Jump to content
Българският форум за музиканти

Judex

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Judex

  • Рожден ден 03/23/1975

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    145462928

Profile Information

  • Location
    Sofia
  • Interests
    Музика, право, поезия, литература, компютри, колоездене, туризъм и вся остольная сволоч!

Judex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Пичове не се смейте, така се почваше едно време. Моите първи "барабани" бяха 3 пластмасови кофи за боклук с опънати найлонови пликове и облепени отгоре с тиксо, поставени върху триножник за рисуване, с педал сглобен от конструктор номер 4 и топка от детска дървена играчка, а за 4инел - изрязан от някъде тенекиен диск със сенджирче. Палките бяха детайли от решетката на старите дървени детски креватчета. И мани другото ами и звук вадеха горките кофи, то не че при т.н. дет метал...... И най-хубавото за накрая - през 1991 ги продадохме за 280 тогавашни лева!!!!! Така беше навремето, ех! Хенд мейд, защото ни пари ни стока имаше.
  2. Наистина това са двете добри фирми производители на палки. Имам една идея без да се налага да пи6е6 не6то по тях. Провери приятелката ти на кои барабанисти е фен и можеш да и вземеш палки сигничър модел с подписа на съответния барабанист. В магазина на Динакорд на Раковски и забравих коя беше др. улица, до СДС централата има такива. Аз примерно съм със сигничър модел на Майк Портной. Има и много други модели. Пък ти ще си добавиш картичка примерно .
  3. Нещо се поиздразних! Какво му скочихте срещу човека, дал е идея за разговор, тема да се коментира. Който има какво да каже по темата , нека го каже, а не да се държи като типичния български селски комплексар недоволен от от нищо и въз горд със със жалката си душичка. Ако някой си мисли , че е велик, а за съзаление в БГ музикантските среди е пълно с такива измекяри, то значи 4е още не е разбрал дори значенето на това да твориш. Защото то не е състезание, форма на някакво первезно самодоказване, а удоволствието да откриеш себе си като творец (каквато и дребна работа да си създал), а творец значи да търсиш Божественото и да търсиш себе си, защото си образ и подобие на Твореца. Никого не нападам, опитвам се се да вкарам само призив за култура и търпимост в общуването и отнонешенията. Защото не целта е важната , а развитието , което човека търпи по пътя си към нея. Казано иначе, стремежът към съвършенство не се състои в неговото достигане, което е невъзможно, а в усещането и ползата от самия стремеж. Музиката е преди всичко радост и удоволствие, останалото е суета. Айде мир Вам и бъдете Личности!
  4. хехе а девиза на Vicfirth e : "Счупете наша палка". Затова и по разни изложения мъкнат едно барабан4е и карат всеки посетител които иска да се пробва да им счупи някои и друг модел. /за да покажат 4е са много здрави/ Аз не съм се пробвал ако реши 4овек сигурно може да ги повреди умишлено,но засега не изкам да имам такива преживявания. Еми естествено, 4е ще мъкнат барабан4е, те палките най-4есто се 4упят в 4инела , не в барабана, пак трикове на пласмента!
  5. Ми мене ме напиха през '89-та и като се събудих имахме банда....
  6. Ето ги моите скромни страдалци. 1. 2. [
  7. В самото начало - 1989 започнах със 3 кофи за боклук облепени дебело с тиксо, педал самоделка от конструктор-млад техник и някаква кръгла тенекия със синджирче за фусочинел. После си взех аматотактон - 2 каси, 3 тома, 2 флор тома, със 7 чинела трова и един амати райд. Тровите бяха различни по размер и дебелина (сиви) и вадеха еднакъв звук всите, имаха и еднаква гъвкавост - на всеки удар им се промемяше формата! При второто начало - 2004, си взех чинели паста 302+, далеч от професионализма, ама вършат добра работа за репетиции (сега постепенно ги ъпгрейтвам). Между другото искам да питам запознатите, кой набор е гореспоменатия Митко Димитров, защото аматотактонския комплект ми го трампи човек на име Димитър Димитров за един електрожен през 1990 г. А той беше около 50-ти 60-ти набор някъде.
  8. Да не би да имаш предвид Billy Cobham? Трябва да му купиш нещо на чоека ако си го прекръстил нали знаеш... СЪЩИЯ!!! И понеже не летището в Тел Авив пишело: "Не се прави на умен, тук всички сме евреи!", та Коен ми звучи много гот! А и ако си виждал етиопски евреи, много ще му подхожда именцето! С две думи майтап си правя, бе! Сега да не се втели някой!
  9. Невярно и невярно. Бяха купени от САЩ през 1990-91, в рекламната диплянка с която дойдоха освен, че пишеше че са по лиценз на Тама, също се сочеше произхода им, имаше и снимки, така че не занам кое е невярното. Казвам каквото съм видял с очите си.
  10. Дъщерна фирма на Тама, както и останалите се правят в Тайван. Били Коен им беше рекламно лице преди 15-тина години. Горе-долу по това време седнах от Амати на Мапекс, за първи път. Имаше ги в една църква , където свирехме госпъл. И разликата беше просто покъртителна. След службите се оказа, че са перфектни и за траш и дет метал! Хи-хи! Крисчън естествено!
  11. На стаговете не ми харесаха само китайците. Другите в повечето случаи вадеха доста добър звук (зависи какво се търси). Моя съвет е да се вземе по-висока серия на стаг за около 100-120 кинта (фуриа, мира), или поне DH и то от по-дебелите, не6то по-рок, но задължително да се огледа за шупли и цепнатини, на тях това им е проблема, не всичките са с едно качество и затова се чупят! При добър оглед са намалява риска, но никога не се знае, успех! И чинела и здрав да е бил пак се чупи, и друг се купува, и нека купения последен да е за барабаниста български и беден, здрав и наистина последен! Казах! Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
  12. И на мен райда ми е любимият краш чинел. Бонзо, пак мислим еднакво! И моя райд понякога като перфектен мега креш зву4и, но ушите ми обре4ени са на памук и тапи в негово присъствие!
  13. Аз като станах и кво? Големо важно! Единствения бонус е, че можеш финансово да си позволиш хобито (пак не съвсем), но пък нямаш време за него. Абе пичове, следвайте си мечтите и стремежите и недейте съжалява за това!
  14. Весело е, музика се носи отвсякъде...!
  15. Бонзо, затвърдяваш и моето впечатление за магазинчето, същите палки в малкия цум на пиротска са 6 лв! Дъбовите даже са по-скъпи. Все си мисля, че за един музикант по му отива да се занимава с търговия , а не с търгашество, ама какво ли разбирам аз от културните нрави...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.