцелулозния). Лака се пръска на няколко слоя като предварително в него се долива боя по желание.

Резулататът си е като на истинските барабани :)

 

Трябва само да знаеш че това е ебати занимавката :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз моите първи Амати ги боядисах навремето със стандартната за 90 година черна блажна боя без лак, без нищо. Преди мен върху тях беше лепено метално фолио за грилове и печене във фурна. Интересни времена с много ентусиазъм и много ограничени възможности! След време се появиха самозалепящи се лачени хартиени рола (пак тип фолио) с достатъчна големина да покрият и каса с едно обгръщане, та моя съвет е да не си губиш времето, ами да ги лепнеш с по едно такова, има много цветове на пазара. В повечето магазини за художествени материали ги има, виж в магазинчето до 5-те кюшета, на бул. Хр. Ботев. Не си струва (в днешно време) по голяма занимавка за едни амати!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фолиото е вариант,но не си взимаи гланцово...при почистване треските от палките драскат неприятно.Вземи си матово,лично аз направих така след като смених 2 вида фолио :) Колкото дали си струва за едно амати,както вметна The Crow,e въпрос на личен избор...при мен сантимента надделя над здравия разум.Жалко че нямам качествена снимка да ви покажа резултата....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.